Emi Já říkám furt, ze plkání na internetech není ztráta času! To je hezký ![]()
Přiznání
Hrobník by beztak vypil zálivku a rajčata nechal :)
No právě, brambory taky nechával!
Fakirka jestli te to uklidni, nehledam dlouho a intenzivne, ale nabidka mi prijde slaba (mozna je to letem), casto uz z inzeratu mam pocit, ze firmy chteji vsechno a zaroven nenabizi nic moc zajimaveho (kurzy, benefity, flexibilitu), to nejsem nijak rozmazlena, vzdyt ja si i blok a propisky do prace kupuju sama a o skoleni si muzu nechat zdat.
Na nabidky bez platu nemam chut vubec reagovat, protoze v minulosti se casto jednalo o pozice s tak nizkou mzdou, ze by si ji nezaslouzil ani absolvent bez zkusenosti.
Lamicka ja s tebou souhlasim, celkem nechapu co je na tom firmam nejasne, nabidka vs poptavka plati vsude a pokud nesezenou nikoho za 120 Kc na hodinu bylo by asi dobry to zvednout nez jen brecet ze nejsou lidi
Lamickav jen oboru jsou nabídky s platem nakonec většinou nižší než ty, které ho neuvádějí.
JJa v to taky doufám protože odpovídám hlavně na ty, které ho neuvádí...
continuity Tak třeba to byla náhoda, ale před 2-3 lety se mi to stalo několikrát.
dynda Asi jsem Tě nepochopila, ale poválečným ročníkům je kolem 75 let. Ti to na pracovním trhu nevytrhnou.
edit, pardon, zas dočítám a píšu dřív, než dočtu
.
Práci budu možná hledat do roka a do dne, a obávám se velmi. Moc stará a překvalifikovaná.
Lamicka ja s tebou souhlasim, celkem nechapu co je na tom firmam nejasne, nabidka vs poptavka plati vsude a pokud nesezenou nikoho za 120 Kc na hodinu bylo by asi dobry to zvednout nez jen brecet ze nejsou lidi
Na to by ti naše personální odpovědělo, že pracovní ohodnocení u nás, je stejné jako u všech firem v regionu a tudíš netřeba zvedat. Abych to vysvětlila celé, tak nás vedení tlačí dovést nového pracovníka, jakože máme podpořit firmu haha. Takže jsem se snažila obhájit, proč jako nikoho nedotáhnu za límec a taktně naznačit, že tohle je práce personálního a né moje.
MP Meri Když tě tu vidím, poprosila bych tě o radu. Jak postupovat při tom nezaplaceném parkování před domem. Ptám se pro kamarádku. Její muž je vážně nemocný a ona se teď dozvěděla, že na to přrd časem, celkem pochopitelně, zapoměl.
Sweet Potato Ptám se pro kamarádku
Jen vtip ![]()
Neplatit, zajít na úřad (oddělení pro pokuty). Tam se domluvit s konkrétním úředníkem. Nechá se uběhnout nějaký čas, aby bylo jasné, že další pokuty už nepřijdou. Tím nezaplacením pokut to spadne do správka a tam se právě požádá o to sloučení. Naopak co nejdřív samozřejmě zaplatit parkovacku novou, aby bylo jasne, za jaké období se pokuty "sbírají".
MP Meri Moc děkuju, předám dál. Snad se s ní budou bavit, když to neni na ni.
Sweet Potato nemůže ji alespoň podepsat plnou moc?
Kan to jste s těmi novými zaměstnanci tak na půl cestě, normálně se to dělá přes tzv. referral program. Takže někoho dotahnes a po jeho zkušebce dostaneš nějaké peníze.
continuity Jo odměny jsou, to jsem nezmínila.
continuity to mají u muže a ty odměny jsou velmi slušné. Dotyčný musí přežít zkušebku. Ale za celou dobu se to snad nikomu nepodařilo, lidi nejsou:)
Evaeva já jsem kdysi dělala ve firmě, kde na tom jeden člověk vydělal vcelku slušné bonusy.
Někdy nepomůže nic. U nás to běží a kolegyně se ptal spolužák asi 5x, jestli nenabirame. až nakonec stratil trpělivost a přihlásil se napřímo.
U nás říkají, pokud chceš vyšší plat, musíš jít jinam, nebo si nabrat další povinnosti. Prý je to tak všude
- mluvím o situaci, kdy nově příchozí, nezkušný (často absolvent) dostane vyšší plat, než zkušený zaměstnanec.
continuity Třeba si to do budoucna nechtěla komplikovat, vymlácená okna, poškrabané auto a tak. Já bych teda takto do firmy taky nikoho nepřivedla, je to nevděčný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí