Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
35424 příspěvků moje polička 18. června 2024 21:29

Já měla první dítě na konci července, taková vedra jako teď ale nebyla. Když jsme s ním začali chodit ven, byl myslím v bavlněných dupačkách, přikrytý nějakou flanelovou plenou. Moje máti trvala na tom, že musí mít čepičku, takže se krásně osypal potničkama.

Online dzizisketa
9093 příspěvků moje polička 18. června 2024 21:32

Rosťa se narodil v květnu, takže měl měsíc, když začaly tropické teploty, a rovnou jsem ho venčila jen v krátkém body a přikrytého bambusovou plenou, já se v teple snadno přehřeju, tak mám u dětí strach spíš z tohoto, než že sev třiceti stupních nastydnou.

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 18. června 2024 22:34

notna

Omylem 2x

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 18. června 2024 22:34

notna nas pred tim varovala i detska. At rozhodne nedavame plenu pres boudu, ze to musi vetrat. My meli teda cernou boudu,  ale mela ruzne vrstvy, vcetne sitek a stinidel, ze to hodne vetralo a zaroven tam nesvitilo. 

Offline Myrtila
5606 příspěvků moje polička 19. června 2024 00:35
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa teď to ve stínu ještě jde. Ale s letním novorozencem bych si nevěděla rady, mně by přiadal v tom velkém kočárku bez fusaku takový ztracenýKluci odkládali fusak už jako bytelná mimina, vzápětí šli na bříško. 

​Že jo, mně taky přijde, že s těma podzimníma a zimníma dětma je tohle jednodušší, prostě přiobleču, a než začnou vedra, už mají aspoň malinko nějakou termoregulaci a jsou už takové odolnější

Offline Pinot Noir
30258 příspěvků moje polička 19. června 2024 00:42
Reakce na dzizisketa:

Rosťa se narodil v květnu, takže měl měsíc, když začaly tropické teploty, a rovnou jsem ho venčila jen v krátkém body a přikrytého bambusovou plenou, já se v teple snadno přehřeju, tak mám u dětí strach spíš z tohoto, než že sev třiceti stupních nastydnou.

​Přesně. Viktor se narodil do strašlivých veder, první návštěva pediatra po návratu z porodnice proběhla při takových 35 stupních. To bylo takové vedro, že ani to čtyřdenní mimino nemohlo prochladnout, taky jsem se bála spíš přehřátí, vezla jsem ho v kočárku jen v plence, lehce přikrytého látkovou plenou. 

Obecně oblékání dětí je pro mě WTF, většina mi připadá přehnaně navlečená, a to jsem celkem zimomřivý člověk. 

Offline Potrefenáhusa
39244 příspěvků moje polička 19. června 2024 06:38

Pinot Noir mne to fascinuje občas při těch přechodech, ze vidis na hřišti zároveň děti ve snehulich a perovce a děti pomalu v kratasech a sandalech 

taky mi přišlo obtížnější letní mimino neuvarit, než zimní neprochladnout 

nase starší dite má teď nějaký mikina období a trva na tlustý mikine i ve 30stupnich, do sandalu byla letos ochotna vlezt 2x a nechce ani kratasy nebo sukni, třeba si taky lidi myslej, ze ji moc navlikam 

Offline Potrefenáhusa
39244 příspěvků moje polička 19. června 2024 06:45

Jinak k tomu novorozenci v kočáru - úplně poprvy jsme vyrazili s kočárem a novorozencem na zmrzlinu na Mělník, dite bylo jen na rovne podložce, jak je doporučováno, prikryty jen lehkou velkou plenou.....a malem jsme z nej na melnicky dlažbě vytrasli duši, takže pak už jsem jen řešila, čím to vycpu, aby tam chuderka nelitala jak nudle v bandě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 07:04

Potrefenáhusa jo, to jsem přesně měla na mysli, to natřásání 

Pinot Noirjá každé z mimin v zimě oblékala míň než to předchozí I ty větší jsou vždycky z těch míň navlečených. 

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 19. června 2024 09:35

Mne ucitelka v skolke raz povedala: Vsimla som si, ze vy deti tak menej obliekate..No jako ked ostatne deti su v 20 stupnoch v capici :D Moji by mali komplet mokru hlavu. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 19. června 2024 11:38

Pinot Noir já jsem taky tým nenavlékat, nejhorší je když chodíme ven s kamarádkou, jejíž děti mají ve 20 st flísovou čepici a nákrčník a naše jen triko s dlouhým rukávem. To si připadám jak matka herodeska. Efekt to evidentně nemá žádný, protože naše děti jsou nemocné úplně stejně....Dnes v 8 ráno bylo tady na Moravě 25 st a potkaly jsme holčičku v softshellce

Offline continuity
44130 příspěvků moje polička 19. června 2024 11:48

monistřeba se cítí líp a cvičíš jim termoregulaci. Já jsem ted zjistila, že mám několik kolegu, kteří celou zimu chodili do kanclu (kde je 23C) v triku, košili, saku (někteří i vestě) a teď máme ty "vedra" 30C a v tričku a krasech naříkají, že jim je vedro. Někteří lidé by nejspíš potřebovali inkubátor než normální počasí. 

Offline Zu
2802 příspěvků moje polička 19. června 2024 14:41

continuity to by mě zajímalo, jestli jde termoregulace vycvičit. Protože já celou dobu, co je přes den ke 20 st a ráno třeba 10, tak chodím na ranní venčení už oblečená jako do práce- šaty, sandály, max lehká bunda přes ruce a při 25 st, teď je tu teda 29, tak už mi to přijde šílený a nejde mi fungovat.

A v zimě v kanclu v tílku bez problému a to jsem prosila o netopení, také nám hlásili nejmenší spotřebu v celé budově.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:07

monis synův spolužák nosil zimní bundu a zimní čepici v dny, kdy syn neměl už žádnou bundu

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:39

Zu to by mě zajimalo taky. Já mezi 25 a 30 stupni taktéž přestávám fungovat a pokud je víc než 30 odmítám vylézt z klimatizovaných prostor.  Dost mě to štve a omezuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:50

Raduza ale zase tak moc mně to neštve, štve mně to počasí

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:51

Evaeva přesně

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:01

Potrefenáhusa na prvnich se to proste ucis my taky vyrazili s novorozenou na vychazku po kostkach a bylo to presne jak pises...

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:05

Zu rekla bych ze ano, od lonska co topime jen na 20 stupnu, jsem mnohem vic touzila a vsude je mi vedro. Zimu jsem prochodila v lehke zimni bunde, ve ktere jsem driv mrzla.

Stejne tak si zvyknu na vedro, ale musi trvat dele. Prvni 3 dny je mi hic, pak funguju normalne. Nejhorsi je pro me stridani teplot. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:22

Lamicka já si takhle zvyknu na zimu, ale u horka to mám tak, že čím déle trvá, tím víc trpím.