Potrefenáhusa jj u nás se ty výlety jako hodně odehrávají v jiný čas, tak je to takové myslet na to, hned to změní nějakou tu navaznost vyzvedávní jednotlivých kousků. A přesně více kusů, ruzné instituce, tak se to pak nasčítá. Plus pak budeš v práci, tam ti taky připraví překvapení a máš to krát tři rovnou:D:D:D Já dost často pohořím na to, že je potřeba něco nestandardního takhle zařídit, koupit, obstarat a nestihnu to prostě s otevírací dobou no.
Přiznání
Potrefenáhusa jo, ono to snadný je, ale musíš na to myslet, nemůžeš jet samospádem, a když je to 4x do týdne měsíc v kuse, tak je toho dost. Už jen ty peníze, 352 korun jsem dávala dohromady týden ![]()
Karja jo, když byli jeden rok v jedné instituci, bylo to lepší. To už se nám nestane ![]()
Evaeva jj, ještě ty peníze no si furt připravovat, my nemáme ani v obci bankomat třeba že jo, že bys to pořešila ráno cestou. Ted jsme měli i v pokynu, dát dítěti drobné mince na veřejná wc na celý den třeba:D:D
A i třeba je malá, takže jí sice sbalim, ale musim s ní, říct jí, co kde na dva dny má... Když jeli do Prahy, tak si tam hradili sami oběd, taky jsem jí musela vysvětlit, kolik je to peněz, at si to neutratí dopředu, za něco, že jí nebude stačit jedno pití, musí si tam dokoupit odpoledne a to je zase další zásek v hlavě typu nestandardní povinnost, jako jasně, je to drobnost na pár minut, ale je to tam v té hlavě, nezapomenout, nebýt třeba pracovně mimo do večera, jinak řešit před tím nebo delegovat. Jako jsou to blbosti, ale je jich asi zu viel;)
viktorka_od splavu Jako dítě jsem to vidivala u mámy a ted u dvou kamarádek a švagrové. Kdyz je ta hlava bolí, maji úplně strhaný obličej, je to poznat i na mluvě a chování. A ony fungují.To já nechápu. Kdyz zaberou léky a nemají bolesti nebo jen mírně, vypadají lip.
Evaeva Nám jo a pojedou spolu i na ten dvoudenní výlet:D:D:D: To byla první věc, co mě napadla. Třikrát se to sejde:D:D:D Budou mít všechno spolu, hahahahahahaha. všechny besídky, výlety, divadla. to nebylo ani ve školce, tam to měly třídy zvlášt. Jsem vítěz;). Jen to bude haprovat na družině, starší tam nebude už chtít být, děti ve 4. a 5. tam místní nechodí vůbec. To bude pěknej opruz, ale ještě dva roky klidu budou.
notna tak jako když se potřebuju dostat domů k lékům tak se tam nějak dostanu jasně ale že bych třeba pracovala nebo nějaké domácí práce tak to vůbec to jsem asi ještě nenašla nic co by bylo tak důležitý nebo nevim, bolest nedavam prostě. i s kojencem jsem prostě zvládla jen ležet a on po mě lezl
Ale když to tak říkáš tak jsem si vzpoměla na jednu domácí scénu s maminkou která takhle s migrénou doma uklízela a okatě to tedy dávala najevo a já si tehdy řekla že to nikdy nikdy dělat nebudu
Karja když my ty peníze musíme mít přesně, to by ani bankomat nepomohl. Ale s tím obědem mě překvapuje, že ty peníze od nich nevybrali. Syn měl kapesné na švp v obálce u paní učitelky (mohli se sami rozhodnout, jestli to tak chtějí).
Jestli se příští rok trefí termíny ŠVP jsem už taky přemýšlela ![]()
Evaeva jj, jakože by sis vybrala, plus cestou se stavila něco koupila a rozměnila. Oni si oběd vybírali, co kdo chtěl konkrétniho až na místě.... No to kapesné pro prvnáčka na čtyři dny taky není žádný lehký ukol, i když na ŠVP není tolik lákadel asi na utratu, jako v Praze. Dcera si už právě jednou takhle na školním výletě od někoho pujčovala, takže se snažím jí dát spíš víc, at už k tomu nedochází a spíš to přiveze...Ale pak to i s oběděm, suvenýrem, nějakou pochutinou, svačinou, plus teda nějakou radši zálohou... není uplně fajn suma pro svěření do dětských rukou....
