Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:00
Offline Kan
9641 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:01

Kokoska Stačí terč s fotkou a šipky.

Online Kokoska
35423 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:02

Kan to je v podstatě totéž, ale někdy může být trošku problém získat dejme tomu fotku manželovy milenky

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:28

711990včera jsem dostala termín na neurologii půlce  v července. 

Já nemůžu mít beta-blokátory, a ty antikonvulziva fakt nechci ani zkoušet. 

Já doufám, že by mohl trochu pomoct přechod a když ne, tak třeba ta biologická léčba bude za pár let dostupnější. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2024 10:36

711990 (ale říká se, že všechno je v hlavě)

Offline notna
9650 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:40

Anema Nejsem odborník na TČM, ale třeba zánět průdušek ta naše doktorka léčí obklady ze zázvoru. Ta TČM není jen roh nosorožce. Chápu, že ti to vadí. Ale ono takové neetické chování ve farmacii je taky pěkný hnus. Jen nedávno tady zmiňovaná debata, kdy u Dr.Maxe vnucují svoje produkty, které nejsou identické s tím, co člověk požaduje a oni tvrzdí, že ano. A to je jenom taková blbost. 

continuity Paracematol mi taky nezabírá. jen jednou zabral na bolest, ale na horečku ne. a je zajímavé, že to podědila i dcera. Horečku jí to nesrazilo nikdy. Když už teda v sobě udržela ten sirup.

49531 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:41

continuity mne teda prechod fakt pomohl i kdyz ne stopro, zrovna v sobotu jsem se dost potrapila jak byl ten ledovy vitr a ja zabloudila s konem v lese. pred tim vlastne az loni v lete a to bylo zas velky vedro + zatez, no tak mi z toho vychazi fakt se k sobe chovat lip. blby naopak je jak jsem starsi tak zas ma ta migrena jeste den-dva dojezd, to jsem driv nemela vubec

Offline Myrtila
5605 příspěvků moje polička 13. března 2024 10:43

continuity Mně zase na bolesti moc nezabírá ibuprofen. 
A když jsem vloni skončila v nemocnici, mimo jiné i s velkými bolestmi, tak se mě sestra ptala, co mi zabírá na bolest, jestli paralen, nebo ibalgin, že mi podle toho připraví kapačku. To pro mě bylo docela překvapení, protože po slepáku mi dávali právě ten ibuprofen a nevěřili mi, že mě to bolí pořád úplně stejně (strašně). 

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:00

viktorka_od splavu

Ja jsem měla 2x šanci mít téměř tři měsíce volno z práce, opravdu voraz a na ty migrény to nemělo vliv vůbec žádnej. To je na tom šílený. Mně je dokonce líp, když se behem záchvatu tak různě motám po bytě (ale nesmím se zadychat). Když si lehnu, je to významné horší. 

Jediná doba, když mě to opravdu pustilo byl porozvodovy stres a ještě těhotenství to významné zlepšilo. To jsou fakt vyhlidky, být buď těhotná nebo v šílené depresi. 

49531 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:06

continuity u me na to prace-jako zamestnani-nema zadny vliv, v minulosti se mi rozjela dost casto v nedeli rano a ted ty dve posledni uplne mimo taky, tou zatezi jsou pro me jine veci. ten pracovni stres mi misto toho spousti silenou unavu, to si nevyberes:-)

Offline černá káva
2138 příspěvků moje polička 13. března 2024 11:54

Jen tak pod čarou si dovoluju zmínit, že lidé tu byli ještě před medicínou.

Ať si věří/nevěří kdo chce čemu chce. Neni potřeba to hrotit.

Offline Kan
9641 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:05

Mě vždycky vyléčí strach z doktorů, představím si jak mě vyšetřuje, proklepává, vyptává se a jsem hned fit. Deptá mě to i když jsem pouze doprovod a vím, že nic nebude. Pokud vím, že mi pomůže čajík, cucání bílejch kuliček, nebo stoj na hlavě, jdu do toho, hlavně né mudr s tisícem otázek pro pojišťovnu. Pití sava, vlastní moče a nastrouháného rohu z nosorožce mi přijde jako blbost. Moji prarodiče jezdili k Pasekovi a dle jejich zkušeností jim pomohl hodně.

Online Janulik03
20508 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:06
Reakce na continuity:

Jediná doba, když mě to opravdu pustilo byl porozvodovy stres a ještě těhotenství to významné zlepšilo. To jsou fakt vyhlidky, být buď těhotná nebo v šílené depresi. 

​tak ešte pride klimakterium, mne to vtedy ustalo.

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:16

Janulik03 no vždyť, netrpělivě vyhlížím. Doufám, že to pomůže a nezbydou mi akorát návaly.  

Offline Ounz
20582 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:16
Reakce na continuity:

711990včera jsem dostala termín na neurologii půlce  v července. 

Já nemůžu mít beta-blokátory, a ty antikonvulziva fakt nechci ani zkoušet. 

Já doufám, že by mohl trochu pomoct přechod a když ne, tak třeba ta biologická léčba bude za pár let dostupnější. 

​proč nechceš ty antikonvulziva, čeho se bojíš? Pokud by to zabralo, tak to není zas takovś hrůza, zvášť ty novější..

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:38

Ounz ja myslim ze jsem jim neudelala uplne dobrou reklamu, ze clovek je na zacatku trosku zblblej kdyz je bere. Ale jako asi to bylo blbe pochopeny. Beru Topamax, nemuzu si ho vynachvalit, byla jsem proste lehce zpomalena/hur se mi premejslelo tak prvnich 14 dni. Navic po nem vzdycky hubnu jako diva:D

Offline Magráta
8171 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:41

continuity viktorka_od splavu já mám migrény od covidu v dubnu 2021, který jsem fakt protrpěla s naprosto příšernou bolestí hlavy. Takže od té doby mám migrény cca 1x za 2-3 měsíce, vždycky trvají 3 dny, někdy je to lepší, někdy šílený s nauzeou nebo zvracením, kdy mi pomůže jen ležet a nehýbat se. Už jsem byla na neurologii i na MR (tam vše ok). Neurolog mi předepsal sumatriptan, vzala jsem ho před 14 dny a fakt zabral, akorát jen na tak na 6 hodin. Hlava mě sice přestala bolet, resp. necítila jsem tu bolest, ale zas jsem měla jakoby zamlžený vnímání  nebo jak to popsat. Snažila jsem se vysledovat spouštěč, ale na nic jsem nepřišla (jasně, občas jsem trochu ve stresu, ale na druhou stranu s ním dokážu pracovat, chodím ven, na jógu, cvičit apod.)

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:41

Ounz obávám se dopadu na kognitivni schopnosti, zejména soustředění. Já mám práci, kde resim složité a nedobře definované problémy furt a dost se bojim jak bych to zvladala. 

To mi je milejsi migréna, s kterou už vím, jak to udělat. V podstatě se bojim hlavně vzniku závislosti, ale třeba teď jsem téměř měsíc bez záchvatu a hlava mě bolela z tu dobu jednou, tak snad je to pořád jen migrena. 

Ani teda neurolog z te myšlenky moc nadšený nebyl, hlavně u mě není po žádných epi záchvatech ani stopy, ani na EEG, nevadí mi třeba ani blikající světlo.  

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:45

Magráta zkus ještě naramig, je sice dražší, ale mě účinkuje minimálně 24 hodin a není po něm člověk až tak oblbnuty.

Záchvat jednou za tři měsíce je ještě dobry, přeji ať se to nehorší. já je mám tak 3x do měsíce třeba na tři dny, když se to sejde a to je teprve peklo. 

Online continuity
44129 příspěvků moje polička 13. března 2024 12:50

711990 to jsem rada, že ti to pomohlo. 

Reklama nereklama, tyto problémy jsou v příbalovém letáku uváděné jako velmi časté.