Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Aranel
6779 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 14:57
Reakce na DruI:

notna No já myslím, že to nevybalila, protože furt přemýšlela odkud vlastně Meri zná. Já třeba pokud potkám někoho v nové situaci, tak si sice uvědomuju, že ho znám, ale nejsem schopná si zařadit odkud a kdo to je a třeba při tom přemýšlení taky blbě zírám :o)

​Jo, taky bych to tak viděla, kolikrát se taky možná přistihnu příliš pozdě, že váhám a blbě zírám

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 15:16

notna já v satelitu žiju už 15 let a nevadí mi to, les máme prakticky za barákem, na metro 5 minut busem nebo autem. Jenže já jsem za tu anonymitu ráda, nepotřebuju mít sousedy za kamarády, ty mám jinde. Pozdravíme se, něco prohodíme, když je potřeba, vypomůžem si, ale do důvěrností se nepouštíme. Ale to bylo stejné i v paneláku.  Další věc je, že nemám malé děti, pro ty tu není vůbec nic ani nahoře ve vsi. A ještě další, že mám k dispozici auto a zatím mi nevadí řídit, takže si dojedu, kam potřebuju. Kdybych měla měnit, brala bych takové Vinohrady, někde kolem vodárny, tam by se mi asi mohlo líbit.

Offline Pinot Noir
30251 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 15:19

Garfie tak to každopádně změní atmosféru, ale těm novým se tam žije stejně kvalitně jako těm původním, tj. mají k dispozici všechno to, co se říká, že satelitům chybí. Píšu říká, protože já asi žádný opravdový satelit neznám, nikdy jsem v takovém místě nebyla. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 15:36

Marbuša Děkuji za tipy

Offline Potrefenáhusa
39241 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 15:44

Pinot Noir já byla v hostivicich a to byl fakt panelák naležato, vybavenost neposoudim.

Offline Pinot Noir
30251 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 15:49

Potrefenáhusa tam jsem taky nebyla. Ale vzhledem k tomu, co chystají nacpat na tu pláň mezi Letňany a Kbely, tak to možná brzo poznám.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 16:23

Pinot Noir co se chysta? 

Offline Pinot Noir
30251 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 16:45

Jos byty pro cca 10 tisíc lidí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 16:51

Pinot Noir uff. A to uz tam doprava kolabuje ted. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 16:53

Pinot Noir hrozně záleží na urbanismu (na který se bohužel dost kašle). Když tam nacpeš akorát byty/domky jeden vedle druhého, naprosto stejné ulice, stoprocentní upřednostnění aut, je to průšvih. Když myslíš na lidi, vybuduješ nějaký parčík, vybavenost, hřiště, nejlíp i školku/školu a ještě tak, aby lidi lákalo to používat a chodit tam, může se tam dobře žít i stejnému počtu lidí. Akorát to stojí víc peněz a málo se využívají nástroje, jak k tomu developery donutit

Offline Aranel
6779 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:00

Evaeva Parčík prosimtě, to nevynáší žádný peníze a ještě je to žere, protože se tam musí sekat tráva a uklízet listí! Parkoviště a parkovací domy, a hodně 1+kk bytů, to je to, co potřebujeme!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:04

Aranel právě proto by se měli víc využívat ty nástroje, no. Ale taky zrychlit řízení,...

Offline notna
9645 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:09

DruI To znám taky. V hlavě mi šrotuje, odkud toho dotyčného jenom znám. A snažím se teda zachovat poker face, abych právě nevypadala, že zírám. U MP Merijsem předpokládala, že paní věděla, když ji sleduje a pak komunikuje přes sítě. Ale asi jsem si to špatně vyvodila. Mně je teda nepříjemný i ten pocit, že dotyčného znám a on vůbec neví. Připadám si nepatřičně. Zrovna nedávno jsem byla s dcerou, která si vyjednávala něco se zástupcem jiné školy, mohla jsem mlčet. Ale pánovi jsem řekla ahoj a řekla svoje jméno, byl to kluk od nás z vesnice, ale neviděli jsem se asi 20 let. Mi přišlo hloupé dělat, že nic. Nijak jsme nerozváděli konverzaci, dál se s ním bavila jen dcera. Ale možná to má někdo zase naopak a je mu nepříjemný, když se někdo připomene.

Karja Evaeva Pinot Noir Asi satelit není to správné označení. Já tak říkám všem těm moderním přístavbám k vesnicím. Z racionálního hlediska je to asi dobře, že obec nestagnuje, vyvíjí se. Já jsme zaprděnec, který z toho má obavy. Je to tím, že myi jsme tu strašně moc spokojený. Fakt jsem šťastná, kde bydlíme. Dům jsem tehdy objevila náhodou a jeli jsme se na něj podívat, protože byl na fotkách nádhernej včetně zahrady. Jeli jsme s obavama, že to bude jen hezky nafocený, místo jsme si museli najít na mapě, vůbec jsme netušili o jeho existenci. A pak jsme tam jeli. Po cestě roubené stromama jsme se najednou přehoupli přes kopec a v údolí uviděli fakt krásnou vesnici zalitou sluncem oblíčenou lesama. Jen jsme se s mužem na sebe koukli a věděli. Pak ještě dům byl úplně podle fotek. Láska na první pohled všechno, dům i vesnice. Tady se nesmělo dlouho stavět jinak než dům s krovem /jestli se tak říká klasické šikmé střeše s taškama/. No, teď už tu je pár domů v minimalistické architektuře, jsou peěkný, ale to je fakt jak pěst na oko. Malá vesnice, celkový vzhled a bác, uprostřd ulice někdo má dům s rovnou střechou. Fakt to tu pusobí hodně divně. Návštěvy se mě ptají, proč to tu tak někdo kazí. No, vím ja? A asi to v t omto duchu půjde dál. Z těch pár nových domů se nikdo neúčastní takových těch akcích, které jsou v obci potřeba, úklid, svépomocná výstavba nebo údržba něčeho, pomoc při nějakých akcích apod. A vzhledem k tomu, jak malá obec jsme, si myslím, že to bude mít vliv velký. To se i starousedlíci vyprdnout na to něco dělat. Člověku to vezme chuť, když uklízí binec po někom, kdo se nezapojuje, ale píše třeba stížnosti, že vadí kohout nebo stíní stromy /který tam už jsou sice 20 let, on si tam postavil a teď opakovaně žádá o pokácení/. A to těch nových je tu fakt tak do 10 domů. Já jsem pesimista, vidím to bledě. Pro mě teda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:15

notna no to je vždycky o lidech, taky můžou nový obyvatelé přivést svěží vítr a naopak ten komunitní život ještě rozvinout.

Ale ten vzhled může obec pomerně snadno ovlivňovat, například územním plánem. Tam klidněmůže být stanoveno, že všechny nové domy musí mít šikmou střechu například.

Offline Pinot Noir
30251 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:29
Reakce na Aranel:

Evaeva Parčík prosimtě, to nevynáší žádný peníze a ještě je to žere, protože se tam musí sekat tráva a uklízet listí! Parkoviště a parkovací domy, a hodně 1+kk bytů, to je to, co potřebujeme!

​Kdyby aspoň bylo dost těch parkovišť a parkovacích domů teda. Ale konkrétně u nás je tohle úplně zoufalé. Je tu v okolí hodně bytovek, kde nebylo k bytu automaticky stání/garáž, ale lidi si ho mohli koupit dobrovolně. Samozřejmě si ho koupili jen někteří, plus mnozí mají víc aut. Naše ulice nemá chodník, my z branky vstupujeme přímo do silnice, protože je to obytná zóna, kterou všichni pochopitelně respektují a jezdí tu krokem, takže chodník není potřeba. Ha ha. Takže ulice je obestavená zaparkovanými auty, mezi kterými zůstal průduch na jedno auto, kterým někteří jezdí jak hovada (musím teda říct, že častěji ženy) a pěší chůze je vlastně běh od mezery k mezeře mezi parkujícími auty. . Jestli tímto stylem obestaví ty Letňany, tak teda potěš. I když tam asi auta nebudou vůbec potřeba, protože nebudou mít kudy opustit prostor.

Offline notna
9645 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:32

Kokoska To je moc dobře, že jsi doma spokojená. Já chápu, že někomu tento typ bydlení vyhovuje. Jinak by to neexistovalo. Jen to není pro mě a ani jsem to nechtěla mít ve vesnici. ale to je můj problém, já jsem v tomto pro ostatní divná. Mně by se líbilo, kdyby se nejdřív využili a opravili všechny domy a pak až by nezbyl ani jeden, tak pak bych teprve povolila výstavbu nových na nových pozemních A ještě aby to pěkně ladilo bych chtěla . Ve vedlejší obci mají ve staré zástavbě, mezi domy dva nové. Jeden srub a jeden "sklad" bez oken do ulice. Jezdím okolo už pár let a furt si nemužu zvyknout  

Offline notna
9645 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:39

Evaeva To právě dřív bylo, ta šikmá střecha. jenže pak někdo bez vkusu tohle nějak napadl nebo to snad změnil během stavby a bylo tu první dům. No a pak už se to rozjelo a myslím, že už to teď neplatí. Ale po podrobnostech jsem se nepídila. Jen mi to vyprávěl známý, který v té ulici měl dlouho postavený dům jako poslední. On tu podmínku ještě splnil. A byl právě naštvaný, že ten další dům tu celou ulici takhle zohyzdil. I si stěžoval na obci. Ale stavební úřad máme ve městě a tam mu dali nějakou vyhýbavou odpověď. On není ani soused toho domu s rovnou střechou, takže se v tom víc neangažoval.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:45

Tedy k tomu potkávání... v Ugu na Chodově jsem byla třikrát v životě a z toho dvakrát tam byla 999 , jednoho zimního mrazivého slunečného dne jsem v areálu Svaté Hory u Příbrami potkala Sweet Potato s manželem a přáteli, jednou před Vánocemi z dánské pekárny v Praze vycházela opět Sweet Potato s tuším moora , byla tma a zahlédla jsem je letmo, no a jinx se sestrou jednou v Cosu a pak v restauraci... Praha a okolí je dvorek  

Offline notna
9645 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:49

Victoria To ale máte skvělou paměť a oko. Myslím, že to tady čtu, hodně, ale z výše zmíněných bych z pár fotek tady naživo nepoznala ani jednu. 

Offline Sweet Potato
40855 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:51

Victoria Tedy, ty máš postřeh a paměť! 
(A tedy vyděsila jsi mne poněkud, kdo ví při čem mne ještě kdo potkal)