Přiznání
Ach ano, buh incelu. Pan, kterej muzum rika, ze pokud je kazda zenska odmita, problem nejsou ty zensky, ale prave oni muzi... je buh incelu. Samozrejme. To dava naprostej smysl. Logika jako hovado.
Vždycky mě naštvou lidi, co nadávají obecně na křesťanství. A přitom je to naprostý základ naší civilizace, základ práva, hodnot, morálky. Právní řád je v podstatě rozvinuté Desatero (ano, zjednodušuji).
Moje řeč. Nakonec ty neznabohy nikdo nenutí do kostela chodit, ale před někým se stačí zmínit a už vidí rudě (mno, dobrej příměr, barva by odpovídala
).
bram je moc zajímavé, jak to děti vnímají. Pro mě to v dětství byly dvě odlišné bytosti, Ježíš a Ježíšek
Navíc babička Ježíškovi v jesličkách říkala Jezulátko, to ten dojem dvou odlišných bytostí asi ještě podpořilo.
barbucha ono by se to dalo i otocit. At si verici chodi do kostela, jiste v tom nemalo lidi najde utechu a pomoc, ale at se ve jmenu krestansky lasky ne*erou jinym do zivota.
Prosimtě to můžeš říct o kdekom, když vynecháš tu "křesťanskou" lásku. Máme sekulární stát, nemusíš se ani vdávat v kostele, ani povinně křtít děti... do života se ti přece může sr.t kdejaká domovnice, která v životě neslyšela otčenáš ![]()
dzizisketa Hodila jsem si pána do googlu a vypadá ehm "zajímavě". Tvoje reakce je na něco konkrétního? Nechce se mi ho studovat do hloubky.
pokud nad nekym ohrnuji nos komunistky, uz tim ma u me bod navic![]()
Mně se ten pán zobrazoval v příspěvcích na Facebooku pravidelně někdy před rokem,pár jsem si jich pustila, ale nevydržela do konce. Měla jsem ho za takového rádoby motivatora hledajícího co nejvíc diváků s tisíckrát už recenymi věcmi, no prostě takovej obycejnej blbec:-D. Ale že je až tak kontroverzní, to jsem nevěděla, taky by mě zajímalo na čem to stojí:-D coralline
bram já jsem zas s dcerou navštívila kostel Nanebevzetí Panny Marie, kde ji zaujalo vyobrazení toho nanebevzetí, tak jsem jí to všechno pěkně vysvětlila (teda myslela jsem si, že pěkně
) a ona se mě nakonec zeptala, proč tu maminku Marii nedali na ten křížek k Ježíškovi...
barbucha ale bavily jsme se o nabozenstvi, ze? Ja proti vire a vericim nemam to nejmensi, nase rodina byla dost zbozna, babicka chodila do kostela pravidelne, nasi teda moc kvuli zamestnani nemohli, ale ty zaklady nam dali. Ze me teda vyrostl celkem neznaboh, ale nikomu to neupiram. Jen me stve, kdyz takova babka v kostele pecena varena chodi a roznasi drby. Samozrejme ze to muze kdokoli, ale ta babka by si mela vzpomenout na to brevno v oku svem.
Karja jo, přesně. Tisíckrát řečená moudra, která nasbírají hodně hlasů a pochopí je masy. Peterson je filozof asi jako Coelho literát. A na M. Hermana jsem si taky vzpomněla.
Mně je celkem ukradený, ale už se tu jednou řešil a věděla jsem, že někdo vystartuje.
Me celkem pobavilo, kdyz mi tuhle na FB vyskocila jako vzpominka fotka myho osvedceni, ze jsem absolvovala vsechny predmety cirkevniho a konfesniho prava vyucovane na PF UK. Spolu s osvedcenim jsem dostala i prihlasku do Spolecnosti pro cirkevni pravo :-). Njn, clovek honil kredity a tohle byly celkem nenarocny predmety. Pamatuju si z toho teda uz velky kulovy
barbucha Zásadní kniha mého dětství i dospělosti.
Naši věřící nebyli, babička nepraktikující v Husitské církvi. Ale díky vzdělávání v dějinách umění od mámy a pak na škole jsem si mohla propojit spoustu symboliky. Přesně jak píše 999, evropské umění je s křesťanstvím naprosto provázáno, jedno bez druhého není.
Vždycky mě naštvou lidi, co nadávají obecně na křesťanství. A přitom je to naprostý základ naší civilizace, základ práva, hodnot, morálky. Právní řád je v podstatě rozvinuté Desatero (ano, zjednodušuji).
zaklad naseho prava je pokud vim v rimskem pravnim systemu, ne ve desateru, to prislo az o dost pozdeji.
Pinot Noir filosof? ja mam za to, ze je psycholog
presneji psycholog s pravicovymi nazory, coz samozrejme levicaky drazdi. ja zas nemam rada levicaky, ale do debilu jim nenadavam. nicmene myslim si o nich dost nehezke veci![]()
barbucha ale bavily jsme se o nabozenstvi, ze?
Jo, o náboženství. Ale to přece neznamená, že svíčková bába nemůže bejt zároveň drbna! Křesťanů jsou milióny, ale že by se jeden každej řídil tím desaterem a dalším příkladem bible, o tom se dá s úspěchem pochybovat. Nejsou to světci, jsou to lidi (a od čeho by měli zpověď? s hřešením se tak nějak počítá) ![]()
Já se jich nezastávám, jsem jen realista... a to ani nemusíme rozebírat ty nejkřesťanštější reprezentanty, že jo. To ta chudák bába to třeba ještě myslí dobře...
barbucha no to je jasny, ze krestan muze byt vsech neresti futral a taky ze urcite vetsina je, jen teda at pak nedavaj na odiv tu zboznost.
Kokoska Hele a jak se dává na obdiv zbožnost? Ptám se vážně, já to neznám.
Lilly_Ku Ano, základem právního systému je římské právo, vím. Proto jsem připsala poznámku, že zjednodušuji. Nicméně když se podívám na základní pravidla spolužití v naší evropské společnosti, tak vidím co? Desatero.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí