Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 07:51

999  

My jsme dostali zrovna prihlasku do nabozenstvi, tak premyslim...Navic tu pani znam, co to povede. Chodi k nam do skoly delat besedy o Velikonocich a vzdycky to ma tak uzasne, ze decka sedí, ani nedychaji.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 09:03

slniecko Přesně tak, tu hloubku jsem nechápala ještě na prvním stupni. Pamauji si na ten děs, kdy nám katecheta vyprávěla o Abrahámovi, kterému se zjevil Bůh a chtěl aby obětoval svého jediného syna Izáka. A je zajímavé jak některé Biblické příběhy působily na ostatní spolužáky, na srazu se tomu dost nasmějeme. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 09:34

Kan heh tak toho izaka jsem nechapala jeste donedavna ale ctu ted j. petersona a ten ty archetypalni (nejen) biblicke myty moc pekne vysvetluje

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 15:12
Reakce na Sweet Potato:

Isca Pro mne byly biblické příběhy (různá převyprávění, v podstatě beletrie) v dětství běžné čtení

​Tohle jste měli? Boží

https://www.databazeknih.cz/knihy/cernossky-pan-buh-a-pani-izraeliti-starej-zakon-a-proroci-42418

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 15:14

barbucha jasne ze meli (a furt mame). Moje milovana kniha

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 15:16

moora 

Zábavný, co! A velice povedenej překlad!

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 19:42
Reakce na Karja:

slniecko Já ti nevím, ten farář to dělal tak, že to upravil jak na nějakou ,,pohádku,, prostě zajímavé povídání co se stalo a pak na to třeba namontoval nějakou zásadu morální? Asi tak, já myslím, že uchopitelne to tehdy pro děti bylo, jasně že nepochopí celý přesah, ale to kolikrát ani dospělý ne. Já si z toho právě pamatuju jen ty biblické příběhy zbytek vubec ne, přitom určitě jsme brali svátky,morálku, ještě si mlhave pamatuji že jsme se učili rozpoznávat peníze po hmatu, takže jsme se museli bavit o lidech s handicapem určitě. Ale asi jak ty příběhy byly takové fantastické  tak možná proto si je ta dětská hlava zapamatuje nejvíce. 

​No, asi to vedel robiť.

Ja si pamätám, ako som schytala tému Jákoba a Ezaua (náhle vypadol vyučujúci), začala som tým, že aký je to nepekný príbeh, keď jeden brat oklame druhého, pokračovala osobnou zodpovednosťou a zodpovednosťou za druhých, riešila tému morálnej dilemy....no a mala som pred sebou množstvo vytreštených očičiek a otvorených pusiniek, dcéru s facepalmom opakujúcu potichu "Mami, nie. Mami fakt nie..." a spolupracovníčku, ktorá sa múdro rozhodla radšej nezasahovať a len zbierať a podávať šokovaným malým majiteľom z ručičiek vypadnuté hračky.

Tak som sa rozhodla, že túto časť asi lepšie, keď nechám na iných a ja zostanem pri organizácii...

Kan viktorka_od splavu

Hej, obetovanie Izáka je pekný príklad.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 19:44
Reakce na barbucha:

​Tohle jste měli? Boží

https://www.databazeknih.cz/knihy/cernossky-pan-buh-a-pani-izraeliti-starej-zakon-a-proroci-42418

​Opatrujem ju ako poklad pre ďalšie generácie !!!

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 21:39

Dnes kolem půl sedmé jsem viděla někoho v zelených kalhotách číst parfu v metru 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 21:48

barbucha cernossky panbuh je bozi, muj oblibeny

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:31

JankaM ráno nebo večer?

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:37

Evaeva večer, trasa B 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:40

JankaM tak to jsem mohla být já. Měla jsem sebou dvě děti, ke kterým jsem se nehlásila, protože určitě zlobily, a bílé tričko

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:56

Evaeva tak tos byla ty, slušelo ti to. Chvíli jsem seděla naproti a vystoupila na Lužinách.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 23:00

JankaM díky, škoda, že jsem si tě nevšimla. Jak víš, čučela jsem na parfu Ale mám radost, že jsem se konečně takhle s někým náhodně potkala.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 23:10

Evaeva no fakt náhoda, v Praze jsem tak 3x do roka

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 09:51
Reakce na barbucha:

​Tohle jste měli? Boží

​To jsem poznala až jako dospělá. Naši byli stará škola. Takže Olbrachtovy Biblické příběhy a tak. 

Offline Dru
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:20

viktorka_od splavu ja si tady normalne jen tise ctu, ale tohle mi nedalo, videt nekoho zminit JP. Ten pan ze mne, zaryte ateistky, udelal osobu, ktera by se v podstate dala nazvat krestanem

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:38

Dru  ja uplnou nahodou narazila na fb na kluky, kteri titulkuji jeho videa. pak jsem si koupila knizku, 12 pravidel vyslo i v cestine. je skvelej! (k vire me teda urcite nepritahne, ale ja mam "svoji" uz od detstvi a az ted jsem zjistila, ze existuje i oficialne

Offline Dru
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 20:19

viktorka_od splavu Jj mam ho moc rada. Ma taky na svedomi asi nejdokonalejsi rozbor (jenom minutu dlouhej!) blbejch zapadackejch milovniku komunismu, jakej jsem kdy slysela. Ale teda prekladat jeho videa, to musi bejt docela zahul