continuity tak céčko ale zas nechytnes při standardním použití MHD.
To byla reakce na příspěvek, že žloutenka se očkuje povinně.
continuity tak céčko ale zas nechytnes při standardním použití MHD.
To byla reakce na příspěvek, že žloutenka se očkuje povinně.
Aranel mne rikal dr, at si necham zjistit protilatky a pak uvidime.
Zuzuli u nas je to naopak, svagrova se svagrem necha v Praze deti vsechno ohmatat, ja upozornuju, ruce se do obliceje nedavaji (syn je na to expert, muzu opakovat 100x, ze po ohmatani tyce v mhd se nesaha do pusy) a hledam, kde pred svacinou umyju detem ruce.
Naockovat jsem je nechala po jizde tramvaji s dost silenym fetakem.
Tady na Žižkově co prochazka, to zahlidnuta strikacka, je to všude. Ale teda teď jste mi zadelaly trochu na traumatko, do teď mě to nenapadlo nějak řešit, třeba v MHD ... Jasne, když prijdeme domu, myjeme si ruce, ale žádnou desinfekci s sebou nenosím, takže určitě jsme někdy zhresili svacinou s neumytyma rukama. A syn si patla rukama po obličeji furt, to se nedá kontrolovat ![]()
MP Meri to se uhlídat nedá. Tyče v MHD už teda neolizují, ale prsty do pusy si občas strčí i ten starší. Já už desinfekci netahám dlouho. Ruce si myjeme, když je kde, ale jinak svačinu holt jedí špinavýma.
My jsme taky polevili, ale umejt ruce před jídlem, na tom trváme oba rodiče. I dítě si na to samo myslí a žádá, když je třeba s babičkou.
Já úplně koukám, kolik lidí se v obchodech vrátilo k ohrabávání pečiva rukama.
žluťásek já od pečiva vždycky honím děti, jak mají hlavu v úrovni těch košů, tak vždycky vidím, jak na to prskají z první.
žluťásek No já mám a teda vždycky jsem měla, problém s pečivem z obchodu. Kupuju ho jen v pekárně, po cestě domů nebo ve stánku, kde má prodavačka rukavice. Jinak my jsme totiž lokalita se spoustou sociálních případů a to mi stačilo jednou vidět a už bych ho v obchodě nekoupila
.
U pečiva je to asi děsný všude, lidi už ani ty rukavice nepoužívají. Hrozní jsou taky mačkači babánů a Avokád.
...přiznávám... celé velikonoce jsme problinkali... babi v/po kovidu všechny zachraňovala
. No a teď tady sedíme/ležíme ... a uklidňujeme se s tv barandov/a Andrè...
Včera mi došlo, proč mám od dětství ráda Velikonoce a nevadí mi pomlázka. U nás jsme totiž vajíčka barvili všichni, včetně táty, který vymýšlel nejrůznější triky, třeba dozdobování obarveného vejce na soustruhu
, pomlázky jsme pletly my se ségrou a ráno jsme se zlehka (a se smíchem) vyšlehali všichni navzájem. Dnes to doma děláme stejně, donedávna jsem pomlázku pletla já, protože muž to neuměl, on mě naučil barvit vajíčka voskem. Vyšlehání je jen symbolické, v životě mě to nebolelo.
Když čtu ty příběhy o jelitech a strachu od neděle, tak je mi z toho smutno.
Priznám sa, že som nečakala, že mi začne rásť v mojom požehnanom veku osmicka ![]()
letfenixa No ,moudříš asi, snad s ní nebudou jen starosti!
letfenixa je, ľutujem moc.
Lamicka vejce v soustruhu a ze soustruhu bych dost ráda viděla! (soustruh nám stál v dílně celé moje dětství až do dospělosti). Běžně jsem si chodila "ořezávat" tužky a pastelky na nástěnnou kotoučovou brusku. Jinak velikonoce mi taky nevadí, k nám prakticky nikdo nechodil, neměla jsem žádné kamarády a ve škole se se mnou děcka bavila jen zběžně (doteď mě mají nejspíš za divnou).
letfenixa aj, lituju moc
marieu mamka totiz vejce vzdycky vyskrabovala, delala ruzne kyticky. Tatkovi to prislo pomale, tak to zkusil a prinesl vysoustruzene kruhy kolem vajicka ![]()
Soustruh je i moje detstvi, na nem se vyrobilo mnoho vychytavek do skoly i domacnosti![]()
letfenixa Já do padesáti neměla ani jednu, pak se jedna probudila a chtěla vyrůst. Dělala neplechu, tak jsem si ji nechala vyndat ještě z dásně. I když jsem ji měla komplikovaně uloženou, vyndáni proběhlo v pohodě.
999 To jsem vědět nechtěla! Já furt doufám, že když tam ležej 50 let, už tam vydržej.
Sweet Potato Potrefenáhusa Njn, stalo se :-),
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.