Dalia Tak 2 dny po chemu jit ven, to je vykon. Ja jsem omdlivala i po tydnu.![]()
Přiznání
Luna Prý pohyb pomáhá vyloučit jedy. Já nevím no, opravdu jsem zvládla asi jen deset minut. Ale už mi není tak špatně od žaludku. Právě jsem snědla dva chleby se sýrem. ![]()
Dalia je dobře, že ses překonala a na chvilku vylezla. Hodně odpočívej, dej si ty chleby a ať je zítra zase o kus líp.
Dalia Dva chleby je dobrej výkon.
Dnes v kostele jsem to v přímluvách vzala i za tebe, pokud to nevadí teda?
Kan
... děkuji.
Kan to je sv. Hostýn?
tamara Ne, Jižní Morava.
Kan Kde, prosím?
Isca Šatov, byli jsme zde poprvé, skvělé kázání. Zítra Rakousko, tam do kostela nejdeme teda.![]()
Kan To jsi nebyla moc daleko ode mě. ![]()
Dalia Fakt? Já vůbec nemám představu odkud si. Krásnej kraj! Všechno je tady už zelený, nebo kvete a lidi strašně fajn a víno, vinohrady i ten vítr tu fouká jinak než na Vysočině. Na kola ideál, žádnej krpál.
Dalia Už to určitě bude lepší. Hlavně odpočívej.
A když jsme v tom přiznání, tak já se přiznávám, že nemám ráda Velikonoce
. Věřící nejsem a všechny ty zvyky okolo jdou fakt okolo. Jediné moje štěstí je, že teda kluci a manžel to mají stejně, takže vždycky brzy ráno vypadneme z domu a vracíme se večer. Nemám beránka, ani králíčka, ani vajíčka a jediný, co jsem upekla je mazanec, ale jen kvůli tomu, že ho mám ráda.
Když jsme dřív jezdili na chalupu, tak to bylo jiné. Tam se to dost prožívalo se vším všudy a mělo to určité kouzlo, s průvodem, zpíváním, ale ve městě už ne. Tady z toho zbylo takové očesané dopoledne, které mě nebaví.
Renusatko o velikonocích docela závidím všem, co jsou z vesnice. Taky mám pocit, že tam se to prožívá jinak.
Kan Maminka odtud pochází (už nežije), mám tady nějaké sestřenice. Ale já jsem se tady nenarodila, ani dřív nežila, přestěhovala jsem se sem po rozvodu.
Renusatko no pre mňa Veľká noc znamená proste štyri dni voľna. My nemáme žiadnu výzdobu, nič som nepiekla, nedodržujeme žiadne zvyky a tradície a keby bolo pekné počasie, tak ideme niekam do hôr na tie štyri dni, v tejto zime sa nám nechcelo.
Evaeva No fuj. Ja su tak rada, ze jsem z vesnice vypadla. Vyrostla jsem tam a ty skupinky spoluzaku a jejich ozralych fotru, co falesne vriskali a popijeli z opentlene flasky slivovice. Des bes.
Nevyzadane komentare na velikost zadku included.
Luna my jsme velikonoce trávívali u babičky na lontě a přesně jak píšeš, ble třikrát fuj
jediná tradice kterou jsem zažila je chlapi vožrat se na kašu a co nejvíc ponížit ženský
Renusatko pro mě byly velikonoce prostě 3 a pak 4 dny volna, které jsme vždy využili k nějaké menší dovolené. Teď teda poslední dva roky kvůli dceři děláme aspoň nějakou menší výzdobu a barvime vajíčka. Teď akorát nemůže usnout, protože napjatě poslouchá jak muž rachoti dole v kuchyni a řeší, jestli už je to ten zajíček cp nám.prisel zase sebrat vajíčka, aby nám je mohl schovat po zahradě ![]()
edit. tak už jsem okousala mrkev, co jsme nachystali zajíčkovi na svačinu a roztahala po celé lince naklíčenou řeřichu, takže už jen ráno rozházet vajíčka po zahradě a mám pro letošní velikonoce splněno ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí