Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2023 13:12

Sweet Potato souhlasím, ten vztah učitel - student není rovnocenný 

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:15

Evaeva a z podstaty věci ani být nemůže

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:16

Sweet Potato vtipy z učitele na žáka zažívam na ZŠ pravidelně a občas je to hodně přes čáru, třeba: ty jsi náš třídní homosexuál (4. třída ZŠ, ředitel), vypadáš, jak kdyby si vzala nějaké drogy (7. třída ZŠ, třídní) a to mám děti spíš splachovací, odkojené nekorektním humorem, takže počítám, že se ke mně spousta věcí vůbec nedostane. 

Nesouhlasím s tím, víc empatie by jistě neuškodilo. Ale učím děti se ohradit i vůči autoritě. Nemusí si nechat všechno líbit. 

Vlastně, v tomto prípade mi přijde úplně nejhorší, že milý pán sám na sobě ty vtipy dělat nenechá, kdyby si dělal srandu i sám ze sebe, je to taky jiné. Taky se urazí, když někdo něco vytkne jemu nebo se ohradí, kdo tady pak je sněhová vločka?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:17

Pinot Noir souhlas. Pamatuju se, jak mi ucitel na gymplu rekl, jak se jmenuje druha, kdyz jsem nad jednim prsem mela vysivku Janis. Jsem rada, ze se dnesni generace umi ozvat. Na druhou stranu by byla skoda, kdybychom dospeli k hyperkorektnosti. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:20

continuity Tyhle typy vtípků od učitelů úplně nesnáším, už od vlastní základky, strašný! 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:22

Garfie v kontaktu s cizincemi nevtipkuji vůbec, protože ten humor je hodně kulturní věc, takže velká opatrnost je na místě. Proto je pro spoustu lidí obtížné stěhování do jiné kultury. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:28

continuity jasně, to chápu. Mně to vlastně vyznělo tak, že psycholožka řekla, že je kritika špatná, ač jsi to nenapsala. Ale četla jsem to jen v rychlosti v tramvaji a nějak jsem si to tam přimyslela :)

Jinak to teda vidím podobně jako Pinot Noir a spol., v první moment jsem byla spíš na straně Černického, ale když jsem si k tomu pak přečetla víc a poslechla si rozhovor v dvtv, tak z toho taky cítím jakousi zhrzenost a ublíženost. Sám na druhou stranu říká, že se cítím jako ve vězení, protože se máme věnovat umění,   tak ale nic mu nebrání se tomu umění věnovat. Být dobrý pedagog a mít na hodinách uvolněnou atmosféru může i bez vtípků.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:42

continuity U mě ani tak nejde o ty vtipy, mám bohatou zkušenost s Japonci, kteří si o mě většinou myslí, že jsem strašně vtipná, ale často jim čtu v očích smích smíchaný se šokem-a to si prosím opravdu dávám pozor! :-) Spíš takové nějaké obecné předsudky nebo tak. Je to těžké občas. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 27. června 2023 13:45

V této souvislosti by mě zajímalo, co mladí lidé, kteří se rozhodnou jít studovat VŠ od té školy a jejích pedagogů čekají.

Mám zkušenost, že je velmi těžké zaměstnávat současné absolventy. A pocit, že změna/vstřícnost se čeká od těch starších. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:46

bram no presne, zrovna ten jeho priklad s Venusi je ukazkovy, jak moc mimo to je. Od takove kapacity bych cekala, ze pouzije uplne jina slova. Studenti se meni, to je pravda, a proto by s dobou meli jit i jejich ucitele. 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:54
Reakce na Pinot Noir:

Mno... Jak bych to jen... V případu Černický podle mě vůbec nejde o přecitlivělost mladé generace a neschopnost snášet kritiku, ale o dalšího macho týpka, který je rozhozený z toho, že na jeho "dobře myšlené vtipy", komentáře oblečení, prsou a další kecy není nikdo zvědavý a hlavně už nikdo ochotný je snášet. Úplně miluju tyhlety "vždycky jsme takové vtipy říkali a nikomu to nevadilo" (dosaď plácali holky po zadku, měli blbé narážky...). Čím víc to jeho ublížené fňukaní čtu, tím je mi protivnější. 

„Kdysi jsme si ve škole povídali různé dobře myšlené vtipy na odlehčení atmosféry, ale jsem nešťastný, protože to už dnes nemůžu. Říkali jsme si všechno a nikdo to nebral jako útok. Musím se hodně hlídat, abych říkal věci tak, aby je ostatní četli správně, a z toho se cítím jako ve vězení, protože se máme věnovat umění,“

​já ten jeho rozhovor četla měla jsem dojem, že všechny ty jeho výtky směřujou jen na holky..všechny ty příklady, co uvedl, obsahovaly negativni ženskou hrdinku. (Mohla jsem samozřejmě něco přehlídnout, no) 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 27. června 2023 13:56

Pokud vyleze z Černického debil, bude mi to líto. Mohlo to nastartovat zajímavou společenskou debatu. Zatím jsem četla jen ten jeho první dopis.

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:01
Reakce na Lamicka:

Pinot Noir souhlas. Pamatuju se, jak mi ucitel na gymplu rekl, jak se jmenuje druha, kdyz jsem nad jednim prsem mela vysivku Janis. Jsem rada, ze se dnesni generace umi ozvat. Na druhou stranu by byla skoda, kdybychom dospeli k hyperkorektnosti. 

​Fuj, takovýho hulváta jsme měli na SŠ taky. Debilní poznámky se sexuálním podtextem, ponižování ohledně vzhledu, váhy, trapný jakože vtípky jak jsme mladí a blbí. To byl takovej dement, fuj. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:05

Mini ještě to zaměstnávání bych zvládla. Vždy jsem ráda nabírala mladé lidi, nejlíp ještě ze školy 

Jenže poslední dobou je to fakt strašné, člověk nabere studenta rok dva před státnicemi. Rok na něm maká celý tým, aby mu pomohl a on se rychle učil, má flexibilní úvazek, což všem seniornějsim v týmu, odpovědným za dodávku vůči zákazníkovi, dále komplikuje život.  Po tom roce jsou dvě varianty:

-  slzami v očích děkuje za vstřícnost a flexibilitu, ale potřebuje se posunout dál a dá rovnou výpověď.

-  má mokrý diplom, pročež si myslí, že jeho cena na trhu práce vzrostla násobně a řekne si o dvakrát tolik, co vydělával doposud, čímž se dostáváme na plat seniora, ale bohužel kompetence, hlavně ty sociální, má pořád spíš juniorni. Takže mu ty peníze nemůžeš dat, on je uražený. po třech měsících se navíc ukáže, že pracovat osm hodin denně je nad jeho motivaci, takže si nakonec ráda, že tu výpověď dá. 

A neděje se to jen mne, ale všem kolegům, takže ani se ani nemůžu utěšovat představou, že to zrovna já s nima nějak neumím. A pokud je tym náhodou juniornejsi, kdy se nemají s kým neustále radit, tak ztrácejí sebejistotu okamžitě a nevydrží ani chvíli. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:11

Ounz Ono to má asi s druhým pohlavím trochu větší třecí plochy a člověk si musí dávat víc pozor. Nevím, jak bych to líp vyjádřila. Ale já si osobně musím dávat víc pozor s muži než se ženami. A to se teda nechci Černického nějak zastávat. Spíš mě tohle téma přijde hodně zajímavé, protože já některé věci asi nechápu nebo chápu blbě. Nedávno se mi podařilo říct  "Vyndej mu ho!" a byla jsem jemně upozorněna, že příště jinak, protože to má sexuální kontext. Kdybych říkala dvou ženám "Vyndej jí ho", asi by to normálně prošlo. Nebo teda já vlastně nevím. Já tam necítila ten podtext ani v případě dvou chlapů. Naštěstí to bylo mimo práci, tak z toho bylo jen trochu faux pas.

Offline Mini
příspěvků moje polička 27. června 2023 14:15

continuity ale co s tím ? já to ( v našem prostředí ) vnímám jako velký generační střet v přístupu k práci, ke stylu práce, k zodpovědnosti, v míře sebereflexe. Prý nezbývá, než se mladým přizpůsobit, ale člověk se nechce přizbůsobit nižšímu standardu, než který nastavil sám sobě. Nakonec zaměstnavatel je ten, který se zodpovídá klientovi.

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:17

notna no, já samozřejmě nevim všechny souvislosti, ale vyndej mu ho (kufr? Batoh? ) mi závadný nepřijde. Pokud ses u toho teda nehihňala jak zjednaná...jestli to takhle extra někdo vypichuje z běžnýho hovoru, tak má problem akorát ten dotyčnej. 

jinak ohledně pána, vzhledem k tomu, že jim u toho nesvítíme, tak asi úplně jistě vědět nebudem, ale budí dojem chlapíka, kterej si útoksma na holky (v podřízenym postavení) honí sebevědomí, takovejch je bohužel mraky

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:25

Mini já fakt nevím. Teď budu potřebovat vybudovat zcela nový tým a asi budu nabírat rovnou starší lidi. 

Případně se na to fakt vykvajznu a půjdu dělat sama na sebe, ať se s nina trápí někdo jinej. Já už jsem ta stará, neperspektivní a unavená. Je to prý už jejich svět, tak ať si ho řídí podle sebe a hlavně za sebe. Tyto věčný práva bez zodpovědností jsou hrozně úmorný. Pro ty ostatní. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:30

Ounz Napsala jsem to blbě. Bylo to při jedné dobrovolnické akci a význam byl vyndat pomůcku z auta. Ze situace bylo zřejmé o co jde. Mě to strašně překvapilo, jak okolí zasyčelo. Vůbec by mě nenapadlo tam hledat jiný kontext. Ještě by mi to došlo mezi puberťákama třeba. Ale tohle byli dospělí lidé. Jenže já občas ty sociální akce nechápu. I tady někdy hledím na ostatní nebo naopak se vyjdřuju já divně. Tak právě mi ta započatá debata přišla fajn.

Pro mě osobně by bylo lepší učit se sebevědomí a umět se ohradit, když se mi něco nelíbí, než aby se všichni museli hlídat a dodržovat hyperkorektnost. To teda samozřejmě nemluvím o jednoznačných slovních útocích, jak jso třeba popsány výše od učitelů apod. To snad už všichni vnímáme stejně, jako nepřípustné.

Na pána názor nemám, četla jsem toho zatím málo, jak píšu výše. Ale snad se ozve i druhá strana a mozaika se poskládá.

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 27. června 2023 14:33

notna no pořád mi z toho, jak to popisuješ, nevychází nic špatnýho. Jako abysme přestali používat určitý věty, panč někdo v tom hleda sexuální podtext? Tvl..