Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:35

notna já si taky myslím, že problém má ten, kdo tě na to upozornil, pokud teda předpokládám, že jsi měla na mysli něco jako ramínko ze skříně nebo talíř z kredence. Připomíná mi to úroveň situace ze 7. třídy, kdy mi spolužák na výletě podala láhev a řekl "pij!", a když jsem se napila, válel se smíchy jak protrženej, a někdo mi vysvětlil, že vlastně řekl "pyj"

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:40

notna dík za dovysvětlení, já bych určitě řekla to samý a nevím, co by na tom mělo být závadného (a doufám, že v budoucnu se takové věty závadnými nestanou).

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:52

notna to je celkem hustý, to bych se asi ohradila. Pokud člověk použije nevinnou větu a někdo v tom vidí sexuální kontext, tak je to spíš jeho problém, ne tvůj.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:05

notna To je takové dětské, nedávno jsem byla přítomna situace se zvoláním "vy hoňte mě"...a dlouho mi trvalo než jsem na to přišla!:-D Přijde mi to u dospělých trapné, taky jsem tak zvedla obočí....

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:10

Mohučanka bram Karja Tak aspoň tady a teď se necítím jako mimoň.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 15:16

notna mně to taky přijde jak vtip/narážka ze střední školy 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:36

žluťásek presne fuj 

Pak na VS jsem si vyslechla, ze na divku mam neuveritelne znalosti. Tehdy jsem si myslela, ze je to kompliment.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:44

notna a to syčení bylo nevolí?

Protože mě by se zdálo, že tu narážku udělali oni na tebe. 

Typicky žena řekne větu, která může být vykládaná jako sexuální narážka, chlapovi, který myslí na sex prakticky nepretržite, to okamžite dojde a nelení, aby nezneužil příležitost k dalšímu vtipkovani. 

Co tím chci říct, že zo nejsi ty, kdo by se měl omlouvat. 

Mě se to stává v těch mužských kolektivech zcela běžně a odpovídám na to ve smyslu: čistému vše čisté, podle kontextu i víc brutálně. 

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:55
Reakce na Mini:

V této souvislosti by mě zajímalo, co mladí lidé, kteří se rozhodnou jít studovat VŠ od té školy a jejích pedagogů čekají.

Mám zkušenost, že je velmi těžké zaměstnávat současné absolventy. A pocit, že změna/vstřícnost se čeká od těch starších. 

"Mám zkušenost, že je velmi těžké zaměstnávat současné absolventy. A pocit, že změna/vstřícnost se čeká od těch starších. "

Jojo, samá práva, povinnosti žádné.

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 27. června 2023 15:57
Reakce na notna:

Ounz Ono to má asi s druhým pohlavím trochu větší třecí plochy a člověk si musí dávat víc pozor. Nevím, jak bych to líp vyjádřila. Ale já si osobně musím dávat víc pozor s muži než se ženami. A to se teda nechci Černického nějak zastávat. Spíš mě tohle téma přijde hodně zajímavé, protože já některé věci asi nechápu nebo chápu blbě. Nedávno se mi podařilo říct  "Vyndej mu ho!" a byla jsem jemně upozorněna, že příště jinak, protože to má sexuální kontext. Kdybych říkala dvou ženám "Vyndej jí ho", asi by to normálně prošlo. Nebo teda já vlastně nevím. Já tam necítila ten podtext ani v případě dvou chlapů. Naštěstí to bylo mimo práci, tak z toho bylo jen trochu faux pas.

​Chápu, že to nejde říct před sedmákama. Ale před dospělými?!

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 27. června 2023 16:03

Lamicka Mně jednou řekl doktor, že na čerstvou matku mi to neuvěřitelně pálí....jako já na to jen tak pohoršeně "pane doktore!"  a on se hned začal omlouvat, že to tak nemyslel...mě to teda spíš pobavilo, on to byl takový starší pán, v zásadě hodný, prostě stará škola.

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 27. června 2023 16:54

continuity s tím zaměstnáváním lidí po škole... já jsem tak ráda, že už jsem v práci skončila, tohle byl jeden z důvodů mého vyhoření, tipla bych. Střídali se po třech měsících, max půl roce, pořád zaškolovat je únavné. Neunesli nároky té práce, představovali si to naprosto jinak, to, co starší pracovnice a pracovnice před důchodem zvládaly, byl pro ně problém. Neříkám že všichni, ale těch, kteří zůstali, byl zlomek z těch, kteří po pár měsících odcházeli.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 27. června 2023 17:20

Mini Pár let zpátky jsem měla na brigádě několik studentek a studentů umělecké fakulty. Jako asi to byla náhoda, ale většina z nich měla psychické problémy a co vím, nikdo z nich není zaměstnaný, případně ani nedodělali školu.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 27. června 2023 17:27

notna Mi taky spoustu věci nedochází. Třeba říkám jako pochvalu "šikovná opička" a jednou za mnou přišel kolega, že bych to asi těm romským brigádnicím říkat neměla. Mi to vůbec nedošlo, já to používám fakt plošně. A na rovinu přiznávám, že s kolegou provozujeme extrémně nekorektní humor, ale jen mezi sebou.

Černický mi sympatický není, ale chápu ten problém. Fakt by mě zajímala nějaká širší diskuze.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 07:00

Torrah To je sranda, já tady nedávno popisovala, jak přesně s tímto teď hrozně bojuje Japonsko a myslela jsem, že je to jen kulturní problém. (ve zkratce, Japonsko ustoupilo od tradiční tvrdé výchovy, hlavně ve školách, a vyrostla tzv. "Yutori" generation, tedy něco jako "beznátlaková generace". No a teď tato generace dorostla a není schopná japonské pracovní morálky) V Japonsku je to opravdu celospolečenský problém, o kterém se vedou politické debaty. 

brrr Vzpomněla jsem si na tu aféru s reklamou HM(?), jak měl na sobě nějaký malý černošský kluk triko s opičkou a bylo to považováno za rasistické, že bylo něco takového? Myslím, že jsme to řešily i tady. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. června 2023 07:04

brrr a při jaké práci tahle pochvala padne? Jako pochvalu bych to brala snad jenom při loupání banánů

Offline Kora
příspěvků moje polička 28. června 2023 07:56

brrr popravdě tahle pochvala by mi přišla divná pro kohokoliv kdo není opice

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:01

brrr asi bych způsob pochvaly přehodnotila, je to minimálně divné.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:03

brrr to mi prijde zvlastni a ze to nepatri do pracovniho prostredi, i kdyz je treba neformalni

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 08:06

Kora Kamarádka tak říká dětem a to mi přijde ok, i když mě to teda poprvé taky překvapilo.  

Jako dětem je už třeba kolem patnácti, u malých by mi to tak asi nepřišlo.