Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 08:46

Emi Já říkám furt, ze plkání na internetech není ztráta času! To je hezký

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:06
Reakce na eM:

​Hrobník by beztak vypil zálivku a rajčata nechal :)

​No právě, brambory taky nechával!

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:22

Fakirka jestli te to uklidni, nehledam dlouho a intenzivne, ale nabidka mi prijde slaba (mozna je to letem), casto uz z inzeratu mam pocit, ze firmy chteji vsechno a zaroven nenabizi nic moc zajimaveho (kurzy, benefity, flexibilitu), to nejsem nijak rozmazlena, vzdyt ja si i blok a propisky do prace kupuju sama a o skoleni si muzu nechat zdat. Na nabidky bez platu nemam chut vubec reagovat, protoze v minulosti se casto jednalo o pozice s tak nizkou mzdou, ze by si ji nezaslouzil ani absolvent bez zkusenosti.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:27

Lamicka ja s tebou souhlasim, celkem nechapu co je na tom firmam nejasne, nabidka vs poptavka plati vsude a pokud nesezenou nikoho za 120 Kc na hodinu bylo by asi dobry to zvednout nez jen brecet ze nejsou lidi

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:31

Lamickav jen oboru jsou nabídky s platem nakonec většinou nižší než ty, které ho neuvádějí. 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:37

continuity

JJa v to taky doufám protože odpovídám hlavně na ty,  které ho neuvádí... 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 09:49

continuity Tak třeba to byla náhoda, ale před 2-3 lety se mi to stalo několikrát. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:11

dynda Asi jsem Tě nepochopila, ale poválečným ročníkům je kolem 75 let. Ti to na pracovním trhu nevytrhnou.

edit, pardon, zas dočítám a píšu dřív, než dočtu.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:17

Práci budu možná hledat do roka a do dne, a obávám se velmi. Moc stará a překvalifikovaná.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:30

Lamicka ja s tebou souhlasim, celkem nechapu co je na tom firmam nejasne, nabidka vs poptavka plati vsude a pokud nesezenou nikoho za 120 Kc na hodinu bylo by asi dobry to zvednout nez jen brecet ze nejsou lidi

​Na to by ti naše personální odpovědělo, že pracovní ohodnocení u nás, je stejné jako u všech firem v regionu a tudíš netřeba zvedat. Abych to vysvětlila celé, tak nás vedení tlačí dovést nového pracovníka, jakože máme podpořit firmu haha. Takže jsem se snažila obhájit, proč jako nikoho nedotáhnu za límec a taktně naznačit, že tohle je práce personálního a né moje. 

Offline Sweet Potato
40483 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:40

MP Meri Když tě tu vidím, poprosila bych tě o radu. Jak postupovat při tom nezaplaceném parkování před domem. Ptám se pro kamarádku. Její muž je vážně nemocný a ona se teď dozvěděla, že na to přrd časem, celkem pochopitelně, zapoměl.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:47

Sweet Potato Ptám se pro kamarádku  Jen vtip

Neplatit, zajít na úřad (oddělení pro pokuty). Tam se domluvit s konkrétním úředníkem. Nechá se uběhnout nějaký čas, aby bylo jasné, že další pokuty už nepřijdou. Tím nezaplacením pokut to spadne do správka a tam se právě požádá o to sloučení. Naopak co nejdřív samozřejmě zaplatit parkovacku novou, aby bylo jasne, za jaké období se pokuty "sbírají". 

Offline Sweet Potato
40483 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:57

MP Meri Moc děkuju, předám dál. Snad se s ní budou bavit, když to neni na ni.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 10:59

Sweet Potato nemůže ji alespoň podepsat plnou moc?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:03

Kan to jste s těmi novými zaměstnanci tak na půl cestě, normálně se to dělá přes tzv. referral program. Takže někoho dotahnes a po jeho zkušebce dostaneš nějaké peníze. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:05

continuity Jo odměny jsou, to jsem nezmínila. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:09

continuity to mají u muže a ty odměny jsou velmi slušné. Dotyčný musí přežít zkušebku. Ale za celou dobu se to snad nikomu nepodařilo, lidi nejsou:)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:14

Evaeva já jsem kdysi dělala ve firmě, kde na tom jeden člověk vydělal vcelku slušné bonusy. 

Někdy nepomůže nic. U nás to běží a kolegyně se ptal spolužák asi 5x, jestli nenabirame. až nakonec stratil trpělivost a přihlásil se napřímo. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:15

U nás říkají, pokud chceš vyšší plat, musíš jít jinam, nebo si nabrat další povinnosti. Prý je to tak všude - mluvím o situaci, kdy nově příchozí, nezkušný (často absolvent) dostane vyšší plat, než zkušený zaměstnanec.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. srpna 2022 11:17

continuity Třeba si to do budoucna nechtěla komplikovat, vymlácená okna, poškrabané auto a tak. Já bych teda takto do firmy taky nikoho nepřivedla, je to nevděčný.