Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 09:46

Pinot Noir Tenhle článek není z jeho pohledu, ale ani proti němu.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 27. června 2023 09:49

Sweet Potato já vím, reaguju jen v souvislosti...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. června 2023 10:00

Sweet Potato A já si myslela, že za špatným psychickým stavem sněhových vloček, stojí rodiče a jejich výchova a ono ne, oni i vedoucí katedry? :D Asi bych potřebovala i nějaké info od studentů teda. V DVTV se dost litoval, to je fakt, ale zas na druhou stránku, já se posouvám jen díky kritice odborníků. Teď jsem dělala kytici pro mistra floristiky, muže a měla jsem stažený zadek a o zhodnocení jsem si sama řekla, až jsme seděli u vína. 

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 10:26

Kan A jaká byla?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. června 2023 10:33

Sweet PotatoLíbila se a měl jenom jednu výtku, ve spodní části mi chyběl pro vyváženost stvol kontryhelu. Jinak barevně, úvazek, pevnost úvazku, začištění, velikost, příležitost k darování bez výhrady. A co mě teda těší velmi, že prý i po týdnu je ta kytice velmi pěkná, takže kytky byly čerstvé.

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 10:36

Kan Tak gratuluju!

(PS: fotku bys neměla?)

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:03

Kan když si o to sama řekneš, je to zpětná vazba. Když ne, je to už prý kritika. To nám řekla psycholožka v práci.

Popravdě taky nevím, jak s tím naložit, protože jen chválit to, co se povedlo, vede u některých lidí k dojmu, že se jim povedlo všechno. pak jdu do kolen, když mi podřízený popisuje jako svůj úspěch projekt, z kterého ho vysekávali dva manažéri, aby neskončil absolutní katastrofou. (A to nám ho nechal ještě dodělat i formátování dokumentů, protože už má něco dalšího). Věk tady není omluva, bylo mu 40. 

Možná proto s tím mám takový problém, po čem teď volají mladí, abychom respektovali (a mladí lidé na to mají určitě nárok), už léta používají někteří floutci jako techniku pro obhájení a omluvu vlastní neschopnosti. I kdyz to vůbec na místě není. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:04

Sweet Potato souhlasím v tom článku s lecčím, ale s tím, že zmiňovaná generace 50+ neprošla generačním konfliktem těžko. Čo už je vyšší formou společenského konfliktu než revoluce?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:07

continuity takže je špatné kritizovat? Vždyť pokud je kritika konstruktivní a oprávněná, taky člověka posouvá. Začínám mít o ty naše mladé trochu obavy.. 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:25

Mno... Jak bych to jen... V případu Černický podle mě vůbec nejde o přecitlivělost mladé generace a neschopnost snášet kritiku, ale o dalšího macho týpka, který je rozhozený z toho, že na jeho "dobře myšlené vtipy", komentáře oblečení, prsou a další kecy není nikdo zvědavý a hlavně už nikdo ochotný je snášet. Úplně miluju tyhlety "vždycky jsme takové vtipy říkali a nikomu to nevadilo" (dosaď plácali holky po zadku, měli blbé narážky...). Čím víc to jeho ublížené fňukaní čtu, tím je mi protivnější. 

„Kdysi jsme si ve škole povídali různé dobře myšlené vtipy na odlehčení atmosféry, ale jsem nešťastný, protože to už dnes nemůžu. Říkali jsme si všechno a nikdo to nebral jako útok. Musím se hodně hlídat, abych říkal věci tak, aby je ostatní četli správně, a z toho se cítím jako ve vězení, protože se máme věnovat umění,“

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:29

bram tak to asi nebylo řečeno. Spíš, že to má pak svoje pravidla, nemůžeš na toho nebožáka spustit stejně, jak když si o to řekl.

Ta kritika je ošidná vždy, lepší je nastavit to prostředí, kdy se dává zpětná vazba. Jenže určité typy lidí mají tendence se neustálá přeceňovat a kritice i zpětné vazbě se programově vyhýbají. Je to takový modifikovaný Duning Krugeruv efekt, kdy i se zvyšující se kompetentnosti sebevědomí těch lidí pořád roste do nebe. 

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:35

Pinot Noir Na mne to působí dost podobně jako na tebe.

A jako nic proti kritice, ale ono je to fakt oboustranné, stejně jako je třeba umět kritiku přijímat, tak je třeba i umět kritiku dávat, nejenom chrlit negativní názory, tím fakt člověk ničemu neprospěje.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 27. června 2023 11:36

Pinot Noir souhlas, tohle vsechno tam cejtim taky. Verim, ze problemy budou i v tom co pise continuity , zazila jsem to v praci taky. Ale proste pan je hlavne ublizenej.

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:10

continuity To byl vnější a společný nepřítel, vnější konflikt. Aspoň tak tomu rozumím.

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:14

Pinot Noir Jo, za tímhle se skrývá leccos, to jsem si hned říkala. Vtipkovat z nadřazené pozice je vždycky na hraně, nebo spíš za ní.

Na druhou stranu vidím na vrstevnících svých dětí, i na nich osobně, že jim často stačí fakt málo.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:34

Sweet Potato to vtipkovani je hodně problematické. Jenže:

muž má teď nový kolektiv, kde jsou ty vtípky hodně nekorektní, a on se do té práce fakt teší . Když musel po operaci pracovat pár dní z domova, byl výslovně nešťastný. 

Holku mají jednu, ta s nima peče, akorát vždy každou další kolegyni brzo vystipala. 

Takže jo, asi radši bez vtípků než s blbyma, ale ten humor je fakt koření života, jak řekl klasik, a je to pak celé větší dřina. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. června 2023 12:40

continuity U nas v praci je obcas dost nekorektni humor. A tim nemyslim na mensiny nebo zeny nebo tak. Ale proste...no je cerny. I ja tam naskakuju na ciste sarkastickou vlnu. A mladi vetsinou do par mesicu rychle naskoci. Mame kolegu, co by potreboval ceduli s napisem sarkasmus u kazde druhe hlasky, ale je skoro sam. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:52

Jos Ja jsem se teď vrátila z vody s partou. To je fakt strašný, třeba, když staví stan někdo, komu to nejde, tak si všichni na to divadlo přinesou židličky, včetně desetiletých děti.

Když se někdo cvakne, je to ještě horší, blbé řeči vydrží i dva dny.  

Nakonec jim někdo pomůže, pod širákem nespí, loď jim vždy pomůžeme vylejt, pádla a batožinu a děti volně plující řekou pochytáme, ale běžný občan by z těch řeči už dávno tonul v slzách. 

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:55

continuity Jo, tomu úplně rozumím, je to paráda, když se sejdou lidi stejně naladění.

Jenže vtip učitele na žáka/studenta? Jo, znám lidi, co si se svými doktorandy tykaj a choděj na pivo, potom super, když to může být vzájemné. Ale většinou to tak není.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 27. června 2023 12:59

Zajímavý téma. S názorem na pána souhlasím s Pinot Noir, i když ho trochu chápu.

Ale jinak teď se pohybuju ve velmi respektujícím prostředí, což je pro mě dost změna, já vždy pracovala spíš v drsnějším kolektivu, kde ty černé fórky hodně frčely. Teď tu změnu na jednu stranu vnímám hodně pozitivně, ale na druhou jsem se přistihla, že si fakt dávám pozor na jazyk a musím se hlídat, nejde vůbec o vtipy a podobně, ale třeba u příspěvků, co dávám na FB jsem hrozně opatrná ve vyjadřování. Teď jsem hodně zveřejňovala fotky z Bornea a normálně bych byla otevřejnější, teď jsem si vysloveně dávala pozor na to, co píšu, protože mám kamarádky z Malajsie a vím, že to budou číst. Nebo jsem hodně hodně opatrně našlapovala, když jsem v nějaké souvislosti zmiňovala japonskou okupaci Malajsie...je toho spousta, to jen co jsem si teď rychle vzpomněla, asi je to dobře, ale je to pro mě zvláštní.