Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 08:37

dupali a jak se vám tam líbilo? Tohle je totiž víceméně naše podzimne zimní lezecka trasa:D my akorát začali u Lago di Como, přes vánoce měli na 4 dny apartmán u Monacko italské hranice a pak jeli až do Francie :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 08:41

dupali to muselo být pěkné. K Lago Di garda se musím vrátit, byli jsme tam s mužem pod stanem, ale nevychytali jsme sezónu a vůbec jsme nenašli místo v kempu.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:01

rasaNori líbilo se nám tam moc, musím přiznat, že Itálie o fous víc než Francie. Ta jejich zmrzlina je prostě luxusní. Na Gardu bychom se chtěli vrátit, i když nelezeme, ale spíš jezdíme na kole, tam toho bylo k vidění ještě hodně. My už takhle jeli s mužem jako bezdětní Normandii a Bretaň a vraceli se přes Paříž, to bylo taky fajn. Teď je doma přemlouvám na nějaký "sever" - Dánsko, Švédsko Muž se brání, že chce teplé moře na koupání, ale děti by braly i Legoland, tak to půjde...

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:07

Evaeva My neměli žádný pevný plán, žádný zamluvený kemp, takže jsme jeli stylem - dojet na místo a vybrat nějaký kemp, kam se dá dobře zajet s přívěsem. Byli jsme prvních 14 dní v červenci a míst bylo dost. Až na místě jsme se rozhodovali na jak dlouho zůstaneme a kam přesně jet dál.

Na Gardě jsme náhodně trefili kemp Bavaria v městečku Riva del Garda a mohu jenom doporučit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 09:14

dupali my právě taky, akorát to bylo v srpnu a to mají Italové podnikové dovolené a jsou tam třeba tři týdny v kuse. S místem to bylo úplně beznadějné. Když jsme pak jeli do Skotska, muž mě nutil ty kempy dopředu rezervovat. Ale uklidnilo ho, když z jednoho přišla nechápavá odpověď, ve stylu my tu máme hektary louky a na ní deset stanů

Normandie a Bretaň je taky parádní!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:45

Evaeva s tím skotském to ráda slyším. Tady ve střední Evropě je to s těmi rezervacemi jak kde. My jsme se takto oplachli u rakouských jezer. Nakonec jsme skončili v apartmánu u Kaprunu. 

Ale už to začíná být problém i ve Slovinsku, kam jsme jezdívali zásadně na blind. Já doufám, že ten karavanovy hype trochu opadne a bude zas líp. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:47

continuity my jsme vždycky jezdili na blind (Francie, Itálie, Skotsko, Polsko, Maďarsko, Rakousko) a nikdy nebyl problém, akorát ve Francii nás jednou ubytovali na fotbalovém hřišti vedle městského kempu a pak u té gardyAle už jsme pár let nikde nebyli.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 10:52

Evaeva no loni jsem měla ve Slovinsku všude rezervace a dobře jsem udělala, to takto přijedeš deset večer do kempu a na recepci ti řeknou, že jsem poslední, koho čekají a dalších pět lidí už dnes vyhodila. To samé u Soči, tam jen jezdíš kolem těch ceduli, že místo není. A když už náhodou je, tak je to obrovský kemp někde na louce.

V tom Rakousku jsme tam byli hodně před polednem, že to bude jednodušší a stejně jsme se nechytli. Tam mě to teda štve 2x, protože mi nikde nechtějí udělat rezervaci kratší než týden. Možná je to problém se srpnem, ale mě ten červenec na dovolené strašně nevyhovuje z více důvodů. Letos to byl velký kompromis a není to dobře. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:18
Reakce na moora:

Renusatko a prozradis kam? Chtela bych se nekam jet valet v zari, kdyz bude prizniva konstelace hvezd

​My jsme nikdy nechtěli do Chorvatska, protože já potřebuju jednu dovolenou jako fakt dovolenou a ne vyvařovat pro rodinu jako doma a skákat kolem všech. Teď jsme dva roky byli v hotelu v Chorvatsku, s plným servisem. Letos až pod Makarskou, Podaca. Líbilo se nám tam, že tam byl dobrý přístup do moře, pokaždé dost lehátek, slunečníků, byly tam i dva bazény, ale ty jsme nevyužívaly. Součástí toho komplexu byly takové bungalovy v lesíku a každý měl svůj osobní bazén. To se manželovi zalíbilo, tak minule v hotelu, teď v tom bungalovu. Taky k tomu přispělo to, že jsme letos jeli přes Maďarsko a netrčeli nikde na hranicích.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:23

continuity 

Mám debilní dotaz, protože jsme před lety taky jezdili do kempů bez rezervací... Rezervace řešíš přímo s kempem přes jejich kontaktní údaje nebo existuje nějaká šikovná platforma?

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:31

Já bych někam jela až bych plakala. Na sever nebo na jih, do hotelu, karavanem nebo pod stan... Jenom kdyby to bylo někam. Snad příští rok, pokud přežijeme zimu (finančně)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:37

dzizisketa 

Držím palce! 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:38

dzizisketa já ti rozumím, my letos stavíme, takže taky okolo komína...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:45

dupaliAsi 4 roky zpět jsme si půjčili karavan a takhle projeli Slovinsko a italská jezera. Super to bylo. Kluci napřed brblali a pak byli rádi. Staršího to celkem chytlo a letos projeli s kamarádem Rakousko, Německo, Lucembursko, Švýcarsko a Itálii. To měli teda jen stan, ale nadšení obrovské.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:47

dzizisketa nevrátila si se právě z měsíčního výletu? Ale ne, lituju tě, příští rok to určitě vyjde aspoň pod stanem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2022 13:49

dynda já to řešila přímo s kempem

continuity my před těmi asi sedmi lety měli problém akorát u té gardy, v srpnu mají v Itálii podnikové dovolené a oni u toho jezera tráví několik týdnů. V tom samém termínu v Alpách problém nebyl.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 14:23

dynda no, řeším to s kempy napřímo. Já spíš hledám, kam chci jet a až pak se podívám na kempy. Dnes už ti Google maps dá recenze a hodí tě na jejich stránky, tak to obvykle není zas tak složité. 

Ti prostředníci jsou naprd, zkoušela jsem to v tom Rakousku a akorát jsem měla plnou schránku emailu jak to nejde a proč. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 14:38

dzizisketa Naše jediná dovolená je k vám do Zlína:-D. A nejhorší je, že mně se vlastně ani nechce. To léto na venkově je v podstatě taková dovolená sama o sobě, v létě je pořád kam se vrtnout, je to tu pěkný, klidný, jiný lidi sem jezdí na dovolenou, tak jsme asi na dovolený:-D. Joo to takhle někde zabít ten vtiravej nudnej podzim.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. srpna 2022 15:12

continuity Evaeva 

Díky, už jsem s tím tak trochu počítala, ale jsem ráda za potvrzení, že mi někde neutíká nějaká jiná možnost.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 19:45
Reakce na dupali:

Na Gardě jsme náhodně trefili kemp Bavaria v městečku Riva del Garda a mohu jenom doporučit. 

​Nebyli jste náhodou v té vodárně? My jsme se tam nedostali a mrzelo nás to.