Evaeva Ja se nadanym chci strasne moc venovat, mam to i krasne naplanovane, ale bohuzel...me osobne tak strasne zamestnaji slabi, ze nadani si nakonec musi vystacit sami, i kdyz se snazim je vsechny pokryt.![]()
Přiznání
já vyřazuji knihy, které mě při čtení nebavily nebo k nim nemám žádný citový vztah. můj problém jsou kuchařky, pořád kupuju nové a nové
Hmm, mám citový vztah k starému atlasu hub a atlasu světa, kde je ještě ČSSR, lisuji v tom listy eukalyptu. Kuchařek mám taky mrak a nejhorší jsou dětské knížky, to vyhodit nejde.
Luna já ani nemyslela výrazně nadané žáky, ale mám pocit, že to, co se považuje za minimum nebo běžnou látku je pro některé děti v některých předmětech moc. Pak doma třeba stráví x času nad češtinou, která jim nejde, místo toho, aby se věnovali matice, která je baví. Že se věnuje víc úsilí tomu, co dítě neovládá než tomu, v čem by mohlo vynikat. Jestli jsem to formulovala pochopitelně. A souhlasím, že v jednom nebo dvou pedagozích na dvacet pět dětí se to nedá zvládat.
Garfie Mám to jako ty, když k někomu příjdu, tak aspoň mrknu na knihovnu. Kolikrát doma sedím na gauči a místo do blba cumím na knihovnu. Je to tak uklidňující pocut. Dokonce si pamatuju, kde jsme měli u našich knihy v knihovne než ji před 13 roky někdo přeházel.
Jinak když jsme u těch knížek, tak tohle teď vybalil manžel jako dárek zdarma k objednávce několika knih o historii, napadá vás, co s tím, kromě kontejneru? ![]()

Myrtila podložit kratší nohu od stolu?
Myrtila nemáte nějakou knihobudku poblíž? Třeba si to nejde svého čtenáře ![]()
Myrtila ten Banán nám došel taky ![]()
Naštěstí má "náš" knižní bazar i CD resp. mp3 sekci!
Ale byl přibalenej ke 2. dílu komiksu Rváčov a na ten se těším hodně!
Archivářka Taky s tou tvou objednávkou tematicky úplně ladí, co? ![]()
Archivářka už mám precteno a dobrý!
Evaeva Ano, ja jsem to pochopila. Venovat se tomu, co zakovi jde a v cem vynika je sice super, ale musi te v tom podporit i rodice a kolegove, jinak je to zase "moje chyba" A je to strasnej oser.![]()
Archivářka už mám precteno a dobrý!
Doufám, že ten Rváčov ![]()
První Rváčov mě dovedl k Chudobce z Orlických hor...
Luna to nejde za konkrétní učitelkou, celý ten školní systém je posunutý blbým smerem. Trochu to řeší některé soukromé koncepty, ale s tím jsou zas spojené jiné problémy.
Ta jednotná zkouška se kritizuje jak dlouho? V podstatě tu osnovy v matice a češtině řídí cermat přes JPZ a ne RVP školy. Oni sice říkají, že se tím řídí, ale ta volnost skol je tím zásadně omezena.
Garfie Mně přišlo divné akorát, když jsem se setkala se slečnou, která přiznávala, že knihy vůbec nečte a knihovnu si do bytu umístila jen jako dekorativní prvek, včetně toho, že do ní vybrala knihy tak, aby vzájemně ladily ;o) Jinak sama jsem dospěla do bodu, že čím míň fyzických knih, tím líp. Akorát mám ráda komiksy a ty je naprd číst elektronicky, takže se mi tu ten papír stejně kupí
Stary otec na tuto temu spominal, ze ked sa mu niekto chvalil podozrivo velkou a zladenou kniznicou doma, tak vzdy nenapadne namatkou jednu knihu vybral a pozrel, ci ma rozrezane strany:)...to este boli casy, ked sa nerozrezavali priamo v tlaciarni.
Jako dneka jsem dokoncila uklid (= anihilace cizich civilizaci) horni knihovny a nektery CD jsou taky jeste v celofanovym obalu (jako jo, mame v knihovne i cedecka). Prehrat to uz neni na cem, ale vyhodit se to nesmi! (I tak jsem byla u kontejneru 3x)
Jako dneka jsem dokoncila uklid (= anihilace cizich civilizaci) horni knihovny ... (I tak jsem byla u kontejneru 3x)
Ked uz sme v tom priznani, teda mna to pomaly az boli, ked vidim, ze niekto vyhadzuje knihy do kosa.
geekygirl co presne bys udelala s plesnivejma matematicko-fyzikalnima tabulkama?
geekygirl co presne bys udelala s plesnivejma matematicko-fyzikalnima tabulkama?
Tak plesnive veci samozrejme vyhodit, len som ich teda necakala pri triedeni v kniznici, mozno niekde v pivnici. I ked predtym si spominala slovniky vsetkeho druhu.
geekygirl mně se vyhazovat taky nechce. Ale co s tím chceš dělat, když antikvariát to nechce. Nejde se pořád stěhovat s krabicema které nikdy nerozbalíš (protože prostor na velkou knihovnu není), ale musíš je někde uskladnit a sklep nemáš. Jako jo některé knížky tak schovávám, ale fakt vybrané a i tak je toho dost
Ale hodně mě mrzelo, když naši vyklízeli půdu a vyhodili sešitový vydání tří mušketýrů. Překlad snad od Vrchlického a ilustrované rytinama. Ani nevím po kom to bylo. Četla jsem to vždycky o prázdninách...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů