Přiznání
Garfie Luna To mě holky trochu překvapujete, mně se vždycky při poslechu naší hymny vybaví Peroutkova esej Jací jsme :-).
Jo jo, takoví Kdož sú boží bojovníci by pro nás byli moc temný ![]()
barbucha Já u sebe ten text teď nemám a na internetu se mi ho nedaří najít. Já mám na mysli ten holubiččí národ...:-).
Garfie Luna To mě holky trochu překvapujete, mně se vždycky při poslechu naší hymny vybaví Peroutkova esej Jací jsme :-).
mne Samotáři
Ale bulim pokazdy
Potrefenáhusa Ja byla jednou ve situaci jako Machacek v Samotarich. Byla jsem se sestrenkou u jejich znamych, v televizi se spustila nejaka hudba, vsichni si stoupli a ja to okomentovala slovy Je, to je celkem hezka pisnicka
. Jako bylo mi asi ctrnact, bylo to v Madarsku a do ty doby jsem jejich hymnu slysela mozna dvakrat, ale pri pohledu na jejich nevericny obliceje jsem se dost stydela.
Holubičí národ, jasně, a k němu ta písnička hezká, česká
Ale taky mu lezlo na nervy to odvolávání se na Husa a zaklínání Žižkou, tak mě napadli ti boží bojovníci.
barbucha To je přesně ono, ještě kroje a dudy :-)).
To je zase hejtů
Tak já teda ke všemu ještě miluju cimbálovku, ať to máte komplet.![]()
Luna Jaký hejty?
Jsem svobodně vyjádřila svůj názor
.
Nad Tatrou mi taky vždycky naskočí. Hezky se to doplňovalo. Nedávno byl v tv nějaký přatelák v hokeji a hrály se hymny. My doma, Slovaci hoste,tak samozrejme napřed slovenská a pak ceska. Jako slyšet je v obrácený sledu bylo fakt hodně zvláštní.
Šišmarja dovolily jsme se ozvat jen dvě z celý Parfumánie ![]()
Cimbálovka je fajn, pokud ovšem člověk sedí ve sklípku (a má v sobě tři promile). To se to pak šroubuje! ![]()
To mi připomnělo Horníčka - jak jediná chvíle kdy má oprávnění na existenci dechovka, je procházka v pravý poledne ve zlátnoucích polích, kdy žhne sluníčko... a z dálky se nesou tóny dechovky. (nebo jak to přesně napsal, kdyžtak mě někdo doplňte!)
barbucha Tak nějak to bylo
a vztah k dechovce mám podobnej, ale dechovka není cimbálovka! To už bys spíš mohla srovnat dechnu s technem.
ale dechovka není cimbálovka! To už bys spíš mohla srovnat dechnu s technem.
To je mi kupodivu známo, jen mě to s dovolením v tý souvislosti prostě napadlo.
barbucha mne by i z dalky znejici dechovka tu prochazku v polich spolehlive zkazila.
barbucha To je přesně ono, ještě kroje a dudy :-)).
Tvl dudy, nic příšernějšího neznám!
Jak mám dneska ty literární asociace, tak jsem si v tom mžiku vzpomněla na Jeroma Klapku Jeroma, ten o dudech psal (v Třech mužích na cestách?)... kterak na ně někdo zkoušel doma, a sousedi zavolali policii kvůli bestiální vraždě která se v domě bezpochyby odehrává - a líčili děsivé skřeky vrahovy a zoufalé steny oběti ![]()
Muhehe, skoro mi při tý vzpomínce vytrysk Shiraz nosem. Musím si tu pasáž najít!
Hele v tom mě Horníček asi ovlivnil, tam jedině jsem ochotná to uznat!
Pořád strašný, moc strašný! ![]()
Cimbálovka forever! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů