Zuzuli skvelé správy. Nech je všetko už len lepšie ![]()
Přiznání
Zuzuli To je super, ať všechno jde stejně dobře ![]()
Moc vsem dekuju
je mi ted uz fajn, jsem uz skoro uplne pohybliva, nic neboli, snad nejpozdeji pozitri pujdu domu.
Karja ja na to hlavne nebyla sama. Mela jsem obrovskou podporu rodiny a kamaradek. A hlavne jsem to nastesti fyzicky snasela vazne dobre, takze to nebyl uplne problem. No a mam jen jedno fakt zlaty spolupracujici dite (pred rokem by to s jejim revem a separackou byl asi ocistec pro vsechny, ale ted je uplne uzasna). Zvladala se mnou kazdy tyden odbery krve, ted se mnou byla na vsech predoperacnich vysetrenich, pri mem ekg se nechala zatim od sestry tocit na zidli a kdyz jsem sla na rentgen hrudniku, tak na me pockala v prevlekaci kabince. Bala jsem se, ze zacne brecet, jak ji tam zavru a odejdu, ale ona tam proste chvili posedela a byla v pohode. Ja jsem ve finale byla moc rada, ze me na tu dobu lecby zamestnala, udrzela aktivni a v pohybu a ja nemela cas se zastavit a litovat.
žluťásek ja se na nejaky sraz taky tesim
A mala se ma opravdu jak na prazdninach. Na vlacky ji vzali a povozili se, v zoo s nimi byla, ted se prave koupe v bazenku na terase, poslali fotku, jak ho ma plny gumovych kachnicek
nna zahrade u nich ma houpacku, klouzacku, piskoviste... Jen si to tam musi cas od casu odpracovat ![]()

Zuzuli No hele, ona je normálně tak šikovná, to je neuvěřitelný no!
Zuzuli jste úžasný obě dvě, moc držím pěsti ať je všechno už jen dobrý.
Zuzuli . Podpora okolí je zásadní, bez takové motivace se tím prochází mnohem hůř. I když vím, že to ve skutečnosti nebylo lehké, píšeš o tom bez hořkosti a celá tvá rodina se s tím popasovala na jedničku. Jsi takový pozitivní člověk ![]()
Zuzuli skvelé ste obe ![]()
Zuzuli to sa tak dobre číta![]()
Zuzuli
malá je boží
Zuzuli jsem ráda, že jde všechno dobře. Jsi skvělá a malá taky. Přeju dobré a rychle hojení ![]()
Ale kdybys potřebovala holčičku pohlídat, klidně napiš, za byt, stravu a pomocné stavební a natěračské práce... ![]()
Jste vsechny strasne mile, dekuju za takovou podporu ![]()
Ja jsem od dopoledne doma a pozitri odjizdim k nasim za malou. A myslim, ze jsem si v nemocnici nasla novou kamaradku, ani jsem si tam nestihla nic precist nebo se podivat na nejaky film, protoze jsme porad kecaly ![]()
Zuzuli A už máš vybranou velikost těch nových
. To tě čeká kdy? Přeju rychlou rekonvalescenci a ať je "potvora" zahnaná navždy.
Makara rikali tal za rok a pul, az mi to na onkologii dovoli. Coz mi nakonec prijde fajn. Jako takova uplne posledni tecka a jeste si pri tom necham vyndat port, kdyz uz ho nebudu potrebovat. A velikost... Predpokladam mnohem mensi, nez bych si vybrala ted, kdyz budu rok a pul zit uplne bez prsou
to mi pak asi uplne vse prijde obri ![]()
Trochu jsem se pred operaci bala, ze budu mit propadly hrudnik a pod nim vypoukle bricho, ktere nebudou vyvazovat prsa, ale nakonec jsem spis rovna, takze cajk
svoboda bez podprsenky zacala ![]()

Zuzuli Gratuluji, že jsi to vše přestála! Asi máš ještě stehy, že? Já jsem už přes dva roky bez vlastních prsou.
Dalia dekuju. Stehy mam, jeste i trochu otok. Operovali me ve ctvrtek odpoledne, takze jsem ted ctvrty den po.
Zuzuli Svoboda bez podprsenky, trampolína, opalování na břiše. Hlavně, že jsi ok.
Makara Já to moc nezvládám. Ted potřetí už ne. Minulý týden jsem byla rozhodnutá, že 29. na komisi požádám o ukončení léčby. Ale kluky by to trápilo a to nedopustím. Takže se v tom budu plácat dál.
Za pět let života s rakovinou taky vidím, kolika ženám se nemoc vrací, některé umřely. Úmrtí častěji zaznamenávám u "prsařek", recidivu u nich i u nás, co jsme začaly s karcinomem vaječníku. Taky se ze mě za tu dobu stal skeptik. Nemám ráda prohlášení, že někdo vyhrál boj s rakovinou a bohužel jsem skeptická, když si člověk po prvním zažehnání nemoci maluje budoucnost příliš růžově. Těch pět let, kdy se "v tom" pohybuju, od ambulancí a jejich čekáren, přes JIP po ARO, mě moc změnilo. Vyhráno nad rakovinou není nikdy. Vyhrát můžu jen nad svým strachem, což je moc těžké. Přijmout ten fakt, že ona může zaútočit kdykoliv a že to dělá ráda. Ale přesto zkusit žít svůj život dál i s ní. "Nebýt" pacientem, ve své duši.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí