Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:59

Mermaid problém není chlad, ale proud studeného vzduchu, jak psala continuity výše. Končetiny si ještě nějak zakryješ (i když zatuhlé rameno už bylo), ale když to fouká za krk nebo do obličeje, tak v kukle asi nikdo sedět nebude. 

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:08

Sedím v kanclu s kolegyní, klimu zapínáme na cca 26 stupňů, když nám do kanclu praží slunce. Já bych mohla i na míň, sedím u okna a i přes žaluzii na mě jde slunce. Ovšem ty žaluzie jsou venkovní, když fouká, tak nesjedou a to se pak smažím klima neklima. Otevírací okno máme, ale rovnou na D1, to taky úplně nechceš.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 20. června 2024 13:25

Kedysi dávno som pracovala v Slovenke, ako majsterka na šijacej dielni. Píšem na šijacej dielni, ale bola  to jedna obrovská hala, kde obe čelné steny boli po celej dlžke haly celé presklené. Žiadne žalúzie, žiadna klíma, iba ľahučké priesvitné závesy, pred horúčavou nebolo úniku. Ženy, ktoré sedeli za šijacími strojmi boli v tých horúcich dňoch na úpeku - dopoľudnia to pieklo z jednej, a poobede z druhej strany .Každý deň sa riešili protesty tých, ktoré chceli mať otvorené okno, aby sa aspoň trochu vzduch pohol, a tých, ktoré sa sťažovali, že na ne tiahne .A k tomu to pracovné tempo !

Ja som bola v trochu inej pozícii, pohybovala som sa po dielni atď, ale aj tak som bývala z tej horúčavy zničená. Ženy za pásom som mohla iba ľutovať, a  aj po rokoch  sa čudujem,čo všetko človek vydrží, ak musí .

Offline Kammila
776 příspěvků moje polička 20. června 2024 19:49

Blanka tak ono je to vždy o schopnosti uvědomit si, že moje vnímání okolí nemusí být podobné jako u člověka sedícího o pár metrů vedle. Není to tak dávno, co se tady řešilo že nikoho přece nemůže sukně kousat, když nekouše dotyčného. Někteří lidé mají svůj životní tunýlek a obzor bohužel hodně zúžený. Připustit variantu že by se kdokoliv jiný mohl cítit nekomfortně v situaci, kterou oni  ani nezaznamenali, je prostě nad jejich síly. A miluji na Parfu to, jak je vždy člověku briskně vysvětleno, že brečí a stěžuje si bezdůvodně

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. června 2024 19:57
Reakce na stes:

Sedím sama v kanceláři, která má klimatizaci, co topí i chladí. Myslím, že jsem vyhrala jackpot

​

Mám to taky tak a jsem za to nesmírně ráda.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 21. června 2024 08:23

Pinot Noir Tak ono je dobré uvědomit, že neexistuje JENOM Praha a řeší to i lidi odjinud. Tady je s menšími výkyvy teplo už tak 14 dní, v práci vedro na padnutí celou dobu (klima není, a pokud už se trochu ochladí v noci, tak se to vevnitř projeví minimálně).

Offline Pinot Noir
30258 příspěvků moje polička 21. června 2024 08:28

Estara ale já právě odpovídala pražačkám, s ostatníma se nebavím, jsem povýšená pražská snobka a o zbytku republiky nevím, že existuje!

Offline Samantha
3318 příspěvků moje polička 21. června 2024 09:02
Offline Estara
506 příspěvků moje polička 21. června 2024 09:10

Pinot Noir Já vim, ale musela jsem zkusit do toho lesa zavolat, jestli se z něj bude ozývat podle očekávání.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. června 2024 12:01

Ono nemusí být venku až takový horko, já mám kancelář na jih, celou stěnu prosklenou. Stačí, že je venku tak 23-24 stupňů a svítí slunce a je to prostě skleník. Žaluzie moc nepomůžou. Pokud je pod mrakem otevírám okna, pokud ne, chladím, teď třeba na 24. Jak je venku přes 30 tak to mám na 16, níž to nejde.  

Offline stes
9541 příspěvků moje polička 21. června 2024 12:10

Já myslím,že ta debata je už mimo. Každý snáší stejne teploty jinak a netřeba se obhajovat, nebo divit s komentářem,že to má někdo jiný než já.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 12:15

Raduza to věřím, skleník musí být peklo, to zase někdo myslel až vymyslel 

Offline žluťásek
8910 příspěvků moje polička 21. června 2024 12:26

Evaeva u nás měli prosklenou celou stěnu nebo i rohové dvě ve školce. Okna na jih. Pochopitelně žádná klimatizace, žaluzie jen vnitřní látkové. V těch červnových horkách tam bylo na umření

Offline Řvousenka
1056 příspěvků moje polička 21. června 2024 12:55

Na Pelješacu včera 39, dneska Živogošce 36. A vypadl nam proud v apartmanu, takže jsme bez klimatizace

Offline barbucha blogger
36411 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:01

Řvousenka 

To je tam každej rok, jakmile nastanou vedra a každej tu klimatizaci pustí. Pak neni ani zmrzlina Zítra ráno jsme vedle v Igrane (doufejme!), to jsem teda zvědavá!

Offline Řvousenka
1056 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:43

barbucha My v Blatu. Ono se má trochu ochladit, tak snad předpověď vyjde.

Online Janulik03
20508 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:22

Tak som si premyslela čo a ako chcem ďalej. A minimálne do konca roka budem doma. Potom uvidím, či si niečo nájdem, alebo nie. Doma sa to všetkým veľmi pozdáva, tak som zvedavá. A o pár týždňov by sme uz mohli aj trochu niekam vyraziť . 

Mam tu sice ponuku na quality management, ale nekyvla som im , neviem, či by som chcela zas do toho spadnúť. 

Offline stes
9541 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:46

Janulik03 já se omlouvám,ale nevím, co se stalo...doufám,že ne nemoc. Teda pokud si to tady prozradila.

Offline Řvousenka
1056 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:49

barbucha Tak to byl blackout od Albánie přes Černou Horu a celá Dalmacie, havárie přenosové soustavy kvůli horku. Dvě hodiny trvalo, než to tady nahodili. 

Online Janulik03
20508 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:53

stes no musela som na operaciu, trochu som precenila svoju fyzicku. A nemôžem uz takto veľa pracovať. Ale stalo sa čo sa stať asi malo, naucilo ma to ze oddych je vlastne celkom fajn, veľa casu trávim s deťmi a už sme si doma zvykli aj s mužom ze sme stále spolu. 

Tu prácu som si užívala naplno a s nadšením.