Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:26

Fiction Nedali mi nic, jen ten opich před řezáním. Říkali, že jsem byla statečná, že někdo řve i víc. Ale statečně jsem si nepřipadala. Nejdřív jsem jen křičela, pak i brečela a v druhé hodině už jsem bulela, křičela a třásla se jako ratlík. A víš, na co jsem myslela? Na lidi, na kterých Japonci dělali pokusy a pitvali je zaživa. Kdysi jsem o tom četla.

A pan doktor byl asi dost naštvaný, že to nešlo. To bylo samé "do prdele, já to odpískám, to není možný..." Cítila jsem se úplně provinile, že to nejde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:31

Dalia to je teda fakt děsivý zážitek! 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:43

Dalia já už se normálně bojím číst, když vidím, ze je to od tebe a nejsme zrovna ve vtipech, nechápu, jak je tohle možné, mas tak neuvěřitelně naloženo, ze by to dávno porazilo i slona. Jsi úžasná  ať se ti to brzy zahojí a nový port funguje, jak má!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 21:45

Dalia no ty blaho.

Kdysi, ještě za jugoslávské války jsem viděla v tv reportáž, jak malému dítěti vyndavali ze zad střepiny z granátu bez umrtvení, protože jim v těch válečných podmínkách došla anestetika. Bylo to strašné, strašné.  A dlouho jsem přemýšlela nejenom o tom dítěti, ale taky o těch lékařích, pro které to muselo být příšerné a museli to udělat, aby ho zachránili. 

Vůbec nedokážu pobrat, proč to někomu dělají v míru, v 21.stoleti v dobré nemocnici. Vždyť i pro toho lékaře to musí byt když už nic jiného,tak nekomfortní. Mě vždy trvá přesvědčit zubařku, že nechci injekci. 

Vždyť se dělá v analgosedaci i gastroskopie, když na tom pacient trvá. A to je prd, žádná bolest a trvá to 15 minut. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 22:02

Malenge continuity Děvčata, jako bolí to, už to přišlo k sobě, ale už jsem se otřepala a "jde se dál". Najedla jsem se, čtu si a těším se domů na Pepíka a zvířátka a na balíček s vůní, která mi dnes dorazila. Já se vždy v myšlenkách upnu na nějaké příjemno a na něco se těším.

Proč to tak bolelo, proč mě nepřispali, to nevím. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 22:17

Dalia to je desivý zážitok, želala by som ti, aby si už nič tak hrozne nemusela zažiť. Si statocna aj keď si to nemyslíš .Kričal.by.kazdy.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 22:18
Reakce na Dalia:

Proč to tak bolelo, proč mě nepřispali, to nevím. 

​Nevím, někdy je s anestezií problém v té logistice. Musí být k dispozici předoperační vyšetření, anesteziologický tým s celým zabezpečením a po výkonu  je požadováno cca 2 hodiny trvající monitorování pacienta, které se musí taky nekde odehrát. A propuštění s doprovodem.

Opakovaně píšeš o strachu z nemocnice...a takový zážitek tomu opravdu nepřispívá. I to vnímání bolesti do budoucna se takovým prožitkem zhoršuje. Prober to s psychologem a kdyby bylo nějaké příště, tak prostě na výkon bez analgosedace nekývni. A není to tvoje chyba !!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 22:45
Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 22:59
Reakce na Luna:

viktorka_od splavu No to ja jsem taky zjistila, ze vypadam nejlip. Ale pozde! Ve 20 tlusta, ve 30 tehotna...Ve 40 proste...pozde!

​Máš recht. Ve 40 je pozdě na všechno, to máš život za sebou prakticky. Prostě stařena. Nejlíp uděláš, když se v tý pozici zabydlíš a zvykneš si - v 60 jako když najdeš, to mi věř!

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 23:03

Dalia To je strašné, co píšeš - ale vzhledem k tomu, že se doktoři zmiňují o tom, že takhle trápí pacienty běžně, a také vzhledem k tomu , co uvádíFiction , asi bude problém v tom lidském přístupu - takhle je to holt jednodušší, pro špitál levnější, pacient se otřepe a jedeme dál! Zajímalo by mě, jestli by takhle postupovali, kdyby se to týkalo jich osobně nebo rodinného příslušníka? Proboha, středověk už skončil před několika staletími!!!!

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 23:04

Dalia 

Dali to je děs a hrůza. Jak píše Fiction , chce to tu přípravu a personální zabezpečení, a to zjevně nezvládli nebo se na to vykašlali! Příště fakt trvej na pořádným umrtvení ne-li narkóze.

Dobrá zpráva je, žes to vydržela... ale moc bych ti přála, abys toho byla ušetřená aspoň pro příště. Nebo aby už takový zážitky vůbec nebyly

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 23:11
Reakce na barbucha:

​Máš recht. Ve 40 je pozdě na všechno, to máš život za sebou prakticky. Prostě stařena. Nejlíp uděláš, když se v tý pozici zabydlíš a zvykneš si - v 60 jako když najdeš, to mi věř!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 23:32

barbucha skoro som zobudila deti.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 01:55
Offline Luna
10869 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 06:09

barbucha Jj, z naskoku do rakve uz mam statni zkousky. To pujde.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 07:39
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 07:46

Hanka H taky myslim, ze to bude bezne. Kdyz ja mam stejny zazitek z Prahy. To byla jen ordinace na poliklinice, zadne vybaveni pro anestezii tam nemeli, tak se s tim ani nepocita. Jsem rozhodnuta si ten port jednou nechat vyndat v okresni nemocnici, kde pracuje teta, ktera uz pocita s tim, ze mi to s tou narkozou domluvi. Coz mi vlastne prijde uplne strasny, bezbolestne by to melo byt vsude pro vsechny. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 08:09

Tak jdu domů. Chemo dnes nebude, prý ty rány necháme zklidnit. Za týden na chemo. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 08:12

Dalia Odpočiň si a naber síly

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 08:17

notna Děkuji. Těším se domů. Umazlím zvířátka.