Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2023 11:27

Lilly_Ku my jsme placení převážně od hodiny, což znamená, že přesčasy jsou placené. Ale mělo by i reflektovat tvůj výkon. Souhlasím s tím, že nějaký work life balance je potřeba, přesně jak píšeš, je to jen práce a i když jsme malá firma, nedá se čekat, že za ní budeme dýchat tak jako majitelé.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 11:27

baltik No většinou se to překrývá s důchodovým věkem, takže buď jdou do důchodu, nebo zůstanou zaměstnaní u firmy, ale musí přejít na nižší pozici. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 11:31

viktorka_od splavu Jo, mě to dost překvapilo, důchodový věk je cca 62-65 let, asi záleží na víc faktorech, úplně přesně se v tom nevyznám. 

Ten člověk zůstane zaměstnaný u firmy, jen prostě nezůstane v manažerské pozici. Jde o to, aby dostali šanci mladí a ve vedení neseděly "staré struktury". 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 28. června 2023 12:57

Garfie ja nevim, jestli to muze fungovat, prejit v te stejne firmy na nizsi pozici, jetsli to cloveka muze bavit/naplnovat?

nam to nedavno vykladala personalni jako nejakou vizi pro zamestnavani do vyssiho veku, ze by ten clovek mel prejit na jinou, nizsi pozici, ale to asi jde, jen kdyz mas sam pocit, ze uz na to nestacis?

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:08

baltik Když máš pocit, že na to nestačíš....hele ale to je strašně těžké, přiznat si to. A pro chlapa v manažerské pozici asi na hranici nemožnosti. 

Možná je to způsob, jak je donutit v důchodovém věku k odchodu. :-) A nebo prostě když je to normální, tak to tak nebereš, není to nějaké "přesazení" v rámci firmy, které bereš jako osobní útok na svou osobu.

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:08

baltik akorat by me zajimalo, na jakou "nizsi pozici" pak prejde zednik nebo ucetni

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:11

viktorka_od splavu třeba jenom nějaké pomocné zednické práce, pro účetní třeba úklid kanceláře!  (ale v Japonsku se to teda týká jen manažerů a to dokonce myslím až od nějaké seniorské úrovně)

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:17

baltik to ted resil muj tata, skoncil na manazersky pozici hned pri prvni prilezitost pro odchod do duchodu, byl hodne vyhorelej a rika, ze je nerealny aby delal cokoliv jinyho, od zacatku vedl lidi a prej si neumi predstavit pracovat pod nekym...

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:35

711990 Tyhle lidi pak často končí jako různí ti externí poradci nebo školitelé, to by pro něj nebylo? Já ale teda myslím, že důchod se dá naplnit nějak smysluplně i bez práce, jen chlapi to většinou moc neumí. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:35

Znám tady několik top manažerů, co dělají kouče a myslím, že to není úplně špatné jak pro ně, tak pro klienty. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:41

Evaeva ty "rodinné" firmy pro které by jel člověk nejlíp vypustit duši jsou opačný extrém a považuji to osobně za sedmý kruh pekla. Hlavně, když tento narativ jede ve slepenci firem o 4000 zaměstnancích. 

Minule prišla celá rozvrkocena naše HR, že v sesterské firme říkají zaměstnancům, že nemají nosit potvrzení od lékaře, ale stačí si to napracovat. Ze je v rozporu se zákoníkem prace. Tak jsem se jí zeptala, jestli tuší, že u nás si někteří lidé berou na doprovod rodinného príslušníka k lékaři dovolenou.

Zjistila jsem to zcela náhodou, když jeden podřízený s tou dovolenou pořád cvičil, tak mi to už nedalo a zeptala jsem se. 

Tak tuto (ne)kulturu jsem se snažila opravdu vymýtit. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:47
Reakce na Lamicka:

continuity takhle pracujou influenceri, co sleduji ted jsem videla video nejake holky, co ma 300 tis.sledujicich - mela fakt tezky den, rano si vybrala co na sebe (dzinove sortky, tilko, k tomu si vybrala tyhle krasny pozlaceny rezizky a bagancata a do tech si samozrejme vzala bile vysoke ponozky - proste plkani o ho...), pak si zasla na snidani s jinou influencerkou, stavila se na kafe u segry, pracovni obed, nehty a pak uz bezela poslat 3 balicky merche, vecer z toho byla tak unavena, ze nemela ani chut jit na drink

​Nezapomen, ze se u toho všeho musela natáčet, pak ty videa třídit, upravovat, stříhat ... je to dodela řehole, něco o tom vím

Ale samozřejmě běžný pozorovatel vidí jen výsledek, kterej vypada jakoby lehce a samozřejmě ... a tak to má být

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:57

viktorka_od splavu tak i účetnictví má různé úrovně. Šedesátiletého fakturanta neznám, v tom učetnictví se praxí hodně posuneš, takže potom sestupovat je rozhodně kam. 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 28. června 2023 15:44

viktorka_od splavu u nas taky neni moc kam jit niz, na nasem oddeleni jsme dva, samostatni, na stejne urovni

takze bych musela jit do jineho oddeleni delat nejakou asistentku, back office nevim co

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 28. června 2023 15:54

Garfie no zustal tam jako externista, ale realne zadnou praci nedela, myslim ze si fakt rad odpocine, ale okoli to vubec nechape a vsichni mu porad rikaj ze by mel porad pracovat! Pritom on ted fakt je spokojenej, rano jde plavat, pak behat a odpoledne jezdi na kole:D

Offline Aranel
6528 příspěvků moje polička 28. června 2023 16:03
Reakce na brrr:

Mini Pár let zpátky jsem měla na brigádě několik studentek a studentů umělecké fakulty. Jako asi to byla náhoda, ale většina z nich měla psychické problémy a co vím, nikdo z nich není zaměstnaný, případně ani nedodělali školu.

​Možná to ani náhoda není. Umělci a umělkyně jsou tak nějak z podstaty citliví a "rozháraní", myslím si. (U nás na fildě se to taky objevovalo, asi míň než na AVU a víc než třeba na právech)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. června 2023 16:35

Vidím, že výhoda dělnické profese je, že níž už to nejde a doufám, že v šedesáti budu už v předdůchodu. :D

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 28. června 2023 16:58
Reakce na Pinot Noir:

viktorka_od splavu tak i účetnictví má různé úrovně. Šedesátiletého fakturanta neznám, v tom učetnictví se praxí hodně posuneš, takže potom sestupovat je rozhodně kam. 

​ja ano, jak z male firmy, tak z vš zarizeni

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. června 2023 17:37

MP Meri to je jasny, jen nekdo za tim vidi jen kaficka a chce to taky (kdo by nechtel :) 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 28. června 2023 18:25

711990  Já mu fandím!!!