MP Meri pracovne v pisemnem styku mi to taky prijde prirozeny, ale umiram smichy, kdyz se nekdo predstavuje osobne, nebo v telefonu stylem. "dobry den, ja jsem pani inzenyrka Pepina Vonaskova"
kdyz uz je to potreba, tak mi prijde normalni treba "Novakova, vedouci stavebniho odboru", aby bylo jasny s kym clovek mluvi, ale titul nic o pracovni pozici a pravomocich nerika..
Přiznání
Moji rodiče dokonce na 50 let výročí zapomněli, pak se pohádali, kolik to vlastně je let (kdy se brali, kolikátý rok je...) a slavili o rok později.
viktorka_od splavu To kazdopadne. Můj první šéf trval na tom, že v dopisech musím používat hlavně tituly, přímá vedoucí zase prosazovala ty funkce ... když jsem pak psala jeden ze svých prvních dopisu, dost jsem se zapotila, když jsem se snažila zformulovat osloveni. Několikrát mi to pak oba vrátili k přepracování, než to skončilo nějakým paskvilem typu "Vážený pane primátore magistře Nováku" ... no připadala sem si hur jak ve škole u diktátu ![]()
MP Meri to ve mne vyvolava vzpominky, kterym se dneska uz sice smeju, ale tehdy.. dite s tezkym urazem v nemocnici a u postylky na jip "pani doktorko prosim vas.." ja nejsem zadna doktorka, ja jsem PRIMARKA!!!![]()
viktorka_od splavu to me kolikrat fascinovalo, jak primar prestava byt doktorem. Taky bylo zajimavy, ze cim skromnejsi a vetsi odbornik, tim min trval na titulu.
viktorka_od splavu manzel delal projekt na pristavbu nemocnice a dodnes vzpomina, jak se tam na jedne konzultaci nastval a prasknul dvermi primar oddeleni, kdyz zjistil, ze nema svuj vlastni vchod a musi tam chodit stejnymi dvermi jako ostatni personal
Zuzuli no tvl![]()
Haha, mi jeden emeritní plastický chirurg před pětadvaceti léty odstranil tak odborně výrůstek na tváři, že tam mám kráter. Jo a při oslovení pane doktore byl dost na mrtvici, že on je profesor, no tak asi pomsta. :D Moje chyba, měla jsem si to nechat a udělat z toho přednost, dnes už bych to unesla jinak.
MP Meri kdyz jsem nastoupila na urad po letech v korporatu, tak jsem napsala kolegovi, se kterym jsem neustale jednala Dobry den, Filipe, ... a prisla mi odpoved Vazena pani Lamickova ![]()
kluk starej jak ja! myslim, ze z toho nespi dodnes ![]()
Lamicka po skoro 20 letech v korporatech s tykáním odzdola až nahoru by pro mě přechod do takový práce byl dost pernej. I když jsem nedávno zjistila, že v některých německých firmách v rámci našeho korporátu si zaměstnanci mezi sebou vykají.
Lamicka tak to bych nezvladla![]()
bublifuk
A Jeden dotaz do excelové tabulky - máte schované svoje svatební oznámení?
Moje první svatební oznámení bylo moc pěkný, od Jiránka a ve stylu Jíry z Maršova ![]()
Nicméně po rozvodu letěly všechny zbylý do stoupy. To druhý bylo klasický, nikterak pozoru hodný, takže se rozeslalo, a neukládalo.
Další už asi nebude ![]()
Kan nikdy jsem nepochopila lidi, co si pěstují různé výrůstky na obličeji, vždyť je to hnusný na pohled, natož na dotek (jako potrefená husa dodávám, že jsem si nechala odstranit vše, co kde šlo)
Mermaid Ale houby měla jsem to jako Merilyn pihu, akorát světlé, o trochu větší jak špendlíková hlavička, po zásahu emeritního tam mám díru velikosti hrášku. Dneska bych to nechala potetovat a čau.
Kan tak jestli ti to na obličeji vadí, tak zkus microneedling v tom místě, mně čtyři terapie úplně vyhladily jizvu po kousnutí psa (a následném šití) z dětství, taky to byl docela kráter a dnes už nikdo nepozná, že tam něco bylo
Mermaid Super. Díky za tip.
viktorka_od splavu to me kolikrat fascinovalo, jak primar prestava byt doktorem. Taky bylo zajimavy, ze cim skromnejsi a vetsi odbornik, tim min trval na titulu.
Já jsem kdysi pracovala s profesorem, který je velice známý i ve světě. Tyhle móresy nikdy nepěstoval a bavil se normálně s každým, ani ten titul nikomu nevnucoval. No po letech jsem zjistila, že je to tatínek mojí kamarádky![]()
Lamicka Haha, to je přesný
Já teda uvízla někde mezi, většinou volim bezpohlavní "dobrý den/ahoj", s čímž měli někteří moji vedoucí taktéž problem, ale to už jsem odmítala řešit.
Kan Pak dej vědět, kráter velikosti hrasku mám na tváři taky, je po zanicenem póru. Šla jsem s tím na laser na Perfect Clinic, říkali 4 sezení, ale kvůli covidu jsem dala jen jedno (efekt nula) a zbytek už nikdy neprobehl. Tal třeba bych se zase k něčemu rozhoupala.
Mha do tabulky: mám, v booku, je to jeden z mých povedených grafických/tiskařských počinů. To manželství už teda v booku nemám ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů