Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 20:58

Renusatko zrovna říkal muž, že jsme ty Velikonoce nějak vyrušili. České zvyky vypustili, místní nepřezvali. Já myslím, že to ničemu nevadí.

Beránka nebo mazanec peču, protože to máme rádi a peču každý týden, tak je to vitana změna. Vajíčka malujeme, beru to jako zábavu pro děti. Letos jsem koupila samolepky, tak to bylo super rychlé .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:08

Dalia Hele to je jak znamení, že? Ještě kdyby byla květinová výzdoba z Jiřinek a je to dokonalý. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:11

Renusatko Taky nesnáším tu pohanskou část Velikonoc a kluci to mají stejně, nic jim to mrskání neříká. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:20

Kan

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:21

Luna viktorka_od splavu vy jste z moravy. Tohle bych taky nechtěla, ale na sídlišti se u nás vždycky zastavil tak jeden spolužák, to je takové smutné.

Nakonec nejlepší to bylo vždycky na soustředění:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:35

viktorka_od splavu Luna Jo, no tak takového to bylo u babičky na Vysočině, to jsem taky nesnášela a z toho to asi pramení, ale druhá bydlela u Kyjova a to bylo něco jiného. 

No v každém případě jsem celkem ráda, že nejsem sama, když to tady čtu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:36

MaeGandal Samolepky jsou super.

Sairon Ten zvyk hledání vajíček mi přijde takový normální a mít menší děti, tak to udělám taky.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:45

A já jdu proti proudu, já mám Velikonoce hrozně ráda! Líbí se mi  ta výzdoba, ti králíci, slepicky, všechno to proutí a větve, malování vajíček. A líbí se mi i ten zvyk pomlázky, za náma totiž vždycky chodili ti nápadníci a pak později nějaký lásky z mládí a tak, tak se mi to líbilo, když jsme se takhle setkali a zase povykladali. Nějaký újmy lehký z většího mrskání jsem taky mela, ale to byla ta čistá chlapecká puberta a myslím si, že to bylo dane tím, že moji rodiče neotvirali nikdy, vždycky se jich to tak netýkalo . U sousedů to dělají tak,že koledníkům otevře otec, a pak az usoudí, zda zavolá dceru s manželkou a prostě vítají koledniky celá rodina, to se mi hrozně líbí! Noo teď se to taky mění, teď spíš jezdí koledovat známí s těmi nejmenšími kolednicky tak mi to přijde taky milé. Letos jsem musela všechny odvolat. A pro ty nenadálé hosty asi vyvěsim ceduli ,,pro nemoc zavřeno,, a dám jim tam nějakou vejsluzku před dveře. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:48

Renusatko nejsi, já mám velikonoce ráda,  protože jsou čtyři dny volna.Toť vše.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:52

Karja jsem ráda, že si tu vesnici neidealizuju, takhle by se mi to líbilo.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:53

Karja já jsem od toho asi vždycky měla podobný očekávání, jakože jaro se blíží, zpříjemním si to fajn výzdobou, příjemnýma návštěvama a pohoštěním.. a poštěstilo se mi to snad jednou v životě. no a letos teda asi taky, ale to už je jiná situace

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 21:53

Vianoce milujem, Veľkonočné sviatky nejak nemusím odjakživa.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:01

Evaeva Jo, ale kámoška co bydlí v takové části s novostavbama říká, že prakticky celý dopoledne stojí s košíčkem v ruce u dveří a vyjde ji to na dost peněz, že tam věčně couraj nějaký haranti a ona ani neví kdo to je. Ale někdy je to takový vtipný, přijde dítě, ty nevíš ani kdo to je, on nevi kdo seš ty, řekne chudák celou tu básničku, vezme v podstatě cizí dospělou ženskou pomlázkou, vezme cokovejce a jde dál....no já letos nakoupila hrozny věci, snad nikdo nepřijde a nepomluvej nás:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:04

Karja ale tak aspoň se seznámí a příští rok už budou vědět. Na chalupě právě obchází i s těma řehtačkama, ale já už tam nikoho neznám, abych vzala dítě a šli jsme taky. 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:06

EvaevaNo třeba by tě ani nevzali. Když jsme jezdili k babičce, tak nás sestřenka a bratránek na řehtání nechtěli brát, protože bychom jim snižovali zisk :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:10

DruI no právě:) My jako děti chodily, ale teď jsem koukala, že chodí tak třetina dětí než tenkrát. Taky babička se s některými sousedy znala, my už moc ne. Bylo by mi to fakt blbý. Ani už tam nebýváme tolik, co dřív.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:10

Karja Tobě se to prodraží a děcka donesou spoustu čokolády, která ani není čokoláda a různě se u nás povalovala do Mikuláše. Naštěstí jen, když byli hodně malí na té chalupě. Tady v Brně nikdy nechodili.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:11

DruI Ježíšmarja, u nás se chodí pro naturálie. Takže kdo přijde ten si něco vezme;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:13

Karja naturálie jsou taky zisk!

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:13

Renusatko :-D a tak to je ta lepší varianta, než kdyby to sežrali cestou. No já musím říct, že mi přijde že v posledních letech jdou hodně po vajíčkách a perniccich ty děti. To když jsme byly malý si nepamatuju, každej chtěl nějakou sladkost.