Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline dupali
473 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 08:25

Mirka Bohužel nebyli, ale jak se koukám na stránky, tak to vypadá perfektně. Hned je další důvod tam jet znovu děkuji za rozšíření obzorů, já mám tyto technické prohlídky moc ráda.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 11:03

Doteď si me při léčbě předávali v rámoc odborné skupiny sami, já se nemusela o nic starat. A mela jsem pocit duvery, ze si me predavaji kompetentni lide, kteri vi, co delaji. Při sdělení diagnozy s mammacentru už pro mě byla naplánovaná lečba, hned druhý den mi někdo volal z onkologie s podrobnostmi, ke konci chemoterapii mi ošetřující lékařka v rámci konzilia skupiny domluvila operaci a já se pak jen dostavila na předoperační vyšetření, žádné telefonování a běhání s papíry, tak jsem nabyla mylného dojmu, že to tak skvěle funguje všude.

Až když jsem byla poslána se žádanou na radioterapii do fakultní nemocnice, kam spádově patřím, dojednat jsem si to mě sama. Zaprvé mě odmítli obejdnat po telefonu, k objednání je nutné se osobně dostavit se žádankou a dokumentací. Tak jsem tam jela poprvé, předala papíry a dostala termín. Na kartotece nalepeny papir, ze objednany cas jenl orientacni. Na ten jsem přišla, s naivní představou, že se na ty papíry, co jsem jim už musela odevzdat, zatím někdo podíval. No tak ne, doktorka je viděla poprvé, když jsem tam přišla. A místo toho, aby mi řekla, co mě u nich čeká, jak asi probíhá léčba, začala vykládat, jak je pro mě v mém věku a při rozsahu ozařování (od hrudní kosti až do podpaždí, prostě polovina hrudníku) mnohem vhodnější protonová léčba. Je šetrnější, je tam menší riziko poškození plic a srdce, aby se třeba nestalo, že mě ozáří klasikou a za dvacet let budu mít infarkt, protože mi poškodí srdeční tkáň (to doslova řekla). Že druhý den to probere s lékařkou, co k nim z protonového centra chodí, a zavolá mi dopoledne, jak se dohodli a podle toho budu řešit, kam půjdu. Ale spíš mě pošlou do protonu. Druhý den až odpoledne volala sestra z kartotéky, že mám do FN přijít koncem měsíce na CT. Jinak ani slovo.

Měla jsem z toho divný pocit, že jsem to protonové centrum kontaktovala sama, ač jsem o něm předtím ani nepřemýšlela, dohodli jsme po telefonu, že jim pošlu mailem dokumentaci a oni si to projdou a zavolaj. Volali hned druhý den ráno, že to prošli a na základě toho mě zvou na vstupní konzultaci. Papíry s sebou nosit nemusím, vytisknou si to z toho mailu

Jako vubec nepochybuju o odbornosti FN, ale ten jejich pristup mi prijde ponekud WTF uz jsem tam byla dvakrat osobne a stejne vim o lecbe u nich kulove. Nejak mi ted ta duvera v ne chybi. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 14:28

dupali ale nad městečkem vodopády mezi skalami jste, doufám, navštívili ...

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 09:10

Renusatko můžu poprosit o kontakt na ten hotel a bungalovi?

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 12:10

Mirka ano jeli jsme to na kole, výšlap na vrchol Pregasina

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 12:14

dupali nám se tam moc líbilo, až jsem o té Gardě přemýšleli na další dovolenou. Městečko má atmosféru, byl to je jednodenní výlet autem, jinak jsme chodili po horách.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 12:26

stes je to Podaca Morenia Park Vilas. To jsou bungalovy s bazénem. A Morenia je i hotel.

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 20:06

Renusatko diky...

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 22:16

Je to radost, je to stížnost? Asi to bude do přiznání! Zítra mam v plánu úplně hotové marieu odpoledne, hele ja se tak těším, že jsem úplně nervózní že nebudu moct, prostě jak malá holka. Jdu úplně s nejlepší kamarádkou, kterou nevidam často, na večeři, bez dětí, do příjemného podniku s výborným jidlem, s krásným prostředím a vycházku okolo, prostě úplně hotové rande! A fakt dva dny už to mám v hlavě, takovou tu obavu ať to vyjde, no jak malá holka...vůbec nechápu, kde někdo bere čas na ty ,,kamarády,,. Kamarádky jsou lepší;-)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 22:38

Karja skvelej program, drzim palce, at ti to vyjde :)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 22:42

Karja joo, to bude supeer! 

Ja se ted videla s kamoskou, se kterou jsme delaly v HK ph.d. a po 2 mesici lehke socialni "izolace" jsem byla tak happy, ze bylo s kym zaparit, pokecat a tak nejak normalne popit

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 23:15

Lama_z_Lana Jj, ono to člověka fakt pozvedne no. Hlavně my ani jedna nemáme moc hlídání na to chozeni ven s partnery, jako obléknout se hezky, jít někam na prijemne místo, tak je to takové hezké že půjdeme spolu:-D. A určitě tam někoho sbalime, určitě jo a řekneme, že nemáme zajem! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 23:34

Karja Urcite! 

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 23:41

Karja užijte si to. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 00:04

Vypínám pro dnešek práci, dnes jsem odpracovala intenzivních šest hodin, protože tu mám jen mladší dítě a starší jel s tatínkem na raft a do kempu. Já jsem si to tak užila! Převzala jsem další firmu, v řádném bordelu, první pohled tristní a zoufalý, ale to je taková krása, když ta čísla najednou začnou dávat smysl! Když do toho beznadějně zíráte a počítáte zleva zprava a najednou to začne do sebe zapadat a pochopíte, co ti před vámi v tom účetnictví prováděli... Potřebovala bych takovou dovolenou - odjet od dětí a intenzivně se věnovat číslům, to je úplná očista!

Konec účetního vyznání.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 06:53

Pinot Noir sice zrovna tuhle vasen moc nechapu, ale hlavne, ze sis to uzila, jen houst!

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 07:04

Kokoska to úplně nebude vášeň, ale radost z toho, že se ještě dokážu několik hodin soustředit a že mozek normálně funguje. . Protože jsem si poslední dobou připadala, že toho schopná nejsem. Protože za přítomnosti staršího syna nejsem schopná ani v hlavě dokončit myšlenku, a to ani úplně banální, jako co budu vařit a co je potřeba koupit. V tom neustálém přívalu slov se nedá normálně existovat, natož o něčem komplexním přemýšlet. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 07:09

Pinot Noir jo, tak tomu rozumim, ale teda ucetnictvi je pro me neco, na co se podivam a radsi zavru oci Mas muj obdiv.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 08:26

Pinot Noir . Taky mi práce na PT při mateřské činila potěšení. A ještě jak ta čísla nemluví a posouvas si je tam, kam patří. Jo! I když přiznávám, že teď už se z práce občas těším, že budu sázet rajčata nebo dokonce uklizet,jak potřebuju ten mozek vypnout.

Domácí úřadování odkládám, až je to naprosto nezbytné. Někdy dojde i na upomínku a to pak můj muž šílí. 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 08:54

Pinot Noir převedu si to na sebe tak, že přijde někdo s naprosto podělaným, flekatým, strašným melírem a já 6 hodin vybírám mikropramínky, abych tomu dala ten jemný nádech přirozenosti. Piplačka neskutečná, ale to je pak taková krása, já ti rozumím