Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tabea
8444 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 04:57

marieu podle toho, co jsem se dočetla, většina lékařů si tu dizertaci po aprobaci dodělá, resp. je možný, na rozdíl od jiných oborů, zároveň studovat a dělat dizertaci, takže lékař je Dr. med. už při ukončení studia. 
Nemůžu soudit, ale prý je nejtěžší se na medicínu dostat, dizertace je proti jiným přírodovědným oborům snadná. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 07:55

Tabea ja to uzivani titulu taky nikdy nechapala a pak jsem nastoupila na velky statni urad. Po dvou letech tam jsem byla tak zblbla, ze jsem jednou pani ucitelku ditete malem oslovila pani magistro.

Offline Tabea
8444 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 08:01
Offline Liesel
1684 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:04

Mha svatebni oznameni mam schovane a jeste hromadu dalsich (moje mala soukroma sbirka), ale porad lepsi nez muj tata, ktery sbiral parte

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:10

Aranel můj dědeček na náhrobku JUDr. má a marně přemýšlím, jestli babi tam má Ing. Náhrobek zařizoval strýc, který si na titulování potrpí.Sám se představuje Ing.XY .Babička to za důležité vůbec nepovažovala a myslím že to ani uvedeno mít nechtěla.U dědečka si myslím, že on tam ten titul chtěl.A s přístupem k titulu ve zdravotnictví mám spoustu zážitků.Nelíbí se mi to a takto fungovat by to nemělo.

Online Sweet Potato
40855 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:16
Reakce na Mha:

bublifuk

A Jeden dotaz do excelové tabulky - máte schované svoje svatební oznámení? 

​Ano. Ale nejsem si jistá, jestli bych ho našla.

Offline stes
9532 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:27

Mha nemam

Offline Potrefenáhusa
39241 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:31

EDITH4B my máme hrob v docela zábavný části Olšan u různých drezérů, artistů, teď jsem koukala, ze tam je třeba i majitelka domu, hoteliér, pekař....

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:36

Potrefenáhusa jo,to je vtipný

Offline Catherinne
10934 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 09:49
Reakce na Mha:

bublifuk

​máme

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 10:00

My taky, ale kde

Offline tamara
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 10:48

Myslím si, že hlavně Češi a Rakušané, možná i Němci a Poláci, si na tituly potrpí hodně. Mám zkušenost z USA, tam tituly používají až od úrovně doktor. Vídám tam ordinace lékařů - označeno jménem a za jménem M.D. (medical doctor). Ve firmách se všichni oslovují křestními jmény. Jak je to např. ve státní správě nevím.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 11:08

Já docela zírám,  ještě se mi nestalo,  že by mě někdo z klientů nebo obchodních partnerů oslovil paní inzenyrko nebo ještě líp inzinyrko.

Titul mám akorát v podpisu v mailu,  stejně tak kolegové.  Při oslovovani je nepoužívám.  

Ale je fakt, že znám jednu osobu,  která vlastní asi tři tituly před a dva za jménem (nebo tak nějak) a pokud je někde nemá vyjmenované všechny,  je dost nevrla. 

Offline Tabea
8444 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 11:46

Zrovna jsem si dělala termín k zubaři v DE přes on-line aplikaci a musela jsem se znova zaregistrovat. V oslovení bylo na výběr jen paní/pan, třetí pohlaví ani titul nebylo ve výběru.

Offline Len
2693 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 12:52

Já titul vůbec nepoužívám, jen pokud potřebuju něco pracovního vybavit po telefonu. Ale to dělám jen výjimečně, takže mi to pořád přijde divný představit se s titulem před jménem. V domě, kde bydlí příbuzní je jeden soused, který má na zvonku napsány 2 tituly a vypadá to hrozně vtipně.

Offline Len
2693 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 12:55

Mha Svatební oznámení máme ve svatebním fotoalbu, ať si to může Karja zapsat

Offline Pinot Noir
30249 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 12:56
Reakce na Mha:

bublifuk

​Oznámení jsme vůbec neměli. 

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 13:24

Pinot Noir my taky ne. A prstýnky půjčený, bylo to dost narychlo

Offline dzizisketa
9092 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 13:44

Mha 

Možná někde jo, my měli dvě, QR kód pro mladší ročníky, vedl na webovky se všemi informacemi, a pak pro babičky a tetičky jsme si ho tiskli sami doma, jen fotka nás dvou ze svatby kamarádů předešlého roku a k tomu kdy a kde.

Ale teď jsem ho vyhrabala z hlubin počítače!

Offline JankaM
3161 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 13:51

A teď když kromě titulů před a za jménem ještě pracujete i se šaržemi