Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 02. února 2024 14:33

Evaeva Ja se nadanym chci strasne moc venovat, mam to i krasne naplanovane, ale bohuzel...me osobne tak strasne zamestnaji slabi, ze nadani si nakonec musi vystacit sami, i kdyz se snazim je vsechny pokryt.

Offline Kan
9638 příspěvků moje polička 02. února 2024 14:42
Reakce na Bowle:

já vyřazuji knihy, které mě při čtení nebavily nebo k nim nemám žádný citový vztah. můj problém jsou kuchařky, pořád kupuju nové a nové

​Hmm, mám citový vztah k starému atlasu hub a atlasu světa, kde je ještě ČSSR, lisuji v tom listy eukalyptu. Kuchařek mám taky mrak a nejhorší jsou dětské knížky, to vyhodit nejde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2024 14:50

Luna já ani nemyslela výrazně nadané žáky, ale mám pocit, že to, co se považuje za minimum nebo běžnou látku je pro některé děti v některých předmětech moc. Pak doma třeba stráví x času nad češtinou, která jim nejde, místo toho, aby se věnovali matice, která je baví. Že se věnuje víc úsilí tomu, co dítě neovládá než tomu, v čem by mohlo vynikat. Jestli jsem to formulovala pochopitelně. A souhlasím, že v jednom nebo dvou pedagozích na dvacet pět dětí se to nedá zvládat.

Offline brrr
12469 příspěvků moje polička 02. února 2024 15:52

Garfie Mám to jako ty, když k někomu příjdu, tak aspoň mrknu na knihovnu. Kolikrát doma sedím na gauči a místo do blba cumím na knihovnu. Je to tak uklidňující pocut. Dokonce si pamatuju, kde jsme měli u našich knihy v knihovne než ji před 13 roky někdo přeházel.

Offline Myrtila
5605 příspěvků moje polička 02. února 2024 16:43

Jinak když jsme u těch knížek, tak tohle teď vybalil manžel jako dárek zdarma k objednávce několika knih o historii, napadá vás, co s tím, kromě kontejneru?

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 02. února 2024 16:51

Myrtila podložit kratší nohu od stolu?

Offline žluťásek
8909 příspěvků moje polička 02. února 2024 16:53

Myrtila nemáte nějakou knihobudku poblíž? Třeba si to nejde svého čtenáře

Offline Myrtila
5605 příspěvků moje polička 02. února 2024 16:59

Kokoska Bohužel náš stůl má všechny nohy stejně dlouhé

žluťásek Po prvotním záchvatu smíchu mi došlo, že vlastně v knohovně je regál daruji/zdarma si odnesu, zkusím tam propašovat i banán, stejně CD už nemáme kam strčit

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 02. února 2024 17:35

Myrtila ten Banán nám došel taky

Naštěstí má "náš" knižní bazar i CD resp. mp3 sekci!
Ale byl přibalenej ke 2. dílu komiksu Rváčov a na ten se těším hodně!

Offline Myrtila
5605 příspěvků moje polička 02. února 2024 18:18

Archivářka Taky s tou tvou objednávkou tematicky úplně ladí, co?

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 02. února 2024 22:53

Archivářka už mám precteno a dobrý!

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 03. února 2024 04:07

Evaeva Ano, ja jsem to pochopila. Venovat se tomu, co zakovi jde a v cem vynika je sice super, ale musi te v tom podporit i rodice a kolegove, jinak je to zase "moje chyba" A je to strasnej oser.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 03. února 2024 04:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Archivářka už mám precteno a dobrý!

​Doufám, že ten Rváčov

První Rváčov mě dovedl k Chudobce z Orlických hor...

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 03. února 2024 09:55

Luna to nejde za konkrétní učitelkou, celý ten školní systém je posunutý blbým smerem. Trochu to řeší některé soukromé koncepty, ale s tím jsou zas spojené jiné problémy. 

Ta jednotná zkouška se kritizuje jak dlouho? V podstatě tu osnovy v matice a češtině řídí cermat přes JPZ a ne RVP školy. Oni sice říkají, že se tím řídí, ale ta volnost skol je tím zásadně omezena.

Offline slniecko admin
19801 příspěvků moje polička 03. února 2024 20:40
Reakce na DruI:

Garfie Mně přišlo divné akorát, když jsem se setkala se slečnou, která přiznávala, že knihy vůbec nečte a knihovnu si do bytu umístila jen jako dekorativní prvek, včetně toho, že do ní vybrala knihy tak, aby vzájemně ladily ;o) Jinak sama jsem dospěla do bodu, že čím míň fyzických knih, tím líp. Akorát mám ráda komiksy a ty je naprd číst elektronicky, takže se mi tu ten papír stejně kupí

​Stary otec na tuto temu spominal, ze ked sa mu niekto chvalil podozrivo velkou a zladenou kniznicou doma, tak vzdy nenapadne namatkou jednu knihu vybral a pozrel, ci ma rozrezane strany:)...to este boli casy, ked sa nerozrezavali priamo v tlaciarni.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. února 2024 21:30

Jako dneka jsem dokoncila uklid (= anihilace cizich civilizaci) horni knihovny a nektery CD jsou taky jeste v celofanovym obalu (jako jo, mame v knihovne i cedecka). Prehrat to uz neni na cem, ale vyhodit se to nesmi! (I tak jsem byla u kontejneru 3x)

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 04. února 2024 00:15
Reakce na moora:

Jako dneka jsem dokoncila uklid (= anihilace cizich civilizaci) horni knihovny ... (I tak jsem byla u kontejneru 3x)

​Ked uz sme v tom priznani, teda mna to pomaly az boli, ked vidim, ze niekto vyhadzuje knihy do kosa. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. února 2024 00:26

geekygirl co presne bys udelala s plesnivejma matematicko-fyzikalnima tabulkama?

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 04. února 2024 01:35
Reakce na moora:

geekygirl co presne bys udelala s plesnivejma matematicko-fyzikalnima tabulkama?

​Tak plesnive veci samozrejme vyhodit, len som ich teda necakala pri triedeni v kniznici, mozno niekde v pivnici. I ked predtym si spominala slovniky vsetkeho druhu. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 04. února 2024 05:51

geekygirl mně se vyhazovat taky nechce. Ale co s tím chceš dělat, když antikvariát to nechce. Nejde se pořád stěhovat s krabicema které nikdy nerozbalíš (protože prostor na velkou knihovnu není), ale musíš je někde uskladnit a sklep nemáš. Jako jo některé knížky tak schovávám, ale fakt vybrané a i tak je toho dost

Ale hodně mě mrzelo, když naši vyklízeli půdu a vyhodili sešitový vydání tří mušketýrů. Překlad snad od Vrchlického a ilustrované rytinama. Ani nevím po kom to bylo. Četla jsem to vždycky o prázdninách...