Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. června 2023 17:51

My tu mame same jednosmerky a cyklistom su uplne fuk, uz si musim davat sakra pozor, aby som nejakeho netrafila. Ide si v protismere, prednost z vedlajsej vobec neda (vsak samozrejme ani nevie, ze je na vedlajsej kedze z protismeru ziadne znacky nie su). 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 10. června 2023 20:51

Mrakoplas cyklisti sú kapitola sama o sebe. Tuná je teraz veľký hype, jak ich chudákov auta obmedzujú, za vzor dávajú Holandsko a Kodaň, ale tam som sa ich teda ako chodec na ulici regulérne bála, pretože cyklisti zásadne nezastavují, nech sa deje čokoľvek. Jediná príležitostná výnimka je semafor. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 10. června 2023 21:28

Kan Tak tohle dělá i sambo, to v ty jednosměrce! Nechápu, nechápu...

Offline letfenixa
10827 příspěvků moje polička 10. června 2023 21:44

continuity mňa v Kodani cyklistka aj zrazila a vystupovanie z autobusu bolo dosť o drzku 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 11. června 2023 05:28

Za nezastavení na stopce (kterou podotýkám nebylo vidět, protože byla až za zatáčkou a zarostlá) dostal teď muž v Japonsku docela vysokou pokutu, jel pochopitelně opatrně, připojoval se na hlavní. 

A jela jsem teď v autě s maďarskou kamarádkou, vyprávěla mi zrovna, jak je pořád za volantem, že manžel už ani neřídí...ale hned jsem poznala, že v Japonsku řidičák dělat nemusela, vyrazili by ji po pěti minutách.

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 11. června 2023 09:09

Karja Jestli má tvůj muž v té jednosměrce podobné zkušenosti jako já, tak ho chápu proč si tak najíždí.

Auta co v jednosměrce odbočují doprava a najíždí si tak, že těm co čekají na odbočení vlevo brání ve výhledu a ty nevidíš co ti přijíždí z pravé strany, jsou v mém případě spíš pravidlo než výjimka. Potom stojíš deset minut a nemůžeš vyjet, protože ti pořád do výhledu někdo najíždí. Tak se prostě postavíš s autem tak, abys měla dobrý výhled a mohla bezpečně vyjet. To pravidlo je u jednosměrek, kde při současném odbočování doprava i doleva si auta vzájemně brání ve výhledu dost diskutabilní a přednost by mělo dostat pravidlo, že s autem zastavíš tak, abys měla dobrý výhled a mohla si jet bezpečně.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. června 2023 16:40

Tak jedu od našich a předemnou Daimler gle rakouská značka a úplně bez blinkrů, celou cestu asi 15 km, člověk by řekl, že u tak drahého auta nebudou šetřit a ty blinkry jim daj a ono ne. Snad dojede domů v pořádku. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 11. června 2023 17:11

Kan hele ja to vidam denne! Nejcasteji BMW, zjevne to uz neni v zakladni vybave! Je to hruza, tyhle novy auta

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 11. června 2023 18:01

Kan mne fascinuje, ze do tech novych drahych aut nedavaji hands free, ze v nich jedou lide a v ruce drzi mobil...

Offline Candance
5629 příspěvků moje polička 11. června 2023 18:08

Černá kočka ja tak vyjizdim denne denne mi tam nekolik aut takto brani ve vyhledu na docela frekventovanou silnici a bez toho vyhledu si preste vyjet netroufnu.

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 11. června 2023 18:49

My vyjizdime od nas z vedlejsi na hlavni, kde doleva je vyznaceny pripojovaci pruh, takze staci, kdyz nejede nic zleva a muzu do ty krizovatky vjet (pak se teda spolehnout, ze me z toho pripojovaciho pruhu nekdo pusti). 80% ridicu ceka, az bude volno v obou smerech, a pak prejedou pres plnou caru rovnou do hlavniho pruhu. Takhle kolem pul osme rano se tim vytvori na nasi silnici pulkilometrova fronta.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 11. června 2023 20:18

Černá kočka Ne, u nás to tak není. Je to několik jednosmerek, a ten systém je tak zaběhnutej, jezdí tak 99procent místních, urychluje to dopravu vyznamne. Ale on to prostě nema zažity a už není schopnej se to nějak naučit. 

Kan co chybějící blinkry, nedávno jsem jela po dálnici, auto za sebou vozík a blinkry tomu šly opačne. Jako to bylo blby. 

Offline Tabea
7967 příspěvků moje polička 11. června 2023 21:47

Kan 711990 to je zajímavý, že nemají takovou tu funkci, co bez blinkru strhává volant, když se chce přejet do jiného pruhu. Nebo to mají extra deaktivovaný? U nás to neblikání plošně nevídám, nebo minimálně ne v situacích, kde by to nějak vadilo. Asi na český trh dodávají nějaké osekané modely bez blinkru...

Mě by teda zase zajímalo, co se honí hlavou spolujezdkyním superagresivních řidičů. Jestli jim to nepřijde, nebo se za něj stydí, ale rezignovaly, nebo mu nadávají, nebo ho povzbuzují... Dneska jsem si na D1 rikala, že jsem posledních pár cest nepotkala žádnýho supervola. A za minutu tam byl. Chudák řidička před ním.

Offline Tak Betty
6063 příspěvků moje polička 11. června 2023 23:26

Dívala jsem se na ČT na Pět let a zaujala mě kabelka hlavní hrdinky. Myslím ji má  Karja . Nebo je dokonce kolektivní. Taková listonoška. 

Já si všímám nejpodstatnejch věcí. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 12. června 2023 00:37

...před časem ...ze školky chci autobusem! ...tak jo, (2 roky jezdi autem), udělám mu tu radost :)! ...stojím na nástupišti, ...přichází moje první láska/ kapacita ve svém unikátním oboru/ velmi unavený :,(/ Dědeček chlapečka z Krkonoš in memoriam ... a já nemám na to abych se jakkoliv přihlásila a podpořila ho v tak těžké chvíli. :'( ...a večer se dozvím, že zemřela duchovní sestra mé dcerky ...maminka 3 letého chlapečka

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 12. června 2023 05:12

Tabea asistent jizdy v pruzich se vypina bohuzel snadno, je to jeden cudlik oproti nudnymu mackani packy blinkru milionkrat za jizdujinak muj nasilnickej ex byl presne tohle hovado za volantem a bala jsem se a stydela. Ale asi vic bala, ze to nemuzeme prezit, takovou jizdu.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 12. června 2023 08:27

Marielle ach jo. Posílám sílu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. června 2023 09:11

711990 I muj tata jezdi dost agresivne. Jako blinkry dava, nepredjizdi zprava, zadne prasarny nedela. Ale porad nekoho predjizdi, najizdi na auto pred nim. A koupil si typicke auto pro pirata silnic, mozna vic blbcu vidam jen v BMW. Nastesti si dle mamy neumi vypnout ty bezpecne rozestupy a auto ho obecne dost koriguje . A bohuzel je to caste, kolega jezdi Praha-Liberec za asi pul hodiny a jeste se chvasta, ze pod 200 nejezdi. A znam takovych vic. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. června 2023 09:16

711990 A takovy story. Pred lety jsem v Gruzii u ruskych hranic stopli luxusni vuz. Proste jsme stopovali a kdyz jsem videla, kdo nam zastavil, couvala jsem do pangejtu. Byla to zena kolem 50, velmi pestena a jen jsem dosedla do kozenne sedacky, zaclo to . Taky jsem neverila, ze prezijeme. Zakoncila to tim, ze v protismeru se malem srazila s policejnim autem. Takze zaparkovala u krajnice, nekomu volala, telefon dala policistovi....a nakonec se policajt uklonil a pustil nas. A ona na me " My brother police boss". Tak asi tak. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. června 2023 09:20

Jos BMW? Tady teda prasata mají Passata. :D