Evaeva Jo, on tam byl dobrej jen ten moment, jak ona když se ho na dceru ptala, tak on pokaždý řekl ,,Myška je kouzelná,, a víc to nerozebíral...a pak tu dceru poznala:-D
Přiznání
andulka01 ono je to tak s tými deťmi stále, keď ich prejde obdobie "Ja, ja, ja to spravim", u nás v cca 5 rokoch. Čiže aj keď som si myslela, že mu vstepim nejakú vedomosť o domácich povinnostiach, tak teraz je to "mne sa nechceee". Tak musím pritlacit, aby to spravil. A to ma ešte do puberty ďaleko.
andulka01 já vím, že to myslíš dobře, ale vem si, že ona je tam de fakto na návštěvě a tohle není tvůj "úkol". Nechala bych ty práce na jejím otci, ať pomáhá jemu a on ať si to (ne)vynucuje, jak chce. Můžeš být fajn teta od tatínka, která jí jednou třeba bude inspirovat nebo radit, nebo otravná macecha, co se jí snaží dělat druhou matku;)
Karja jojo, to bylo dobrý ![]()
letfenixa u staršího to přišlo mnohem dřív. Já ho teda nijak nenutím, vyjma "jeho" věcí. Ale zapojovat se přestal ještě před třetím rokem. Akorát když jde něco udělat brácha, tak se hrne před něj. Mladší je zatím úplně jiný.
letfenixa Já jsem nedávno psala, jak dvanáctiletá neteř nám udělala večeři:-D. A včera nám synovec udělal palačinky,je mu 9! Moje děti jen řekly, jestli jim je někdy neudelam k veceri a on ,,hmm, tak já vám je jdu udělat,,. Máma mu je jen otočila na pánvi, jinak absolutní samostatnost a hlavně ta rozhodnost!!
Evaeva Lukaska baví voda, takže včera umyl podlahu v kuchyni, ale na chodbe už nie, to sa mu už nechcelo. Dnes mi pomáhal upratovať pivnicu, sám od seba tam pozametal, vytriedil plysakov (polovica išla do pivnice), teraz umyl umelé policky v kúpeľni. Dnes je na jeho pomery veľmi napomocny.
A robili sme tieto 2 týždne na záhradke chodníky a schody, tak už si vie sám spraviť betón (? alebo je to malta?) A záhrada sa pomaly meni na spleť betónových chodníckov ![]()
letfenixa prosím tě, tak co si stěžuješ, vždyť je moc šikovný. Beton by teda dělali taky, ale jinak jsem ráda, když dají příbory
(chci, aby dávali špinavé prádlo do koše, nenechávali nádobí po bytě, odnášeli kelímek od jogurtu ze stolu a uklízeli si hračky, ale to jsou ty "jejich" věci, ne pomoc celku)
Karja takhle měla kolegyně naučené děti taky, ale jen na ty palačinky. Osmiletá je i smažila. Do těhlech věcí se hrne mladší, ale jednak nemá výdrž a druhak, k pánvi ho ještě úplně pouštět nechci![]()
Evaeva o odpratavani hračiek nebudeme hovoriť!
letfenixa no my odpratáme s nimi, jinak by to nešlo.
barbucha zřítelnice přiveze boyfrenda do Prahy, tyjo, to ale bude určitě super. On si tě bude predcházet a zřítelnice se bude hodně snažit
to nám pak musíš preferovat ![]()
No macecha. Já tak trochu teta (přítel je brácha mýho švagra), s malou se znám odmalička a nejsem vůbec první partnerka od rozchodu rodičů. Se starší jsem v pohodě, tady je asi fakt pitomý období. Je to složitý pro všechny.
Ja totiz vidím v škole a počujem, niektoré deti mamy k ničomu doma nepustia, lebo ... sa poreze, vyleje, uspini, ...
Aj minule si na záhradke nalieval vodu vodnej pištole, ktorá má malý otvor, a moja mama hneď - daj, pooblievas. No ak ho k ničomu nepustím, ako sa naučí čokoľvek robiť?
Evaeva ale tu drobnou pomoc (na svém území) vyžaduju po všech dětech v rodině. Co kdo může aby to bylo rychle za námi. Jinak to dopadne tak, že já hákuju v kuchyni a zbytek si jde hrát. A pak je to jedno, buď budu zlá macecha, nebo ta co si s nimi nehraje a je nudná.
Evaeva v bežný pracovný deň večer zozbieram posledné zvyšky síl na upratanie kuchyne a nachystané veci na druhý deň, na upratanie hračiek nemám fyzické ani psychické sily.
andulka01 i když tam mají rodiče?
andulka01 Přidávám se k těm, co ti výše psali, že se na to máš vykašlat, úplně. Jsi dospělá, buď nad věci a milá, nic jim nedávej sežrat. Do ničeho se nehrň, nevař, pak nebudeš potřebovat pomoc. Hele, týden se dá přežít i na hranolkách :-).
andulka01 a to uplatnujes i na dospele, nebo si troufas jen na decka?
viktorka_od splavu ale tak jasně, troufám si, já hnusná a zlá macecha, jen na chudáčky bezbranný děti, normálně je vykořisťuju a musej na mě makat vod rána do večera!
999 nedávám nikomu nic sežrat, tím méně dětem, to jsem tady snad ani nenaznačila, řeším to jen tady a s rodičem a to rozhodně ne na sílu. Jen jsem chtěla nastavit nenáročná pravidla pro koexistenci při delším pobytu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY