notna ja mam napriklad dost neprijemnou reakci na kondomy. Mam alergii na avokado a docetla jsem se, ze byva spojena s alergii na latex. Ale nejak hloubeji jsem to nezkoumala no. Radsi beru HA a ted mam v planu zkusit telisko. Nejlepsi by teda byla vasektomie a kdyby to s jednim ditetem v mym veku slo, tak klidne podstoupim zakrok ja....
Přiznání
711990 Jen reminder (spíš ostatním, komu ha nevyhovuje), existují i kondomy bez latexu. Alergie není vůbec vzácná.
711990 Jako vasektomie je jednodušší (a levnější :) ale ty zákrok podstoupit můžeš taky. Myslím, že momentálně je jediná podmínka dovršení plnoletosti a můžeš být klidně bezdětná.
Mne by hrozne zajímalo, jak se ty mnohocetny rodiny vypravujou ven, pamatuju na poučku od @moora, ze první se oblikaj ty, co se neumej sami svliknout, ale mne stačí oblikat ty naše dvě, představa, ze vypravuju čtyři děti pod čtyři roky....uf....ty učitelky ve školce jsou fakt hrdinky ![]()
(většinou vypravim první starší a vystrcim ji ven (kde se během chvilky buď totálně uprasi nebo si poleje obe boty vodou apod.)
A rozbil se nám kavovar a nejradši bych ho uplne vyhodila, to kafe z frenchpressu mi chutná mnohem víc, taky si rada kupuju mnohem lepší a dražší kafe, než co sypem do kavovaru, kterej má desnou spotřebu ..... máme docela velkou a drahou kravu, co muž dostal při odchodu z bejvaly práce, zas vyhodit ho by byla skoda
Potrefenáhusa já se svlékáním oblečených dětí nemám zkušenosti, ale taky jsem staršího vystrkávala na chodbu. Ono 4,5leté dítě už celkem jde, kojenec je naprosto v pohodě, tak už ti zbývají jen 2 a 3 roky![]()
Evaeva u nás kojenec prave v pohode nebyl, ty výpravy s dlouhym oblikanim byly fakt narocny za strasnyho řevu, teď už je to lepší, ale zas už zdrha
Potrefenáhusa no já to brala trochu jako vtip, ale u nás to začne být horší až později, teď na nás obvykle čeká spící klidně půl hodiny. Ono teda se školkou už těch společných výprav moc není.
Pred pár rokmi sme boli v zime spolu s našimi 2 dospelými deťmi a s našimi 4 vnukmi vo veku od 3-do 6 rokov . Ešte si pamätám tú motanicu v chodbe pri topánkach pri odchode von a ešte výživnejšie to bolo pri návrate, keď pomalu nebolo kde odkladať všetky tie premočené súčiastky ich oblečenia a do toho sa živo motali tie rozjarené deti..... rada na to spomínam, úžasné to bolo , ......asi aj preto, že to trvalo iba 10 dní ! :-)
711990 Jako vasektomie je jednodušší (a levnější :) ale ty zákrok podstoupit můžeš taky. Myslím, že momentálně je jediná podmínka dovršení plnoletosti a můžeš být klidně bezdětná.
To je asi teď dobré, že si může i žena vybrat. Moje kamarádka to řešila ve chvíli, kdy měli 4 děti a další už nechtěli a nešlo to kvůli věku. Je to teda asi 15 let a nepamatuju se, jaká byla hranice jestli 35 nebo víc let. Vůbec to nedávalo smysl.
Renusatko já celkem chápu, že to moc nechtějí udělat mladé bezdětné holce a snaží se jí přesvědčit, ale po čtyřech dětech?![]()
Potrefenáhusa z nasi skolky posilali vtipny dopis rodicum, proc maji triletakum davat palcaky a ne prstove rukavice. Presne tam byla popsana vyprava na zahradu vcetne svlekani se uz obleceneho ditete, utikani ze satny do botarny bez kalhot, valeni se po zemi, drepeni jako bluma a absolutni nespoluprace pri oblikani, "mne se chce curat" u komplet obleceneho ditete... a nakonec "a ted si k tomu predstavte tech x krat deset malickych prsticku, ktere je potreba nacpat do x malickych rukavicek ".
Kokoska u nás je asi docela úspěšně tlacej co do největší samostatnosti (a verim, ze asi všude), dite má dost často obráceně backurky, leginy naruby a ponožky s patou na nártu
rukvice prstovy jsem koupila tenký softshellovy a nejsem vůbec schopna ji je nasadit
Potrefenáhusa naše dítě se takhle obléká i doma a brání se přehození. Kolikrát to má fakt, že oblečení je dobře, opačně je dítě, má blbě komplet trenky, ponožky, tepláky i triko ![]()
Ale prstové rukavice zvládá teprve ten starší.
Moje děti teda nosily zimní zimní palcaky ještě dlouho ve škole. Prstové jen ty tenké pletené. Teď už si mladší bere na lyžák jedny prstové, ale rok se tady nelyžovalo tak možná by o tom šlo uvazovat i dřív než v sedmé třídě.
Ale ve školce se mi to zdá jako blbost.
Potrefenáhusa ona ta prvni zima po nastupu do skolky je asi narocna. Sotva se ty deti trochu otrkaji a zabehnou, zacne slozitejsi oblekani a co si budem, kazdy dite je jiny. Z tech nasich se trileta oblece v momente sama a petilety sedi, kouka a duma, pokud teda zbesila nelita s holym zadkem a jednou ponozkou.
Ríša v předškolním roce a v druhé polovině zimy toho předchozího roku prstové rukavice nosil, uměl si obléknout, tak proč ne?
continuity Já to beru od těch ucitelek jako uměleckou licenci, ze by musely oblikat 200 prstu (já ty soft rukavice nekoupila do školky, stejně jako koupím boty na suchac, když to sama nezavaze), ale tuhle jsem četla povzdech vícenásobné matky typu A večer mě čeká ostříhat 80 nehtů ....![]()
Malvin Totéž jsem si vyslechla já. Prvni dvě děti jsem mela s odstupem roku a týdne a tak jsem měla narok na tělísko. No a po dvou letech jsem otěhotněla s nim.
Pinot Noir no moje je ani moc nechtěly, ona je v tom především zima a kouli dobře uhnacas I s palcaky. Na ty jemné práce měly levné pletené od Vietnamců, ty pořád ztrácely.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů