Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 27. října 2024 19:52

Len 

Tak řekli jí, že to má omezit... což může znamenat i dvě denně. 

Mimochodem která ví o těhotenství od první minuty?  leda po IVF, a i to je spíš jen předpoklad. Ty první týdny až měsíce nemusíš tušit vůbec nic, ačkoliv je to zrovna kritický období, takže vyvarovat se veškerejch škodlivin stihne jen málokdo, naopak stihne třeba absolvovat i pár mejdanů s konzumací, která by přiměla odborníka rvát si vlasy a pro nebohý plod rovnou chystat ústav, a přesto se většina dětí rodí zdravejch... neříkej mi, že všechny, zejména mladší matky, žijou v okamžiku početí příkladným až asketickým způsobem života To jen že bych to doporučení tak neodsuzovala, no.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:05

barbucha Jenže v ty první týdny není dítě propojený krevním řečištěm s matkou, takže buď se mu nestane nic, nebo je to fatální (a matka se to dost možná ani nedozví), tohle příroda vymyslela dobře. Ve chvíli, kdy tohle období pomine už většina žen o těhotenství ví a může tomu přizpůsobit životní styl. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:17

K tématu - mě nadzvedává to, že autorita lékaře v podstatě zakazuje přestat kouřit v těhotenství (a už jsem to slyšela kolikrát), což je v přímým rozporu s evidence based postupy (medicína založená na důkazech, takto základ moderní medicíny). Jde o jeho názor, nikoli medicínské doporučení, a to může být zrovna v tomhle případě dost škodlivé. Někteří kolegové zubaři tvrdí, že mezizubní kartáčky způsobují ústup dásní. Je to tak? Není. Podobný princip, jen má mnohem menší potenciál uškodit. 

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 27. října 2024 23:02

Len souhlasím s tebou. To dítě si pak stejně prožije stres z odvykání po porodu nebo případně po odstavu, pokud matka kouří i při kojení.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:22

Len mám stejný názor jako ty a je dobře, že máš trplivost to vysvětlovat

barbucha na ARO pracuji roky a nikdy jsem takovou kazuistiku nezažila a ani o ní neslyšela/nečetla, nejspíš šlo o nějakou shodu okolností

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:33

Fiction Nemám, ale nechtěla jsem to nechat úplně bez povšimnutí, protože stokrát omletá lež se prostě do povědomí zažere a tím stává obecně známou "pravdou".

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:42

Fiction 

To je možný, já ale takový potkala dvě, co přestaly naráz a zakrátko odpadly - se zmíněným výsledkem. A těžko by si to vymyslely, proč by to dělaly Myslíš že ani silnej absťák by je na ARO nemoh dostat?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:47

barbucha no fakt, nemyslím...

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 29. října 2024 19:33
Reakce na Anema:

Len souhlasím s tebou. To dítě si pak stejně prožije stres z odvykání po porodu nebo případně po odstavu, pokud matka kouří i při kojení.

​tak matka, co si to kouření nedovede odříct, tak kouři i pak a dítě si to pěkně dýchá dál....

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 30. října 2024 18:59

barbucha neumim si uplne predstavit tak silnou zavislost na nikotinu, ze by abstak dotycnou uplne sejmul, u tehotne zeny ktera navstevuje lekare (= mlada, pricetna). znala jsem cloveka, ktery se v noci budil na cigaro, ale ten kouril 60-80 cigaret denne, to normalni mlada zena neda. proste povera z ust lekare, dost hnus..

Online tv
4276 příspěvků moje polička 30. října 2024 20:58

viktorka_od splavu . Je to blbost, nevěřím tomu.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:09

Priznám sa, že som práve šefke napísala o tej fin.odmene vo Fínsku za návrat z dovolenky a chcem vedieť, koľko mi ponúkne, aby som vôbec opustila územie Poľska.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:11

letfenixa sned nenapise, at si tam teda zustanes

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:14

Kokoska a nech! Aj nejaký byt na predaj sme videli!

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:17

Kokoska citujem: "Koľko si povieš, toľko dostaneš, len aby si sa vrátila. Dostaneš ruku školníka a pol zborovne k tomu."

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:21

letfenixa To je ale hodne lakava nabidka, hlavne ta ruka skolnika

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:23

Kokoska presne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:23
Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:24
Reakce na letfenixa:

Kokoska citujem: "Koľko si povieš, toľko dostaneš, len aby si sa vrátila. Dostaneš ruku školníka a pol zborovne k tomu."

Offline continuity
43425 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 20:26

Kokoska ruku školníka bych vůbec nepodceňovala, víš, co všechno umí takovy školník opravit? A jako bonus třeba bez řečí?