Karja měli jen jednu možnost si něco koupit
podle mě jim to před cukrárnou učitelka vytáhla z obálky a oni to potom zase do ní vrátili.
Ale jako na bankomat, nákup a ještě aby to vyšlo přesně, čas ráno fakt nemáme ![]()
Karja No jako, nám učitelka říkala, že některé děti mávaly na výletě pětistovkou a ptaly se, co mají v suvenýrech za tuhle cenu, že ty peníze musí utratit :o)
DruI moje mama ucila na prvnim stupni a jezdila s detma koncem roku na skolni vylety. Jednomu klukovi nekde na zamku zbyly po nakoupeni ruznych blbosti asi 3 koruny, tak je nahazel do kasny na nadvori. A jiny je chtel vytahnout, prepadl tam po hlave a zustal opreny o ruce s pusou tesne nad hladinou s nohama ve vzduchu na roubeni te kasny. Podobne prihody me dost ovlivnily v predstavach, co chci jednou delat - hlavne nic s detma ![]()
DruI tak co jim děti řeknou a co jim řeknou doma je věc druhá, taky ty starší si operují s vlastními pokladničkami, rodiče to kolikrát ani nevědí. Dcera taky nemá moc přehled asi o penězích, snažim se jí to vždycky nějak vysvětlit, kolik jí stačí, kolik je adekvátní někde za co utratit. A asi dobrý, jako suvenýr si dovezla flašku o větším objemu, kterou doma nemáme, aby jí to vystačilo na tyhle delší výlety. A to byla v Tigeru:D:D
Kokoska Jojo, já vždycky dceři říkám hlavně nám nic nevoz,my si to můžeme s tatkou někde koupit sami. Protože z prvního výletu koupila sobě i sestře, tak to bylo fakt cute, a zbyly jí ty tři koruny, ale došlo mi, že když je to první výlet v září, že to fakt není dobrý precedens:D:D. Jezděj někam pořád no...
Na ty drobné na výlety konecne oceňuji mužův šílený zlozvyk sypak drobné z kapes do hrníčku (teda měly jsme už i velkou zavarovacku). Dost mi to ulehčilo život.
Karja jo, vzdycky privezt privesek na klice s fotkou zamku, to byla klasika :)
viktorka_od splavu tak víš co, není každý migrenik stejný, mně ta hlava poboliva ted sice pořád, rozhodně se dnes nebudu pouštět do nějaké složitější analýzy, ale když si lehnu, bude to spíš horší.
Navíc mě nebolí jednou za půl roku, ale cca deset krát do měsíce (takhle špatný to je třeba 3x). To je tak na invalidní důchod, když nebudu fungovat alespoň nějak. A co bych pak z toho života měla? Tak to zasypu prášky a doufám.
continuity můj muž žádné drobné nemá. My jsme úplní tragédi na tohle, všechno platíme bezhotovostně.
Evaeva Já když potřebuju drobný, tak jdu dceři vykrást kasičku ;) jinak taky doma jedeme bezhotovostně.
continuity jj ja to chapu uz, ale proste kdyz me to chytne nemuzu vubec nic a kdyz zabere prasek/vyspim se z toho tak jsem to fakt tim mivala vyresene-to jsem mela ty migreny hormonalni, v prvnim dni menses. no ted je mam sice min, treba jednou za pul roku, ale i po lecich a vyspani mi posledne bylo soufl snad tri dny. tak to kdybych rekla ze mam migrenu a chodim do prace tak by to asi bylo tak, no. v tom akutnim zachvatu ale fakt resim jen jak se dostat domu
viktorka_od splavu no základ je vzít si ten prášek zavčas. Tuhle se mě doktorka zeptala, co se děje, když si ten prášek nevezmu. Tak to teda fakt nevím, nepřihodilo se mi to minimálně 12 let. ![]()
Ale hmlistě si pamatuji, že jsem lezla po zdi, zvracela a nepomáhalo už vůbec nic. Zlaté triptany.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí