Pinot Noir No ... a teď si vem, ze mně se stalo, ze sem sháněla nasadu žížal do kompostu, našla jsem si stránky, kde to lidi nabizej a pani, co měla na mapě kolecko blízko naší adresy a domluvila se s ni. Za prve jsem zjistila, ze bydlí přímo v sousedním paneláku, takže si doslova koukame na balkony, ale navíc na mě při small talku pořád tak divne koukala ... No, doma mě trochu osvitilo, dala jsem si její jméno do seznamu svých sledujících ... a byla tam. Už dlouho. Okamžitě mi hlavou proběhl cely můj internetový život. Byl to pro mě hodně velkej AHA moment
Od ty doby k tomu pristupuju trochu jinak. Jakoze když video s mým ksichtem vidí 500 tisíc lidi (to se nechlubim, jen konstatuju) ... je tam urcita pravděpodobnost, ze někoho z nich potkám v tramvaji. Par dní jsem to musela zpracovávat, bála jsem se vylizt z domu ![]()
Přiznání
viktorka_od splavu naše dedina má 3 tisice :-) tak já tu taky nějaký lidi znám, ale prave ta jedna znama, co tu vyrostla, má neuveritelnej přehled i včetně přilehlých vesnic
![]()
No to je jak moje ségra. Ale to je tou situaci no, chodila sem na základku, střední, má mladší ségru, starší, staršího muže, ti taky mají přátelé/spolužáky které taky zná. Dělá v největší místní firmě, má dvě sportovní družstva, děti zas jiná sportovní družstva. .. Jako té se zeptáš a víš, nebo někam jdeš s ní a ji fakt každej pozdraví....
Karja no přesně...ono i v Praze mas ten svůj ročník plus minus rok vicemene pokrytej zakladkama a gymplama, plus sourozenci...zná se fakt kazdej s každým max přes tři lidi. Vždyť i tady je nás malá bublina ze dvou republik a poznalo se tu několik lidi, já se tu znám minimalne se dvěma lidma nezávisle na existenci fora
continuity Oo. Diky za tip, to mi uplne uniklo. Zoo v zitave je mala, ale moc fajn. Ale apis pro mensi deti, jsou tam ruzne prolezacky a hriste.
Vůbec nevím, jestli městský nebo vesnický typ. Na vesnici jsem vyrostla, pak byla dlouho ve městě a teď jsem zase na vesnici a obojí mám moc ráda. Ale po čase je toho tam, kde bydlím moc a kompenzuju si to při dovolených. Takže teď obrážíme o dovolených města s ubytováním do nejvíc v centru.
Jako puberťačka jsem ale vesnici nenáviděla a chtěla do města, do obchodů, do kina, do divadla. Přitom jsem to měla autobusem 20 min. a rodiče mě i ochotně vyzvedávali, když už spoj nejel. Stejně jsem se při první možné příležitosti nacpala do města do domu prarodičů a pak už do pronájmu. A taky jsem nenáviděla ty zmíněný klepy. Ale postupem času přicházím na to, že jsem to jen negativně vnímala a nebylo to tak hrozný.
Co mi není sypmatický, jsou satelity. Tam se podle mě setkávají negtiva obou typů bydlení. Samota a málo dění vesnice, ale přitom anonymita a nezájem. Takže když už nás osud zavál na vesnici, zjišťovali jsme si územní plán ještě před koupí našeho domu, abychom pak ten satelit neměli. A dobrý, nic se neplánovalo, starostka nás ujistila, že tam ani není kde, protože okolo zemědělská půda a lesy. No, po deseti letech tu vykoupil jeden dobrodinec zahrady, sloučil a satelit bude. Strašně mě to naštvalo a jsem z toho smutná. Jestli se budeme ještě někdy stěhovat, tak asi už jedině do skanzenu, abych měla jistotu, že mi s mým okolím nebudou nehejbat ![]()
MP Meri Jsi hrdina. By mě to zabilo. Nedávno mi tu někdo napsal něco jen tak v příspěvku, ale mi to přišlo, že ví, kdo jsem a málem mě kleplo. A přesvědčuju se, že to byla náhoda. A ještě když ta tvoje paní neřekla popel a jen se dívala. To by mi asi vadilo nejvíc, že někdo ví a neřekne, ale ty víš, že nějak divně kouká a nevíš proč. Proč to ty lidi nevybalí?
notna No já myslím, že to nevybalila, protože furt přemýšlela odkud vlastně Meri zná. Já třeba pokud potkám někoho v nové situaci, tak si sice uvědomuju, že ho znám, ale nejsem schopná si zařadit odkud a kdo to je a třeba při tom přemýšlení taky blbě zírám :o)
Peetra1 Motýlí dům v Jonsdorfu. Byli jsme tam před lety, myslím, že tam byla i nějaká akvária. Přistávali nám i na rameni (motýli), někomu by to třeba vadilo. A na hranicích rozhledna Hvozd (Hochwald), dávali jsme si tam kafe se štrůdlem a je tam moc pěkný rozhled. Pak u Žitavy jezero (Olbersdorfersee). Druhý, ještě větší jezero, tedy jsou to vlastně zatopené lomy, je u Zhořelce. Minimálně u jednoho se dalo jezdit na kolečkových bruslích. A byly tam různý blbosti pro děti, prolejzačky a tak.
Ignis Byt s obří terasou ve velkoměstě je přesně to, co bych si pořídila, kdybych vyhrála ve Sportce. Samozřejmě plus domek u pláže ![]()
notna Třeba jen nebyla pohotová, nevěděla, jak začít. Posuzuju to podle sebe, někdy jsem ve formě, vymrsknu small talks a někdy jsem úplně marná a nevykoktám jedinou větu.
Jo, já ji to nijak nezazlivam, já třeba taky na někoho nevybalim - Jee, já vás znám z Ulice (true story, mám na ně štěstí
), je to člověku takový blbý. A možná taky divne koukám.
Tohle je můj problém a já se s tím musím nějak srovnat. Ale myslím na to pokazdy, když vybehnu do sámošky nenamalovanà a v teplákách ![]()
notna nová výstavba nemusí nutně znamenat satelit, tak třeba to u vás nebude tak hrozný.
notna No ale přece, to není satelit ne, to jen třeba přibude několik desítek pozemků k vesnici? Tak to bylo i u nás, asi tak 500 obyvatel a pak se tady přidělaly parcely a hodně, třeba tak 40, ale zase se tu všichni známe a naopak třeba hodně vzrostla obslužnost té vsi, víc lidí, víc potřeb...
Pinot Noir Možná je to myšleno tak, že ta vesnička už nebude tak malinká a malebná? notna
jako nám to spíš přineslo no, něco se vybudovalo navíc v obci, je i víc takových těch "kulturních akcí"....ale koukám, že někdo skoupil zahrady. My jsme si s mužem taky chtěli nějakou koupit a jako výsledek 0. Prostě tady si to ty lidi smolej ještě pro nenarozený vnoučata. Naposledy kdo kdy tady prodal kus zahrady bylo před 10 lety, vlastně louka pro 3 domy a za hodně nadstandardní cenu. Jinak je výstavba na obecních pozemcích a nebo lidi na těch rodinných zahradách, jinak nikdo nic nedá od sebe.
Pinot Noir To já taky nepovažuju za klasický satelit, ale když jsi to napsala, tak jsem si uvědomila, že trochu jiné to je. V mojí rodné vesnici se v poslední době postavila spousta nových domů, v podstatě tam vznikla nová čtvrt a je to jiné, rozdíl mezi starousedlíky a "náplavou" cítíš, nedokážu přesně popsat v čem, ale je to jiné, než když se přistěhuje pět lidí, trochu to změnilo atmosféru. Nemyslím ve špatném směru, ale změnilo.
Garfie No možná je to tím, že se fakt přistěhují noví lidé. Naše obec (no asi to není transparentní:D) upřednostnuje lidi s vazbou na obec. Jakože zájemců je hodně, cena je totiž nižší než tržní, právě prý aby si to mohli dovolit místní, a tak si zastupitelsko vybere, oni to teda jako z toho pořadníku nějak vyberou a prostě můžeš poskočit mezi ty první. Nevím no, nám třeba pozemek vyměnili, měl ho x měsíců přislíben někdo jiný a my dostali místo kousek od pozemku jednoho místního podivína a exhibicionisty...inu vzala jsem děti v kočárku a šla na úřad a řekla, že tam teda bydlet nebudu, že mám děti, holky, a že já rozhodně různá extempore nebudu řešit mávnutím ruky či budu dělat že to nevidim, ale že to řešit budu...starosta už už se bál, že začnu asi víc mluvit o konkrétních detailech, tak mi řekl, že mi to zařídí a vyměnil mi to právě s někým přespolním:-D:-D. Ale je to sám chlap před duchodem, tak mu to asi nevadí. Ale jednou mi o těch sousedech vyprávěl, jako jestli nejsou trochu divní, měla jsem co dělat se udržet:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů