continuity No jo a blby je kdyz ty lidi zacnou treba trousit podrobnosti o tobe, vi jak se jmenuje tvuj pes a ty vubec nevis, s kym mluvis. Zazivam to dost casto a nevim, jestli uz netrpim nejakou formou juvenilni demence. Nwbo jsem jenom extremne prutokova a proste ty informace vcetne pametove stopy na vizaz dotycneho okamzite vypoustim. Moje mama treba vi presne vsechno jako Karja, kdo ma kolik deti, s kym ty deti chodi, kdo se rozvedl, ma nove auto a na co umrel. I kdo na tom pohrbu byl. Tohle jsem vubec nepodedila
Přiznání
Jos Ale to je boží odpověď, jseš chytrá holka.
Jos minule si začla na náplavy v pražské kancelari (před padesáti lety se tam odvážili, považte) stěžovat tchýně. Náplava byl tehdy i její muž.
Já už jsem zažila takových hejtu na svůj původ, že jsem se naučila to neřešit. Spousta lidí si nevidí do pusy.
Já mám zase takové to "odkud jen ji znám...?" a večer u telky "no jasně, to byla XY" ![]()
A já potkala jednou v centru Pinot Noir manzela a malém jsem ho pozdravila. By se asi hodně divil ![]()
continuity
. Hlavne ze si tu naplavu ale vzala!
Ja jsem v pracovnim nepoznala vlastni matku. Sla jsem navstivit babicku do nemocnice a te "pani" co zrovna odchazela z jejiho pokoje jsem řekla Dobrý den.
MP Meri Jj a pak házel ramena ,,ty jo, na mě mladý holky koukaj,,:D:D.
Černá kočka
vyhráváš
Jos no já nám toho muže naštěstí, takže já se doma zeptám, kdo to byl. Ale ty s největším řetězcem známých si pamatuji.
Na to je dokonce i nějaký výzkum, že běžný člověk zná většinu svých známých přes několik málo lidí. To jsou většinou právě ty "drbny". Mám třeba kamaráda obchoďáka a ten neustále udržuje kontakt se strasnym množstvím lidí, budou to určitě vyšší stovky. Například jede z Prahy na Moravu, tak se zastaví u naseho dávného známého, kterého jsem já neviděla 15 let, ale jemu stojí za to se tam stavit na hodinku jednou za dva roky.
Můj muž to takyela podobně, ten třeba vůbec nechápe, že jsem přerušila kontakt se svým exmanzelem. Zkraje dost dorážel, že by se s ním potřeboval seznámit. A to bylo v dobrym, prostě neustále ten okruh lidí rozšiřuje.
Černá kočka
vyhravas!
A tiez sa pridavam do spolku "kde som ju uz videla" a teda sa mi stalo uz zopar trapasov, ze som na ulici synovu ucitelku alebo sestricku od mojej alergologicky pozdravila ahoj..:D
MP Meri ja v metru! Ale taky sem se vcas zarazila:D
Jos Juvenilní demence, tak tím možná trpím taky
Mně se ty lidi už nějakou dobu strašně pletou, třeba přijedu do rodného maloměsta a potkám známou tvář, ale už nevím, jestli to byla spolužačka, se kterou jsem strávila celou ZŠ i gympl v jedné třídě, nebo někdo, koho jsem potkávala na chodbě na hudebce. To samé s lidma z VŠ. Před nějakou dobou jsme na sebe opravdu dlouho koukali s jedním chlapem v Brně na ulici, až doma mi došlo, že to je spolužák, se kterým jsem studovala, ale v Praze. Asi za týden jsem si vzpomněla i na jméno. Někdy si připadám fakt úplně mimo, známé tváře kolem mě, ale nevím, kdo to je ![]()
Myrtila dost je tyhle příspěvky uklidňují, že to nemusí být nutně Alzheimer.
Mrakoplas no ty různé sestřičky a učitelky jsou nejhorší, vždycky vím, že toho dotyčného znám, ale odkud?![]()
A velmi zle som sa citila v jednej čínskej reštike, kde sa mi obsluha prihovorila, ze je moja byvala žiačka, aj svoje meno, aj meno triedneho mi povedala, ale ja si ju vobec nepamätám.
continuity No, kdyby nám bylo sedmdesát, možná by nás už doktor testoval na demenci ![]()
Myrtila bude tento rok nějaká aplikace, která bude měřit zhoršení kognitivních schopnosti. Budu se muset otestovat co nejdříve, abych nastavila správně tu normu, podle které se to má posuzovat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů