Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:07

brrr dovedu pochopit, kdybyste si takhle říkali navzájem mezi nejbližšími kolegy v uzavřeném kolektivu, že je to váš specifický humor, ale říkat tak brigádníkum mi taky připadá zu viel

Offline Kora
příspěvků moje polička 28. června 2023 08:12

Garfie tak u dětí asi jo. Zvláštní je, ze pochvala, zase myslím u dětí, třeba šikovná beruška, šikovná kočička, v pohodě. Mě ta opička děsně irituje.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:18

Kora Já tomu rozumím, myslím, že je to proto, že tam je právě ta očividná podobnost s člověkem, prostě u kočičky je jasné, že je to jenom přezdívka, opička zní trochu jako "nedokonalý člověk". 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:38

Garfie no ja si to s Japonskem a pracovní morálkou pamatuji. 

Tady se vede diskuze, jak by se mělo mladým vyjít vstříc. Já se nad tím vždy poctivě zamyslim, když to píše nějaký headhunter... Jenže pak si vzpomenu na kolegyni, která byla schopna v pátek přijít v 11, protože snidala s bývalými spolužáky, pak jít na dlouhý "pracovní oběd", pročež prišla pozdě I na schůzku se šéfem a vysmahnout domu v půl třetí. Před tím ještě zvládla poslat dodavateli práci s deadline pondělí v poledne se slovy: "vždyť oni běžně pracují vikendu." 

Nemluvě o tom, že tu práci by klidně zvládla udělat sama, kdyby alespoň chvílemi pracovala. To tak nějak vystihuje pracovní morálku některých zástupců. 

Nehodlala jsem ji to tolerovat, takže si na mě opakovaně ztěžovala, přičemž padl třeba doraz, jestli na ni nezarlim, protože je mladá.

Poté si na tomhle mém manažerském selhání vylámali zuby další dva vedoucí, tentokrát muži, než ji konečně vyhodili. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:07

continuity To je sranda. Pro mě jsou tyhle historky fakt zajímavé, já jak v podstatě nemám kolegy, nebo jen velmi vzdálené, tak tohle z vlastního pracovního života vůbec neznám! 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:08

continuity takhle pracujou influenceri, co sleduji ted jsem videla video nejake holky, co ma 300 tis.sledujicich - mela fakt tezky den, rano si vybrala co na sebe (dzinove sortky, tilko, k tomu si vybrala tyhle krasny pozlaceny rezizky a bagancata a do tech si samozrejme vzala bile vysoke ponozky - proste plkani o ho...), pak si zasla na snidani s jinou influencerkou, stavila se na kafe u segry, pracovni obed, nehty a pak uz bezela poslat 3 balicky merche, vecer z toho byla tak unavena, ze nemela ani chut jit na drink

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:19

Lamicka  po celodenním lítání po městě bych taky už radši večer sedela doma.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:20
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:26

continuity i zamlada? Nikdy!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2023 09:29

Lamicka no hele, když si tím vydělá

U nás v práci je polovina lidí mladších než já a neřekla bych, že mají představu, že budou chodit na tři hodiny denně a práce se nějak udělá sama. Takže to bude kus od kusu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2023 09:31

Lamicka já bych byla tak unavená už po natočení toho videa, že bych radši ani nikam nešla Tohle by nebyla práce pro mě.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:35

Evaeva ja tim chtela rict, ze sledovani jeji prace, kde to popisuje jako "kafe, obed, nehty" muze vest k tomu, ze nekdo muze ziskat predstavu, ze takhle pracovni den vypada. Jako to devce od continuity 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 09:35
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 28. června 2023 10:09

continuity Mini Ráno jsem vám chtěla napsat, že se v tom trochu vidim a do toho ještě tahám ta specifika matek malých dětí - tj. pracovní doba, prázdniny, lékaři....Ale ne, po tomhle příspěvku continuity to už tak nevidim, tahle uroven mi nedosahuje ani po palce u nohou:-D

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 10:31

Karja no to je to, že normální člověk si řekne, že má taky "své dny".  Jenže toto je úplně jiný level. 

Nejsou takoví určitě všichni, to bych nerada pausalizovala, ale úplně výjimečné to není. 

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 28. června 2023 10:38

Evaeva ja tohle z prace vubec neznam, moji kolegove i nadrizeni jsou kompetentni a pracuji. krome toho jsou lidsky fajn

ale praci berou jako praci, tzn na nejaky prescasy se u nas nehraje, nebo naprosto vyjimecne jednou za par tydnu, kdyz neco opravdu hori. proste dobre a zodpovedne odpracovat za co me plati a mam padla. to mimochodem dodrzujou i manazeri.

kdyz jsem delala v agenture bylo to jinak, prescasy kazdej tyden, ale taky jsem to brala jen na prechodnou dobu nez se dostanu do oboru.

a k tem stiznostem na nekompetentni kolegy/kolegyne bych rekla if you are the smartest person in the room, you are in the wrong room. takova situace byla v minulosti pro me duvodem ke zmene zamestnani.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 10:50

Lilly_Ku ha, šéfovou, která se místo řešení poměrně akutního pracovního problému uprostřed pracovní doby zvedla a šla vybírat dlažbu na chalupu, už jsem taky měla.

Mě nevadí učit mladší kolegy, už jsem prostě ve věku, kdy se to předávání zkušeností i očekává. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 11:17

continuity S tím předáváním zkušeností jsi mi připomněla jednu moc zajímavou věc o japonské kultuře, není to uzákoněné, ale existuje obecný úzus ve firemní kultuře o věkovém stropu. Když dosáhne manažer určitého věku, musí svou funkci opustit a přenechat mladším kolegům. Teď to zrovna řešíme u manželova šéfa, je úplně skvělej, jako člověk i jako šéf, mám ho moc ráda. Je mu 62 a je to jeho poslední rok ve vysoké funkci. Teď zrovna váhá, jestli odejít do důchodu, nebo pracovat v jiné pozici....

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 28. června 2023 11:24

Garfie a co maji jako delat ti lidi, co ten vek dosahnou?

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 28. června 2023 11:27

Garfie a muze jit delat nejakeho externiho poradce nebo neco podobneho? btw japonci se dozivaji vysokeho veku ne? 62 mi prijde "mladej":-) to je bezny duchodovy vek?