geekygirl když s leckterejma i neplesnivejma knihama proste není kam s nima, já zestihlovala knihovnu asi před 10 lety, něco jsem prodala, něco šlo do městsky knihovny, ale taky leccos skončilo v bananovce u popelnic, kde to teda do hodiny zmizelo
Přiznání
My jsme doma knihovnu meli, ale jeji obsah me dost mijel, slo bud o knihy typu kompletni Jirasek nebo vytisky, co smely vychazet za minuleho rezimu, ale me samotnou teda nebavily. Namatkove Posledni Mohykan, Kdyz nastaly deste....Ja pak mela svoji malou knihovnicku. Cca pres 7lety mi hrablo a po prestehovani do vlastniho, jsem zacla tvorit svoji vysnenou knihovnu. Mam ted ctyri propojene oddily a odhadem to ten tisic vytisku da. Knihovna je vestavena, se sklenenymi dvirky a uklizet se nijak (az na prerovnavani knih) nemusi). Tim ze nemam ty plesnive vytisky, tak co uu nechci davam muzi do prace, kde jenprakticky moje vlastni knihobudka, a pry se ujala
. Nebo neco malo jsem prodala na Knihobotu. A posledni rok uz se i mnozstvi knih uplne stabilizovalo, nakupuju mnohem min, spis z druhe ruky a hodne vyberove.
Já jsem udělala čistu před asi rokem? A odvláčela 3 ikea tašky do knihobudky v nemocnici..zmizelo to okamžitě. Ale pořád toho mám víc než bych chtěla. Pro pražský - současný čtitelný knihy bere třeba i šatník v Holešovicích. Ale kam se starejma cdčkama nevim..asi teda holt do sběrňáku...?
Jos když nastaly deste se mi líbilo moc moc (před 20 lety)
Potrefenáhusa Ja to prave tehdy nedocetla, taky cca pred temi 20 lety. Mozna by se mi to ted libilo vic? Nevim.
Ounz Ty knizky co nechci se snazim vytridit hned po precteni. Pak mi vazne zustavaji jen knihy, co vlastnit chci. Klidne je ctu podruhe, potreti. Rada knizky pujcuju, sama neresim ohnute rohy apod. Kniha ma byt ctena
.Ale CDka nevim nevim. To mas audioknizky? Nebo filmy? To uz dneska asi nikdo nechce, mam par filmu, takovou starou klasiku. A krome stareho notebooku uz to nemam ani kde prehrat, takze je mam z nostalgie, ale mam jich treba dvacet jen.
Jos nene, hudba. Používám právě už jen apple music, takže je mam v tašce a ještě jsem je nevynesla, ale udělám to, už ani charita to nechce ![]()
geekygirl u nás je knihobudka narvana az po vrch knihami od lidí, co je bolí vyhodit knížku do kontejneru na papír. Takže je tam 3x Velký slovník od A po Z nebo jak se to volalo a podobné perly. Ale dětské knížky se nevejdou.
Upřímně nevím k čemu by dnes komu bylo papírové slovníku z roku 1963. Vše je na internetu a jazyk se taky vyvíjí.
Mám doma knihovnu v každé místnosti a musím to třídit dost nemilosrdně. Já to teda nechám u schránek, jsme velký dům, do večera je to pryč.
Jednu možná proberu dnes, musíme ji odsunout kvůli předělávce oken, tak to alespoň spojim.
continuity do kontejneru na papír to jen tak dat nejde, musis to vyrvat z desek
K debatě o třídění knih... mám skvělou zkušenost s Knihobotem, funguje to perfektně. Loni jsem také něco vytřídila a nakonec prodala knihy asi za osm tisíc. Něco jsem si nechala u nich na účtu pro další nákupy a většinu si stáhla a koupila něco pěkného:-) Mají skvělý přehled, co je špatně k dostání a po čem se lidi pídí, pak když se u nich ta kniha objeví, tak nasadí vysokou cenu, o kterou se podělí s tím prodejcem. Manžel si přál k Vánocům jednu filozofickou knihu od Schopenhauera, našla jsem jeden kus právě na Knihobotu za tři tisíce, a jak ráda jsem jí koupila! Takže můžete mít doma něco, čeho je opravdu málo a lidé to hledají. Určitě doporučuji zkusit!
To je dobrá poznámka, ač to závisí od konkrétní knihy. Ale myslím, že o tom diskuze nebyla?
Dneska jsou ty kutilsky prace fakt pro radost. Kdyz si vzpomenu na rozdelavani sadry, ktera pak tuhla cloveku pod rukama... ted jsem si pekne zasadrovala necim, co se jmenuje slehany tmel, jako sadrovat slehackou to bylo, moc vtipny :))
Potrefenáhusa
To je dobrá poznámka, ač to závisí od konkrétní knihy. Ale myslím, že o tom diskuze nebyla?
no tak je to odpověď na tvoji stiznost, ze je knihobudka zavalena slovníky k nicemu, je to asi snazší strčit do knihobudky než se s tím pytlikovat jinak
moora jojo to je super, akorát je toho tolik, že by člověk trávil den jenom výběr co je to ono nejvhodnější :) ale rozhodně to tu práci ve výsledku ušetří.
bublifuk hele presne, vcera u regalu v obi hodinu, dneska sadrovani 10 minut
Aha takhle. No to je možné.
moora slehany tmel som si hned zapisala, ja som doteraz pouzivala stierku.
My sme knihy hodne preriedili pri sťahovaní. Nechali sme len to čo čítame a potom staré knihy uplne bez nejakej hodnoty , okrem citovej.
Stare gramoplatne, medzi nimi napriklad Melaniu Ollariovu, ktoru milovala mama, cez Spejbla a Hurvinka, az po KISS.
Četla jsem si článek o ceremoniálním kakau a mám dojem, že se lidi už úplně zbláznili.
Jako RAW potraviny mohou být označeny pouze ty potraviny, které nepřesáhly 42-45⁰C. V tropech ale teploty na slunci dosahují až 50⁰C, takže se kakao v raw kvalitě suší v přísně kontrolovaných podmínkách, kde nepřesáhne těch 42⁰C.
Ceremoniálním kakao vede při konzumaci k pocitu uzemnění. Mě zavedlo ke čtení dalších článků a dozvěděla jsem se, že kromě chození bosky se můžete uzemnit taky pomocí speciálních náplastí, podložek, ponožek a přikrývek, které se připojují k energii země pomocí kabelů a uzemňovacích zásuvek.
Ceremoniální kakaa a uzemňování jsou teď oblíbený v mojí bublině na Instagramu, asi je čas dát si zas nějakej Digi detox ![]()
žluťásek v mojí taky
já si nejdřív myslela, že je to nějaké speciální "kakao" (asi jako Caro kafe). Ale ono je to asi normální kakao, ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů