Dalia to je teď asi všude, no. Drž se!
Přiznání
Dalia to bude dobre. Muj psychicky stav byl taky velmi navazany na ten fyzicky. Jak mi je dobre, tak je vsechno hned lepsi. ![]()
Jinak mi konecne volali z genetiky, ze jsou vysledky. Ale po telefonu mi je nereknou. Tak tam musim pro papir osobne. Jen ve stredu. V utery mam vzdycky chemo, po nem s malou odjizdime hned k nasim, vracime se v patek. Tak tu musim zustat, abych si pro ten papir osobne dosla den po chemoterapii. Co kdybych nebyla prazska? To bych sem pro nej musela jet? Fakt mame rok 2022? No jsem ale zvedava, jestli tam neco vyslo a nebo ne. BRCA1 mame v sirsi rodine, ale stejne porad doufam, ze to byla jen blba nahoda... Ackoliv... Takhle bych dostala obe nova hezka prsa na pojistovnu, ne jen jedno, a kdo tohle ma ![]()
A taky bych chtela vsechny povzbudit, kdo to tady cte. Chemoterapie nakonec neni zas tak strasna. Mela jsem na zacatek ctyri silne davky, sama uplne nevim co vsechno do me kapalo. Identifikovala jsem jen "aperol". Mela jsem to v intenzivnim rezimu, kazde dva tydny (bezne je to po trech), spolu s injekci rustoveho faktoru na krvetvorbu. To bylo zly. K tomu plno leku na nevolnosti, kortikoidy... Zvracela jsem, nespala, nedokazala nic snist, bolelo me uplne vsechno, zazivani v haji, energie nula... Ted chodim kazdy tyden na dvanact davek pakliku a karboplatiny. A nic mi neni. Dokonce jsem se jich ptala, jestli do me nahodou ty tri hodiny nekape jen fyzak, protoze krome unavy (jeste, ze to moje dite jeste po obede spi), na sobe zadne vedlejsi ucinky nepocituju. A medikace na doma uz taky zadna neni. K tomu to nadherne pocasi, takze travime s malou hodne casu na slunicku, chodime na prochazky, ja doma varim a pecu, jen si vlastne chodim kazde utery na onkologii odpocinout a precist knizku ![]()
Jo a zacly mi zase rust chlupy na nohou... To me ale uplne netesi ![]()
Zuzuli jsem ráda, že se cítíš líp ![]()
Zuzuli ta nevím, jestli ti nový prsa přát "na pokladnu"
. Jsi obdivuhodná, stejně jako Dahllie. D - zvládneš vyrazit zjistit, co už kvete u Dyje?
Zuzuli Zuzi,
moc děkuji, docela mě Tvoje slova nakopla. Včera mi bylo nedobře, dnes je to o něco lepší.
Karboplatinu jsem měla minule, ale mám na ni alergii, takže ted dostanu cisplatinu, která je pro tělo horší. Měla jsem ji poprvé.
Bože, jak mně se do toho nechce! Paklitaxel jsem taky měla poprvé. Pamatuji si, že cisplatina měla dlouhodobější dopad na tělo. Má vliv i na sluch, budu nahluchlá, budu taky špatně chodit, budou se mi podlamovat nohy, budou mě bolet nervy v těle ... achjo, copak to můžu ještě znovu vydržet?
Ano, díky BRCA mutaci mám nová prsa na pojištovnu. Neměla jsem v nich nádor, ale vzali mi je preventivně. Jenže nic není bez chyby. V oblečení je to paráda, pěkný tvar a pevnost, ale jinak jsou na nich velké jizvy a nemám bradavky. Ty dodělávají později, pokud chceš. Ale jen bradavky, dvorec si musíš nechat vytetovat za svoje. A já do toho nešla. Nemám muže, nikdo mě nahatou nevidí, takže to neřeším.
Mutace BRCA má i výhody. Díky ní se dostanu k léčbě, ke které se ženy bez mutace nedostanou.
Makara K Dyji to mám pěšky daleko.
Ale ven chodím a koukám, kde co kvete.
Dalia priznavam, ze ty prsa me ted ani moc netrapi. Prijit to treba v petadvaceti, nesu to mnohem hur. Ted uz mam pocit, ze svuj ucel splnily nad ocekavani, dvacet mesicu krmily moji dcerku. A rikam si, ze zadne prso by mi mozna vyhovovalo vic jak jedno. Jen se teds musim zbavit bricha, kdyz ho ty prsa nevyvazej
A muz to taky bere v pohode, krom toho, ze uz planuje, jak si zajde se mnou na plastiku vybrat novy tvar
pprej ale hlavne, abych ja byla spokojena. No a po kojeni mi z nich stejne nic moc nezbylo, takze to ani neni uplne ztrata, hlavne abych byla zdrava. Jizev se bojim spis kvuli srustum a tak, chci hodne rehabilitovat. Pridaji se k jizve po cisari a operaci v puberte. Proste telo s pribehem. Na bradavky jsem koukala, jak krasny umi udelat, na tetovani jsem asi moc srab.
S tou mutaci je to takove na vazkach. Muj tata ma tri sestrenice, nejstarsi ma BRCA1 a nikdy rakovinu nemela, je ji pres sedesat, prostredni ma mutaci a mela rakovinu prsa v padesati, diky ni se pak testovaly i jeji sestry. Uz je ted vic jak deset let po lecbe a zdrava. Nejmladsi ji nema. Naopak jsem si psala s moji vrstevnici, mutaci nema a rakovina prsu se ji po dvou letech vratila... Takze nevim, jestli se toho pozitivniho vysledku bat. Neprijde mi, ze by neco menil, kdyz uz jsem tu rakovinu dostala. Jen teda pak pripadne provedeme nejake preventivni opatreni. A budu se modlit, aby tu mutaci nemela i dcera.
A vydrzis to, neboj. Zivot je krasny a stoji za to.
Zuzuli Neboj se výsledku. Onkoložka mi řekla, že mutace je pro mě vlastně bonus. Nejen kvůli větším možnostem léčby, ale nádor se prý při mutaci chová jinak, je "hodnější".
Dalia dekuju. Taky si myslim, ze s ni budu i vic sledovana a pripadny problem podchytime vcas.
Zuzuli
... drž se! ![]()
Hanka H Kan rozarka continuity Maky Děkuji, holky. ![]()
Hani, já taky poslední dobou fňukám, až se za to stydím. Měla bych být tvrdší.
Dalia Dali, ty nefňukáš - to, co musíš prožívat, by rozložilo každého. Vše, co ti pomůže aspoň trochu, je dovoleno
!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí