Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 18:36

Sweet Potato

Jak Kolja

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:21

Karja tak jsem se stavila teď v Knihy Dobrovský, že na ni kouknu a vyfotím ti ji. V celým knihkupectví nemají vůbec ani jednu dětskou bibli

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:23

žluťásek Neznabozi! No já na to nechvatam,dám to holkám k Vánocům, musím si to někam zapsat. Zatím jim koupím nějaký ten vánoční příběh. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:25

Karja když se připomenes, vyfotim ti pár stránek. Nevím jestli pro menší to nebude ještě moc dlouhý. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:26

žluťásek To asi jo, ale tak já jim to zkrátím:-D

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:31
Reakce na Sweet Potato:

jak hulákala po ulicích "Hošpodin je můj paštýš!"

to si nevyberes, moje dítě hulakalo, že tatínek má pindíka. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 19:31

999 napiš to určitě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 20:13

žluťásek já loni s detskumi knížkami nejvíc uspěla v Luxoru (?) na Václaváku, zhruba uprostřed vlevo při pohledu zdola. Před Vánoci jsem chtěla vidět, co se tak vydává, a tam toho měli suverénně nejvíc.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 20:19

Evaeva a to já mám celkem přehled, co se tak vydává kupuju už najisto, konkrétní knížku a většinou z eshopu.

Ale teda docela mě šokovalo, že nemají jedinou dětskou bibli. Hlavně že se tam daj koupit fusekle, lahve na pití a slizy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 20:23

žluťásek no to je jasný. Já chtěla knížky do vánočního seznamu a na internetu se mi to blbě vybírá. Zvlášť ty dětské, kde fakt chci vidět, jak vypadají uvnitř.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 20:45
Reakce na continuity:

to si nevyberes, moje dítě hulakalo, že tatínek má pindíka. 

​Horší by bylo, že ho nemá.

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 20:54

Uzasne zpracovani biblických pribehu pro deti byvalo v 90. letech v Materidousce, kratke komiksy od Lucie Lomove. Naprosto skvělé, ale bohuzel asi tezko sehnatelne.

999 Kdybys chtela ilustratora...

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 21:07

Přiznávám se, že mám namožený svaly na přední straně stehen. Ale od čeho!! Včera jsem si oblíkla takovou neoprenovou bodycon sukni těsně pod kolena, ve který mám sice nejspíš neodolatelnej zadek, ale je opravdu na tělo... no a celkem jsem v ní chodila, i když vyžaduje drobné kroky, a odpor toho neoprenu vyústil v namožený stehna

Si to zapíšu někde jako fitness lekci!

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 21:12

Aranel  

Online 999
19828 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 22:19

Luna Nikoho jinýho nechci, než tebe :-).

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 05:56
Reakce na 999:

slniecko Od včera o tom přemýšlím, že vlastně neustále v dějinách umění vyprávím příběhy, vysvětluju atributy, bez toho to prostě nejde :-). A když vysvětluju postmodernu a dělám přesahy do literatury, tak uvádím Bibli jako postmoderní dílo :-).

A tá kniha, to by bola pecka!!! Hlásim sa okamžite do fronty!!!

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 06:03
Reakce na Karja:

žluťásek Já bych to měla stejně až k Vánocům;-) takže to třeba do té doby budete mít vy;-)

999 slniecko No přesně, když jsem byla v Izraeli, lovila jsem v hlavě všechny ty příběhy z náboženství. Protože tam stojís na kopci a co otočka to 5stupnu tam nejaky významný bod, příběh, těžko člověk najde podobné misto. Strašně mě štvalo, že jsem si to nějak víc před návštěvou nepřipomenela. V umění jsem teda těžce dezorientovaná i pres tu několikaletou docházku:-D

Různá světová náboženství jsme měli na gymplu v občance. Na té základce by možná stačilo to křesťanství, myslím, že tam děti stejně jako horko těžko pochopí víc než základní věci z těch jiných náboženství.A od toho křesťanství se odvíjí spousta věcí, svátky, historické souvislosti, kultura...Určitě by to za to stálo. 

​No mne práve prišlo, že tie príbehy ešte aj tak nemajú šancu pochopiť, oni vyzerajú jednoducho ale majú strašne veľa presahov...a mňa strašne štve, ak sa zjednodušia na jeden z nich...

....a to som pri tom niekoľko rokov organizovala detské besiedky (niečo ako nedeľná škola, proste detská biblická hodina počas dospeláckej bohoslužby)...ale učila som len raz a bola to katastrofa...teda deti boli fajn, ale rozhodne dosť prekvapené ....a kočka ktorá mi s nimi pomáhala sa nezmohla na slovo ...

Ale čo mi prišlo omnoho dôležitejšie bolo vtĺkať im od najmenšieho malička do hlavičiek, že na svete rôzni ľudia veria rôznym veciam a všetci majú na to rovnaký nárok a že to že niečomu veríme my inak z nás nerobí nijako lepších ani hodnotnejších.

Už jednotlivé "historky" mi prišlo, že sa naučia aj neskôr.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 06:07
Reakce na Sweet Potato:

Karja Nějaká Moje první bible nebo tak něco. Jsou i leporelové. Starší ji kolem druhého roku milovala, vozila ji v kočárku a muž dodnes s hrůzou vzpomíná, jak hulákala po ulicích "Hošpodin je můj paštýš!"

môj syn po jednej predvianočnej besiedke, všade kde sme išli ťahal rôznych mužov za gate a pýtal sa každého "Ty si Jozef?"

Taká jazda električkou zo škôlky bola ten týždeň zakaždým veľmi zaujímavá....

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 06:57

999 To by bylo super cteni!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 06:58

slniecko Já ti nevím, ten farář to dělal tak, že to upravil jak na nějakou ,,pohádku,, prostě zajímavé povídání co se stalo a pak na to třeba namontoval nějakou zásadu morální? Asi tak, já myslím, že uchopitelne to tehdy pro děti bylo, jasně že nepochopí celý přesah, ale to kolikrát ani dospělý ne. Já si z toho právě pamatuju jen ty biblické příběhy zbytek vubec ne, přitom určitě jsme brali svátky,morálku, ještě si mlhave pamatuji že jsme se učili rozpoznávat peníze po hmatu, takže jsme se museli bavit o lidech s handicapem určitě. Ale asi jak ty příběhy byly takové fantastické  tak možná proto si je ta dětská hlava zapamatuje nejvíce.