My jsme dostali zrovna prihlasku do nabozenstvi, tak premyslim...Navic tu pani znam, co to povede. Chodi k nam do skoly delat besedy o Velikonocich a vzdycky to ma tak uzasne, ze decka sedí, ani nedychaji.![]()
Přiznání
slniecko Přesně tak, tu hloubku jsem nechápala ještě na prvním stupni. Pamauji si na ten děs, kdy nám katecheta vyprávěla o Abrahámovi, kterému se zjevil Bůh a chtěl aby obětoval svého jediného syna Izáka. A je zajímavé jak některé Biblické příběhy působily na ostatní spolužáky, na srazu se tomu dost nasmějeme.
Kan heh tak toho izaka jsem nechapala jeste donedavna
ale ctu ted j. petersona a ten ty archetypalni (nejen) biblicke myty moc pekne vysvetluje
Isca Pro mne byly biblické příběhy (různá převyprávění, v podstatě beletrie) v dětství běžné čtení
Tohle jste měli? Boží ![]()
https://www.databazeknih.cz/knihy/cernossky-pan-buh-a-pani-izraeliti-starej-zakon-a-proroci-42418
barbucha jasne ze meli (a furt mame). Moje milovana kniha ![]()
Zábavný, co! A velice povedenej překlad!
slniecko Já ti nevím, ten farář to dělal tak, že to upravil jak na nějakou ,,pohádku,, prostě zajímavé povídání co se stalo a pak na to třeba namontoval nějakou zásadu morální? Asi tak, já myslím, že uchopitelne to tehdy pro děti bylo, jasně že nepochopí celý přesah, ale to kolikrát ani dospělý ne. Já si z toho právě pamatuju jen ty biblické příběhy zbytek vubec ne, přitom určitě jsme brali svátky,morálku, ještě si mlhave pamatuji že jsme se učili rozpoznávat peníze po hmatu, takže jsme se museli bavit o lidech s handicapem určitě. Ale asi jak ty příběhy byly takové fantastické tak možná proto si je ta dětská hlava zapamatuje nejvíce.
No, asi to vedel robiť.
Ja si pamätám, ako som schytala tému Jákoba a Ezaua (náhle vypadol vyučujúci), začala som tým, že aký je to nepekný príbeh, keď jeden brat oklame druhého, pokračovala osobnou zodpovednosťou a zodpovednosťou za druhých, riešila tému morálnej dilemy....no a mala som pred sebou množstvo vytreštených očičiek a otvorených pusiniek, dcéru s facepalmom opakujúcu potichu "Mami, nie. Mami fakt nie..." a spolupracovníčku, ktorá sa múdro rozhodla radšej nezasahovať a len zbierať a podávať šokovaným malým majiteľom z ručičiek vypadnuté hračky.
Tak som sa rozhodla, že túto časť asi lepšie, keď nechám na iných a ja zostanem pri organizácii...![]()
Hej, obetovanie Izáka je pekný príklad.
https://www.databazeknih.cz/knihy/cernossky-pan-buh-a-pani-izraeliti-starej-zakon-a-proroci-42418
Opatrujem ju ako poklad pre ďalšie generácie
!!!
barbucha cernossky panbuh je bozi, muj oblibeny ![]()
JankaM ráno nebo večer?
Evaeva večer, trasa B
JankaM tak to jsem mohla být já. Měla jsem sebou dvě děti, ke kterým jsem se nehlásila, protože určitě zlobily, a bílé tričko ![]()
Evaeva tak tos byla ty, slušelo ti to. Chvíli jsem seděla naproti a vystoupila na Lužinách.
JankaM díky, škoda, že jsem si tě nevšimla. Jak víš, čučela jsem na parfu
Ale mám radost, že jsem se konečně takhle s někým náhodně potkala.
Evaeva no fakt náhoda, v Praze jsem tak 3x do roka ![]()
To jsem poznala až jako dospělá. Naši byli stará škola. Takže Olbrachtovy Biblické příběhy a tak.
viktorka_od splavu ja si tady normalne jen tise ctu, ale tohle mi nedalo, videt nekoho zminit JP. Ten pan ze mne, zaryte ateistky, udelal osobu, ktera by se v podstate dala nazvat krestanem ![]()
Dru
ja uplnou nahodou narazila na fb na kluky, kteri titulkuji jeho videa. pak jsem si koupila knizku, 12 pravidel vyslo i v cestine. je skvelej! (k vire me teda urcite nepritahne, ale ja mam "svoji" uz od detstvi a az ted jsem zjistila, ze existuje i oficialne![]()
viktorka_od splavu Jj mam ho moc rada. Ma taky na svedomi asi nejdokonalejsi rozbor (jenom minutu dlouhej!) blbejch zapadackejch milovniku komunismu, jakej jsem kdy slysela. Ale teda prekladat jeho videa, to musi bejt docela zahul ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí