rozarka Na to bych taky zustala koukat s otevrenou pusou, predpokladam, ze byly holky jednovajecny, coz? To muselo bejt az desivy.
Přiznání
Mirka ty jsi urcite kandidat na biologicku lecbu, ale budes se muset aktivne zajimat. Idealni by bylo se obejdnat do zarozeni, kde ji mohou predepsat. Nasla jsem tento prehled o biologicke lecbe migreny https://www.migrena-help.cz/l/biologicka-lecba-migreny/
a drzim palce at najdes leky, ktere ti budou vyhovovat.
Ginger problém je, že k té biologické léčbě se musí předtím brát neúspěšně minimálně dva konvenční léky, a jeden musí být antiepileptikum. Já jenom čtu o těch vedlejších účincích a je mi jasné, že s tím nebudu moci pracovat i kdyby se mi projevil jen zlomek z těch častých. Než problémy s pamětí a myšlením, v práci se očekává, že budu řídit. to radši budu válčit s migrénou, s tím už umím nějak žít.
Třeba to začne pojišťovna hradit nějak normálně. Já se hlavně bojím, že si vypěstuji nějakou lékovou závislost, mě jinak prášky zabírají celkem dobře a nepozorují nějaké zásadní vedlejší účinky.
Zarinya mě už je dnes konečně líp, tak přeji, ať ti to rychle odezní.
Zarinya Měla jsem teď nepříjemnou sérii cca 3 týdny zpět. S malyma cca puldennima pauzama to trvalo 8 dní. Léky mi sice na 90 % nezaberou, ale tentokrat jsem se musela obejít úplně bez nich a bylo to zlý teda. Trochu si říkám, ze kdybych si jeden den mohla vzít treba Nurofen rapid a prospat se 18 hodin, byla bych z toho venku. Ale bohuzel.
Nezapomen aspoň doplňovat tekutiny a minerály, mě to trochu vylepšuje celkový stav. Magnezii, Vincentku nebo něco takovýho většinou popijim, když už nic jinyho, mám z toho lepší pocit.
Candance ergonomickou mys mam, ale o ni ted nejde. Tady to s tou mysi ted bylo vytrzene z kontextu. Ja resila, ze potrebuju poradne zrehabilitovat a rozhybat ruku po operaci, abych s ni zvladla dalsich 35 let pracovat u pocitace. Prece jen jsem pravak a omezena hybnost prave ruky me dost omezuje
MP Meri to je zajímavé, jak je to různé. mně magnézium pomáhá jako profylaxe (alespoň si to namlouvám), ale během záchvatu už se mi z magnézia zvedá žaludek.
Jinak mi dost pomohlo, že to tady sdilite, teď jsem měla fakt blbý měsíc, ale když tak čtu, ze nás je víc, říkám si, že to bude něco mezi nebem a zemí.
Jinak mi neurolog říkal, že v těhotenství se bolesti hlavy lepší. Tak s první jsem dokonce zvažovala, že si kvůli tomu vezmu nemocenskou, u druhé to bylo o hodně lepší
Držím palce, ať těch záchvatů nemáš teď moc.
continuity Jo, u mě se to spojilo - velká tehotenská únava + ty velký horka (který mi jinak nevadí
) + pocit "nedožranosti" (hlad je u mě spouštěč č. 1). Výsledkem bylo, ze jsem si každej den ten týden musela brát v práci minimálně půlden volna, protože to nešlo. 8 dni je teda můj osobní rekord a doufám, ze už ho nikdy nezopakuju ![]()
continuity co se tyce antiepileptik, brala jsem Topamax(co jsem pochopila, nebejva to lek prvni volby a je drahej pro pojistovnu, ale je asi? setrnejsi) a vedlejsi ucinky byly nechutenstvi(zhubla jsem cca 7kg, hura!) a brneni koncetin. Lehka nesoustredenost, ale nic hroznyho, mozna jsem si to spis namlouvala. Ty leky se nasazujou postupne a pomalu se navysujou, takze se to pak usadi. Normalne jsem fungovala v praci, bylo to rozhodne prospesnejsi nez migreny. Ted se k nemu asi vratim, jeste budu zkouset posledni jinou antikoncepci a pak uz mi nezbyde jina volba. Mimochodem, neurolozka mi rikala, ze pri migrene s aurou se nedoporucuje kombinovana pilulka, ale jen progesteronova, tak treba to nekomu z vas pomuze.
Moc tlapkam vsecky migrenicky, jak to ctu, tak se tak asi ani nemam co nazyvat (uplne krasne funguje Relpax). V tehotenstvi mi zachvaty uplne vymizely a po porodu se nikdy nevratily s puvodni intenzitou. A zmizely aury. (Jedna se objevila po pokusu uzivat antikoncepci, okamzite jsem prestala, takze uz ani nevim, co to bylo za preparat..)
continuity ja biologickou lecbu beru, na jinou indikaci teda a pribalovy letak jsem cetla jen jednou. Seznam nezadoucich ucinku me prekvapil, ale u me benefity lecby vyrazne prevysuji rizika. Ne vsechny nezadouci ucinky se projevi u kazdeho, tak to beru trochu jako loterii. Ale jestli tskovou lecbu ano ci ne si samozrejme musi kazdy rozhodnout sam.
continuity ja mam taky strach,ze si vypestuju zavislost na lecich.Sumatriptan zobu uz jak lentilky.![]()
Ani ty antidepresiva nepomahaji.
Ale uz je mi lip....jsem snedla toust s pul kila majonezy a pak si dala dva pamigrany a sla na dve hodiny spat.Ted me tedy s pamigranu boli bricho,ale to uz je parada proti migrene.![]()
MP Meritohle me prave strasne stve,se snazim zit zdrave a pak do sebe musim ladovat dryjaky s neurcitym vysledkem.![]()
MP Meriaz ted jsem pochopila,ze jsi tehotna tak moc gratuluju a preju at se ti migreny vyhnou.:-)
Ginger Děkuji! I když si myslím, že nejsem, protože na 99% záchvatů mi prášky zaberou. Pak je několikrát do roka období, kdy to je horší. Otravná je hlavně ta četnost, když jsem týden bez migrény, tak tomu skoro nevěřím.
tady je fakt vsecko nakazlivy! v noci mi zacalo tect z jedne nosni dirky a jednoho voka, uz jsem to nemela nekolik let, nastesti se to dal nevyviji a doufam ze ani nevyvine!![]()
Uf. O ledovcích a lavinách. Doporučuji celé vlákno.
https://twitter.com/chmee2/status/1546196769549258753?s=21&t=BkCz9nvH2K1Yo7YB3B6cSg
Akosi pomaly klesam na duchu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí