andulka01 Já tě lituju a tlapkám. Kamrád vypříteloval dceru v tomhle věku a na dovolenou s sebou často brali nějakou její kamarádku, nebo se modlili, aby se tam nějaká vhodná našla na místě, protože jinak byla dovolená spíš za trest.
Přiznání
andulka01 myslíš, ze vlastní matky to mají jednodušší? Ani projevení negativních emocí to pubertální jančeni nezmirní
. Představ si takový nehorázný požadavek natřít matce záda. No byla jsem dost namichnutá... Vydrž, je to jen období
.
Ale jedenactileta skoropubertacka aspon pozdravi, kdyz k nam prijde. Sestileta (nejmladsi z pekelneho tria, rozmazleny mazanek) prijde, stoji, cumi na me a nic. Tak ji vzdycky pozdravim ja, nekdy i odpovi.
Kokoska JJ, pozdraví. Ona má obrovskou výhodu, že vypadá jako panenka, nádherný vlasy, krásná, takže si většina veřejnosti nestihne toho ksichtění všimnout. Mě zcela ignoruje, nejsem mazlicí a chci po ni práci. Na vědomí mě bere pouze ve chvílích, kdy jsem zábavná, kterých je ale míň, jelikož nám princezna moc nepomáhá.
No jsem zvědavá na vývoj situace obecně, přítelova starší dcera (19) začíná vyhrožovat miminem
a na to teda nejsem připravena ani v nejmenším. Bude to mazec.
andulka01 v 19 dite? Ona chce nebo se neco zvrtlo? Co na to pritel?
Kokoska přítel je o dost starší a ona chce. Má podmínku, že musí nastoupit na vejšku (naštěstí se dostala) a studiu se fakt věnovat. Pokud by to nešlo, tak pak ať si dělaj co chtěj. Snad za pár let nebude takový hrozny nepraktický tele, teď by to dopadlo, že by se staral otec a eeeeemmmm "děda"
to ani neumím a nechci vyslovit.
Zina na vodu to úplně nefunguje, kámoška by byla v lodi se mnou a vyšlo by to nastejno, akorát bychom vezli dva protáhlý ksichty. Samy na lodi nejdřív tak za tři roky, jenže ne s touhle výchovou.
Makara věřím (nezažila), ale matky maj snad účinnější páky, ne? Já jsem pro letošek za tu nudnou a nepříjemnou macechu. A to jsem se těšila, jak se spolu budem učit na paddleboardu. Prý na řece ne (protáhlý ksicht), že ho prece bude mít v Chorvatsku. Ještě před pár lety to vypadalo, že z ní bude akcní holka, achjo, teď to vypadá na zápecnici.
andulka01 a proc myslis, ze matky pubertaku to maji lehci? Ony je dokonce trpi kazdy den a pokud si vzpominam na sebe radsi nemluvit. Nemeli jste ji brat, jak to vnima jeji otec?
Candance Na vodu sama chtěla, jezdí s námi každý rok a přesně ví o čem to je, loni to ještě bylo celkem fajn. Otec je z ní samozřejmě naměkko, takže se zmůze jen na "nojono, tak to prostě je". Ona není v pravém smyslu rozmazlená, ale můj způsob fungování je zcela odlišný. No a nečekala jsem, že už v 11 letech ji přestane tolik věcí bavit.
Je fakt, že jsem to nezažila z pozice matky. A moje máma říká, že jsme ani jedna nijak hroznou pubertu neměly, jen jsme se více věnovaly vlastním koníčkům.
andulka01 matky jsou na tom úplně stejně a dokonce tam chybí ten úlevný moment, že to po dovolené vrátím. ![]()
Ale vydrž, loni to byla u nás taky katastrofa, teď je to o dost lepší. (Říkám a ťukám na dřevo).
Jinak to zlenivění během puberty jsem pozorovala na obou dětech. Připisuji to tomu, že je to energeticky dosti náročná záležitost. Ale oni ten výkon mají, jen je potřeba počkat. S výchovou zo nemá moc co dělat, my jsme dost akční oba, muž je z jejich neaktivity úplně zoufalý a vede to akorat ke konfliktům. Přístup tvého přítele je asi jediný možný, pokud se nechcete dovolenou prohádat a probrecet.
continuityJasně, taky bych mohla na tyhle části dovolené nejezdit a počkat si - velká výhoda. Ale přišlo by mi to nefér. Akorát bych po tatínkovi chtěla, aby aspoň občas zadal nějakou povinnost (umýt nádobí), která by byla její a pak teprve bychom si šli hrát. Jsem ve stádiu vyjednávání, už dva roky ![]()
andulka01nefér na tom není nic. Je to pořád jeho dcera, ne vaše společná katastrofa. ![]()
continuitytřeba příště pojedou Berounku, tu nemusím. A nejspíš si užijí spolu líp, otec je pracovitý pohodový neřešič, všechno udělá sám. Akorát on by na tu vodu rád jel i se mnou a já sjíždění miluju, ale prázdniny (tím méně moje dovolená) nejsou nafukovací. Takže by to bylo i nefér vůči mně, já chci na vodu taky ![]()
andulka01 treba az devce zacne studovat, tak jestli ji to bude bavit, pozmeni plany.
Zadavat ukoly moc nefunguje, nedavno se prihrnuli a chteli palacinky. Tak rikam fajn, budu stat u ploty, tak mi zatim zalejte kytky. Vysvetlili mi, ze se jim nechce a ze uz den predtim nekde zalivali hrasek, tak ze si teda jdou hrat. Uz jsem je aspon naucila (no teda spis muze) ze nez odejdou, maji po sobe aspon trochu uklidit.
andulka01 ty ksichty si neber osobně, to prostě patří k věku. Navíc v jejích očích jseš holt macecha, to není snadná pozice.
Kokoska v to se všichni modlíme ![]()
Když já byla vychovaná jinak. A odmítám dělat služku, o drobné práce se můžeme podělit podle schopností. A nezajímá mě, že slečna doma nic nemusí. Moje území, moje pravidla. Teď ještě dotlačit tatínka, aby to dodržoval a nepodváděl. Bych pak byla i zábavnější, žejo.
andulka01no nedelas si to snadny...uprimne, neni to tvoje dite, tim padem ani tvuj ukol ji vychovavat...
Kokoska hele a co když se tobě nebude chtít dělat palačinky a půjdeš si třeba číst?
andulka01 tak jim je neudela.
Ja vidim dost problem v tom, ze jeji tatinek asi az tak nechce, aby neco delala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY