Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:53

notna No, je to v průběhu let, takhle napsané to vyznívá jako že je to každý den:-) Ale s tím okem nevím, myslím, že všechny zmíněné jsou výrazné typy co zaujmou, a všechny se tu v outfitu vyfotily víckrát než jednou, tak to také bude tím. Sweet Potato jsem několikrát potkala ve škole, kde jsme obě měly dítě, tak jí mám více "nakoukanou" :-)

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 17:55
Reakce na Sweet Potato:

Victoria Tedy, ty máš postřeh a paměť! 
(A tedy vyděsila jsi mne poněkud, kdo ví při čem mne ještě kdo potkal)

​To jsem nechtěla, vždy to bylo ve vší počestnosti a slušelo ti to:-) Ale přiznám se, že mne tato zkušenost poučila trochu v tom, raději se moc nevystavovat:-)

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:01

notna ja bych taky nikoho nepoznala. Jednou kdysi jsem zahledla Pinot Noir,a to jsem si ani v ten moment nebyla jista, jestli je to ona, a to je jedna z mala, kdo sem dava pravidelne outfity i s vlastnim oblicejem. Vubec na to nemam oko, pritom bych rekla, ze neni mozne, abych tady v Praze nenarazela na parfumaniacky na kazdem rohu. 

Offline Kokoska
35416 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:06

notna tady je to trochu jinak, staré centrum je pořád jak bylo, je to ale už dávno taková všehochuť různých stylů, jak si lidi postupně domky opravovali a přestavovali, znám to tu už přes 30 let. Nová výstavba je dole pod kopcem, jsme opravdu Horní-Dolní :) Ani nové domy nejsou jeden jak druhý, tady v okolí jsou všechny se šikmými střechami a nesměly být vyšší než bylo určeno v plánech. Navíc se to střídá tak, že v přízemí okna jednoho domu jsou proti slepé stěně vedlejšího a svislá okna v patře jsou naproti sousedovic střešním, takže si nekoukáme do oken. Pozemky dost velké, žádné natěsnání na sebe. Celá obec je dost udržovaná, jsme na okraji chráněné oblasti, fakt je tu hezky. Ale jak jsem psala, vybavenost nic moc, spíš nic. Kdybych měla denně dojíždět a vozit děti do škol a kroužků, dost by to ztratilo na půvabu.  

Offline notna
9645 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:30

Gatita Tohle potkání nebo zahlédnutí někoho chápu. Já jsem spíš myslela ten případ, kdy jsem s někým v kontaktu, ale neřeknu, že vím, kdo je. Já jsem jednou byla na koncertě a viděla jsem tam paní, kterou jsem fakt odněkud znala a nemohla si vzpomenout odkud. Došlo mi to, až mi zmizela v davu. Byla to doktorka, ke které jsem tou dobou chodila jednou týdně! Já ji v tom jiném, civilním prostředí vůbec neidentifikovala. Pak jsem se omlouvala při další návštěvě, že mám dlouhé vedení.

Kokoska To je fajn, že máte domy naprojektované tak šikovně. A s tou vybaveností je podle mě problém v tom, že lidi si neuvědomují, že sice budou mít dům na vsi u přírody, ale ty služby na vsi nikdy nebudou jako ve městě. My máme obchod, hospodu, školku a malotřídku na 1.-2. třídu. Mně to stačí. ale jsou právě někteří nový obyvatelé, kteří píší stížnosti, že chybí sportoviště a zájmové aktivity pro dospělé a děti /je tu jen pinpong, divadlo a joga pro dospělé a pro děti pohybové hry a divadlo, některé roky se podaří gymnastika a keramika/. Jako nevím, co si ti lidi představují, že obec s pár obyvateli jako bude dělat? Prý nejlépe postavit multifunkční halu

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:45

notna to s tou doktorkou je asi taky dost bezne a pochopitelne. Navic si myslim, ze doktori jsou vetsinou radi, kdyz se k nim pacienti moc nehlasi, takze ji to urcite nijak nevadilo:)))

Offline 999
20008 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:47

Victoria Že se nepřihlásila :-). Já nejsem plachá, ráda se seznamuju :-).

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 18:54

notna Lidi se museji o moznosti vyziti zasadit sami. My jsme byvala mala MČ na okraji Prahy, kde byly zakladni sluzby a infrastruktura, ale pak uz nic. Pocet obyvatel se ted znasobil, vyrostly tu cele nove ctvrte, a treba pro deti je tu toho ted strasne moc. Sokol v podstate anektovali nove se pristehovavsi a jsou tam ted mraky krouzku, na co si jen vzpomenes. Dal je tu vytvarka a nejake blbinky pro maminky s malymi detmi, neco se kona v prostorach knihovny, neco v nove vzniklem komunitnim centru. Jsou to snad desitky krouzku a kurzu, ale vsechno delaji mistni lide. Socialne se to tu pozvedlo. Ale samozrejme se dramaticky zvysil provoz, mhd praska ve svech, o skolkach ani nemluvim. 

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 19:06

notna ja som uplne zufala na spoznanie človeka,  mne staci stretnut kucharku z jedalne v civile a koniec a kedze za tych 20 rokov som oducila fakt stovky žiakov,  tak automaticky zdravim vsetkych.

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:02

notnaTo je o lidech, já se do ničeho obě nikdy nezapojila a upřímně mě to dost děsí (úklid neděláme, to by mě samozřejmě přinutilo) ale dost jiných věcí jo a fakt ne. Naopak jsou tu lidi, co se přistěhovali a užuz jsou členy různých spolků, angažují se, pořádají atp 

Offline žluťásek
8909 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:06

Já bych dost možná nepoznala aspoň polovinu z vás, co jsem se s vámi viděla fakt to je rys, který na sobě nemám ráda, cíleně se učím vrýt si tu podobu do paměti, zaměřit se na něco výrazného. Ale je to jak obláček, puff a mám jen mlhavou představu.

Když čtu knihu, vůbec si nepředstavuju tvář toho člověka, můj mozek to neumí. Dokonce ani když jsem viděla film, třeba Harryho Pottera a pak to čtu, nemám před sebou toho herce ani žádnou jinou tvář, jen nekonkrétní obličej s brýlemi a jizvou.

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:11

žluťásekjá to mám stejně. Já miluji lidi s nějakým výrazným obličejovými rysem, ideální je velký nos, výrazné znaménko, třetí oko nebo alespoň oči výrazně barvy. jinak si obličeje nepamatuji (a to ani ve filmech). měla jsem kdysi alespoň paměť na jména, tak to je taky věkem mnohem horší.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:12
Reakce na notna:

Victoria To ale máte skvělou paměť a oko. Myslím, že to tady čtu, hodně, ale z výše zmíněných bych z pár fotek tady naživo nepoznala ani jednu. 

​Právě, já bych nepoznala nikoho, jelikož nevím jak kdo vypadá, haha. Ale mám odsud svoji stalkerku.

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:12

letfenixa

Nepoznavam v civilu zdravotnický personál, kuchařky, policisty, vojáky, hasiče... A řeším to stejně jako ty :) 

Asi si říkají, kdo je ta MILÁ osoba, raději ji taky pozdravím, takže vlastně vytvářím komunitního ducha z úplně cizích lidí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:19

letfenixa Mam to stejne. Ja uz za tech skoro 7 let dost lidi poznam, ale treba si nepamatuju jmena a uz vubec ne, kdo co dela, s kym je a tak. Ale vetsina mistnich jsou jako Karja . Nekteri jsou jak ziva kronika. Takze lidi, co matne znam vi, kde jsme treba byli na dovoleny pred 5 lety! Ja treba s nekym udelam small talk, neco placnu a za den uz nwvim, komu jsem co rikala. Ale ty lidi si vsechno pamatuji a jeste si to spoji s informacemi od ostatnich. Nastesti zijeme tak nudne, ze ani drby neni kde brat. A muz presedlal z oranzoveho auta na sede, to mi treba nekdo rikam, jo muz byl vcera v sest tam a tam

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:22

Mha To je dobry, js nepoznam ani lidi, co s nima pracuju. Loni na mistnim "plese" jsem jednu kolegymi z jineho oboru nepoznala, asi desetkrat kolem ni prosla. A to si tykame normalne. Trochu nastvana byla. Ale proste nemela operacni hadry a v ruce skalpel

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:24

Jos

Že jo! Ať má poznávací znamení!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:24

Jos Já nepoznala v samce svoji zubařku, protože jsem ji znala jen s rouškou, ale ty oči, ty oči! Koho mi to jen...:D

Offline continuity
44117 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:29

Jos ja to řeším tak, že půl km od baráku radši zdravím všechny, co divně koukají.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 20:31

Jinak z trochu jineho soudku. Ziju v pohranici, uz par let. Docela se to tady i za tech par let zalidnilo. Dost mladych s detmi a tak. Rekla bych, ze jsme zapadli. Jsme ruzne ve spolcich, ucastnime se akci apod. A poprve se mi stalo ted na silvestra ze jeden "jablonecak" zacal dost vehementne nadavat na naplavu. Hlavne na prazaky samozrejme, jak co sem lezeme. Tak jsem se neudrzela, ze naplava je tu asi kazdy krome jednoho vyhnaneho obyvatele, co se po revoluci vratil. I u stolu se samozrejme ukazalo, ze hostitel je Prazak a asi pulka lidi u stolu Zrovna tady mi to prijde vazne usmevne.