Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 10:24

andulka01 budou jíst těstoviny?

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:29

Candance chce, ale je nedůsledný. Když zaznamená odpor, radši to udělá sám.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 10:29

andulka01 ty si nepamatuješ svojí pubertu? Fakt s nima ty hormony mlátí a není to snadné pro ani pro ní ani pro okolí. Dělej jen to, co opravdu dělat chceš, ať už jde o program nebo o poskytování servisu. Je u tebe pár dní a od výchovy má rodiče. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:30

andulka01 no tak to nedelej ty, at to udela jeji otec ne? Podle me z tohodle proste plynou jenom konflikty

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. července 2023 10:34

andulka01 já bych se k tomu postavila naprosto sobecky.  Nechci dělat služku,  malá by měla pomáhat a otec s tím v podstatě souhlasí. To, že vymekne a udělá to za ní, bych vůbec neřešila. Jeho dítě,  jeho výchova.  

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:34

711990 no mě to úplně super teda nepřijde, no. Ale co, jde hlavně o ty prázdniny, jinak se vídáme o víkendech, tam se to ztratí.

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:37

Koraještě si o tom promluvíme, jen chci abychom byli konzistentní a nějak to fungovalo. 

No a prostě mě puberta v čerstvých jedenácti fakt překvapila, no.

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:38

andulka01 No tim spis, jako nerodic bych se snazila udrzet hlavne pohodu pro sebe a pro druzstvo, zvlast s pubertakem. Takhle jste zbytecne zpruzely vsichni tri. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. července 2023 10:42

andulka01 já tě chápu, já  bych byla hrozná macecha.  Navíc s holkama vůbec neumím zacházet jak.jsem zvyklá na ty kluky, u kterých navíc byla puberta velmi mírná.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 10:47

711990 souhlas. Navíc tlak vytváří akorát protitlak, možná, že když jí nebude nikdo nutit, tak se přidá. A nebo taky ne

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:55

andulka01 to vsechno je ale puberta. My mame doma to same. Dohodneme se a pak ale prijde zlom a ona tontakto nechtela atd.my ji nemame radi, kdyz jsme ji donutili toto a tamto. (To co odsouhlasila). Ja si pamatuji svoji pubertu a uplne se v dceri vidim a je mi ji lito. Ona v podstate ani nevina nechape. A je ji stejne jako tvoji nevlastni.

Ty nemivas PMS? Ja hrozny. Casto se pristihuji, jak delam a rikam neco uplne jineho nez jsem chtela a chci.

Fakt to neres. Bud rada, ze jeji otec to udela a nechce to po tobe.

Offline Lilly_Ku
4586 příspěvků moje polička 08. července 2023 10:56
Reakce na 711990:

andulka01no nedelas si to snadny...uprimne, neni to tvoje dite, tim padem ani tvuj ukol ji vychovavat...

​

Offline dzizisketa
9077 příspěvků moje polička 08. července 2023 12:15

andulka01 

V pubertě se rozvíjejí druhotné a terciární a ještě hlubší složky osobnosti, je to období, kdy se s nimi děcka musejí naučit fungovat, k tomu ty hormonální změny... Vsadím se, že ji to její chování taky často mrzí. Ty jsi dospělá a narozdíl od ní máš tohle za sebou a máš nadhled, není třeba si to brát osobně a myslet si, že když odmítne mýt nádobí, že její rodiče výchovně selhávají.

A hlavně je takové pubertální chování třeba, aby pak rodiče dospělé děti s radostí vykopli do světa, dokud mají jejich pubertu v čerstvé paměti

Offline Tak Betty
6276 příspěvků moje polička 08. července 2023 12:18

dzizisketa ty jsi to tak hezky popsala.Souhlasím ve všech bodech .

Offline barbucha blogger
36372 příspěvků moje polička 08. července 2023 12:43
Reakce na Evaeva:

andulka01 ty ksichty si neber osobně, to prostě patří k věku. Navíc v jejích očích jseš holt macecha, to není snadná pozice.

​andulka01 

Mně se zdá 11 let ještě brzo na ksichty (to byla zřítelnice ještě celkem vděčný dítě), ale s tou macechou souhlasím, spíš ale vzhledem k mladý - pro ni to jednoduchý taky určitě neni! Když už rodiče nejsou spolu, tak aspoň by taťku chtěla jen pro sebe, bych řekla...

A taťka má špatný svědomí, teda jak jsem zažila podobný situace. Občas za mnou taková rodinka přijela na chalupu, a nová žena (moje kámoška) z podobný dcerunky úplně šílela a pan otec to ještě dovršil tím, když prohlásil že jeho poklad dostane co chce, bude spát kde a kdy se mu zachce... o nějaký pomoci v domácnosti ani nemluvě. Prostě kompenzoval svoji jinak trvalou nepřítomnost u výchovy, jen teda nijak šťastně.

No a všeobecný skuhrání na lenost harantů... to se připojuju. Ideální návštěva zřítelnice u milované babičky se nese v duchu pevného přilepení na sofa a v ruce mobil. Nic víc Teď se těším, že ji aspoň boyfriend vytáhne do Prahy, neb tu ještě nebyl... a možná se to obejde i bez kamennýho ksichtu při návštětě Hradu a jinejch zcela nezajímavejch a votravnejch pamětihodností (a není to jen Prahou nebo mnou, nudnou mrtvolou... zeť ji protáh celým světem a bylo to všude stejný)

Offline letfenixa
11001 příspěvků moje polička 08. července 2023 12:51

Tých 11 rokov už začína byť zlomových. Niektoré dievčatá sú ešte deti, iné už slečny. Vidím to každý rok u piatakov.

Offline Karja
45132 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:34

letfenixa Jj, dnes už v 11 začíná puberta u některých děvčat, včetně ksichtů.

andulka01 Já myslím, že popisujes standardního pubertaka, co se takhle chová v takovýchto situacich, voda, domácí práce, zní to úplně klasicky. A otec je takovej měkkej. Ale věř tomu, že je to lepší, ji to přejde, snaží se muž být prostě laskavej, nedělat vlny a nepohodu, úplně ji asi nerozmazluje. Sambo je takovej tvrdej, žádné odmluvy, výmluvy, jak to řekne tak to bude a je to otrava úplně maximální! Ono když se nad to povzneses nebo si dáš pár promili pod kůži, uvidíš, jak to vlastně máte fajn. Zmítající se puberťák nad nádobím a nerudnej otec u toho, to nechceš. Buď pozorovatel a dej si jednoduchá pravidla, která jsou pro tebe dulezita, třeba že ti doma nebude přidělávat práci, nebo občas společně neco uděláte atd. Prostě udělejte si to hezky, budete spolu dlouho a ty otravy nech rodičům;-). 

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:36

letfenixa ona je asi tak na přelomu, strašně se snaží zůstat malou sladkou holčičkou. Já ji hodně chápu, tohle si pamatuju, ale to neznamená přece, že se úplně vyváže z praktického života. Nic ji nezakazuji, jen se snažím dát vědět, že když uděláme ty praktické věci dohromady a rychle, bude víc času na hraní.

Offline Karja
45132 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:36

Neviděl jste někdo ten film/nebo epizodu myslím ,,Myška je kouzelná,, jak byla Issová macechou úplně příšerný teenager holky a skončilo to rozchodem? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 13:47

Karja to jsem viděla, ale už si to moc nevybavuju