Karja nevím no, tak v té sedmé třídě už jsme TO měly skoro všechny a bylo normální, že když ti dojde vložka, tak se primárně zeptám kamarádky nebo spolužačky, jít za učitelkou by byla poslední možnost. Proto se ptám, co se za ty roky změnilo, jestli už dneska ve třídách holky nemají kamarádky, jen nějaký absolutně odcizený spolužačky?
Přiznání
Asi mají jako kámošku i tu učitelku. Hele ségra učí na ZS a ji třeba volaji děti o prázdninách nebo ji napíšou během víkendu, jakože něco ze svýho volného času. Možná jsou ty vztahy jiný. Tuhle šla dcera do školy a uvalela si kouli že sněhu na pana učitele, že ji na něj hodí. Já jsem v prvni třídě taky měla třídního učitele, vlastně byl ve stejném věku jak ten její, ale toto by nikoho z mých spolužáků nenapadlo. Prostě si myslím, že ty vztahy mezi žáky a kantory co jsou fajn jsou prostě blízké a nemusí to nutně znamenat, že vtahy mezi kamarády jsou horsi. Takže třeba se zeptají, spolužačka nemá, učitelka má šuple v kanclu s tamponama, no;-).
Mermaid A představ si, že někdo třeba kamošku nemá.
Myslím, že vložky do škol je skvělá akce, ale člověk nesmí číst komentáře. Tolik lidí se z toho může zvencnout. Já bych jim dávala klidně i kondomy (no dobrá, ty až na střední).
Mermaid Myslím, že se změnilo to, aspoň někde, že holky mají možnost/nebojí se se obrátit na vyšší autoritu, jako bezpečnou možnost, jak řešit problém. Jako mindset "se zaťatýma zubama zvládnu situaci, a tím se posunu do vyššího levelu schopnejch lidí" je fajn, ale furt jsou jedinci, co to prostě nezvládají (nemají kamarádky, stydí se v kolektivu) , a je lepší, že mají možnost to řešit. Říká jedinec, kterej byl naučenej, že když něco nezvládne, je to jeho vlastní problém, a když něco nevyřeší vlastníma silama, má se jít stydět do kouta, případně se eliminovat ze společnosti normálních lidí.
Mermaid taky jsou už fakt hodně rozšířený menstruační kalhotky, případně kalíšky nebo jiný opakovaně využitelný pomůcky, takže to možná bude i tím, že půlka holek ani tu jednorázovou vložku nemá?
brrr já se z toho nezvencávám, jen jsem se zeptala, jak to je dnes. V době, kdy já chodila na 2. stupeň ZŠ, tak moje třída i další 3 v ročníku prostě byly místa, kde člověk s nějakou potřebou jde primárně za spolužákem/žačkou a až potom za učitelkou
Mermaid Tobě patřila jen první věta, proto ten odstavec.
Mermaid OK, omlouvám se, na mě působil tvůj post "my jsme to zvládaly vlastními silami". Jsem ročník 70, za mně bylo nutno celkem dost věcí zvládat vlastnímí silami, pokud je to ale teď aspoň někde jinak, pro školačky přívětivější, jsem za to jen ráda.
Mermaid však já taky odpovídám a nabízím možnost. To není útok.
Přijde mi ale fakt dobrý, že puberťačky mají důvěru v učitelku a požádají o pomoc v takové celkem intimní chvíli.
Isca Ty jo, tak já to beru jako svoji velkou výhodu, že zvládnu sama svejma silama řešit situace a nikoho tím neobtěžovat. Spoléhat čistě jen na sebe považuju za velkej benefit, by mě nenapadlo, že je to špatně.
Kan Není to špatně, samozřejmě, ale je fajn, že je pomoc pro lidi, který to nezvládají.
Kan Protože někdo je prostě lehce znevýhodněný, lidi s BPD třeba mám v rodinë, a co by jako bylo řešení? Nechat se je stydět, trápit?
Mermaid Já ti bohužel nedokážu odpovědět, opravdu nevím, proč za mnou přišla. Třeba nechtěla, aby ve třídě věděli, že zrovna má menstruaci... Kdovi...![]()
Isca Tak já o druhých nic nepíšu, pouze mě zarazilo, že vidíš svoji schopnost si pořesit problém, jako slabost.
IscaJá to vidím ne jako slabost, ale rozhodně ne jako výhodu. Ono to pak lehce sklouzne k tomu, že vyřeším si všechno sama, zajistím si sama a je to prostě kumulování starosti, úkolů, vlastních nároku....
Konečně jsem viděla film o Jarcovjákové Ještě nejsem, kým chci být a teď zpětně mi ta výstava ve Veletržáku přijde jako promarněná šance :-(.
999 doporucuji precist i knihu Pak mi to dava vsechno smysl
Mini I ta výstava ti dává smysl?
Mermaid hmm, za spolužačkou bych nešla. Asi dost záleží na povaze.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí