To máme oba velké štěstí, že většina interakci probíhá on line. Mám dvě děti a arogance protistrany není polehčující okolnost.
Přiznání
viktorka_od splavu ja jsem to mela na bolavy rameno, asi po deseti letech se to nejak vic ozvalo v noci, normalne me to budilo. A zatim zas dobry, stacil ibalgin jen jeden.
Evaeva Chápu, vypravovat do instituce jenom jeden kousek je jenom práce navíc
U té naší školky mě spíš nenapadlo, že jede i v pondělí normálně, myslela jsem, že je už prázdninový provoz, který nemáme přihlášený, ale i tak si myslím, že tam bude minimum dětí.
viktorka_od splavu Takhle nebere nic ani můj muž, on nebývá nemocný (za těch skoro 20 let, co jsme spolu, stonal asi 2x), takže pak ani při horečce, nebo třeba když měl zánět zubu, mu ani nedojde, že by si třeba mohl vzít paralen a ulevilo by se mu. A kdybych ty léky nekupovala já, ani bychom je neměli. Přitom když jsou nemocné děti, normálně jim léky dává, i sám od sebe, u nich ho to napadne, u sebe ne.
notna ja myslim ze to je nejaky geneticky stesti, jako jit z prace na brigadu, pak na vecirek, na pokracovaci vecirek a po 5 h spanku do prace s veselou mysli a bezbolestne je nejaky prirodni ukaz, v 50+ urcite![]()
Myrtila ale jo u muze to povazuju spis za standard, menstruacni bolesti ani migreny nemivaj a kdyz jsou unaveni tak si lehnou:-)
viktorka_od splavu No nevim, zase muži dost často pracují hodně fyzicky, přetáhnou se, záda, klouby, šlachy, nebo pracují fyzicky někde v zimě, v pruvanu, když už jim začíná být blbě. Jako taky mají na ty ibalginy nárok zas z jiných duvodů.
Myrtila ještě když by se ten jeden mohl zabavit s tím druhým. Navíc nevím, jak bych mu řekla, že on musí, když brácha nejde
(Oni teda mají náhodou tábor, takže to pro mě naopak bude odpočinkový týden, jsou tam až do pěti nebo do kdy. Snad teda odejdou oba.)
Karja vubec netvrdim ze nemaji narok, jen mi prijde pochopitelnejsi ze to cast z nich nepotrebuje. ono tech co pracuji fyzicky uz neni prevaha, kdezto ktera detna zena kdy nenosila dite a nebolela ji zada:-)
Pohovor byl hrozně příjemný, s hrozně příjemným člověkem a hrozně tu práci teď chci
. Navíc tam dělá můj bývalý super kolega a ještě jeden hrozně chytrý člověk a dělali bychom spolu.
To zní skvěle. ![]()
Pinot Noir Tlapkám se SVJ, to je čiré neštěstí. Půlka mých problémů s uzavíráním roku se týká tohoto, včetně toho, že klient koupil cca 15 parkovacích stání v BD, pár měsíců neplatil zálohy, pak zaplatil nejednou pod jedním variabilem, do toho vyúčtování, no masakr.
Mám dva takové klienty (a jeden z nich vlastní několik firem), kteří platí celý rok příspěvky do X různých SVJ podle starých evidenčního listů, nebo třeba z vlastní vůle zaokrouhleně na celé tisíce, hromady plateb s nesprávným VS... Ten s těmi mnoha firmami ještě z účtu jiné společnosti, než které daná nemovitost patří... No bordel nad bordel! Naštěstí jsou to aspoň moc milí lidé, kteří jsou si vlastního bordelu vědomi. ![]()
Evaeva Tyjo, tábor až do pěti, něco takového bych pro syna taky potřebovala ![]()
To je teda fakt přiznání, co mám dítě, jsem v létě ve vedrech fakt zoufalá, jak vyplnit ty horké a slunečné dny - ani já sama v tomhle počasí moc nefunguju, moje tělo to prostě fyzicky nezvládá, a teď k tomu mám ještě zabavit velice aktivní dítě, které to vedro ale taky moc nedává. A teď ještě přibylo mimino... které taky nemá rádo vedro. Docela se děsím tohoto léta i těch dalších, co budou pravděpodobně pořád delší a ještě teplejší, v kratším výhledu, co s těmi dětmi, v delším, jak to počasí vůbec budu fyzicky zvládat, a že bych se měla psychicky připravit na variantu, že prostě na jižní Moravě nevydržím žít a budem se muset někam přesunout. To je jen takové velice zkráceně vyjádřené povzdechnutí nad něčím, co mě už delší dobu dost trápí.
Myrtila no ten kratší se vyřešit dát - ven chodit ráno a pak využívat klimatizované herny. Horší je to s tím dlouhodobým:(
Myrtila naprosto ti rozumím, já ty vedra vůbec nedávám. Funguju v omezeném režimu a to uz nemam male děti. Kdybych byla mladší zcela vážně bych uvažovala o přesunu někam na sever. V padesáti s rodinou a se zázemím tady uz to asi nepůjde. Tak se přesouvám jak to jde aspoň na chalupu na Šumavu. Vyhlídky do budoucna nejsou teda vůbec dobré.
Pinot Noir jakožto členka SVJ ani nevím, jaké problémy můžeme způsobovat
.
Nám dělá správu místní družstvo, v bytech majitelé bydlí, max je pronajímají, jako já. Jednou za rok dostanou potvrzení, že mají příjem max.cca 200 z pronájmu společných nebytových prostor. Jednou jsem toto dostala až po podání svého přiznání, tak jsem to zamlčela
.
Evaeva No, z těch heren by asi starší byl nějakou dobu nadšený, ale mě by z toho kleplo
Navíc to není řešení na celou dobu vedra. Pro mě jsou náročné teploty tak od 25 stupňů, to poslední roky bývá i od dubna do konce září. Vpodstatě od narození prvního dítěte upravujeme zahradu tak, aby se na ní dalo být i ve vedru, ať můžeme být co nejvíc venku.
Raduza No, pořád častěji mě napadá, že zůstat na jižní Moravě fakt nebylo úplně strategické. Oba s mužem pocházíme odjinud, já vyloženě z takového chladného (nehorského) koutu republiky, tak si říkám, že se tam kdyžtak na stará kolena vrátíme. Teď by to moc nešlo, není tam zas tak moc práce, nebo teda je, ale ne s mým vzděláním. Ale dost nad tím celým přemýšlím, jak to do budoucna pojmout.
Pak je tu ještě možnost, že si prostě zvykneme. Ale nevím.
Myrtila
Pak je tu ještě možnost, že si prostě zvykneme. Ale nevím.
no to nevim.. ja to snasim kazdym rokem hur, spis si myslim ze se bud budeme muset prizpusobit zivotnim stylem a stavebne atd (coz teda fakt postradam tuhle koncepci treba ve mestech a prijde mi to celkem absurdni, furt poplachy kvuli oteplovani ale asfalt kam se podivas), nebo prestehovat. na Vysocine je tak o 5°C min, tam si to trochu maluju kstaru
Raduza viktorka_od splavu Vidím to podobně, spíš budem muset upravit životní styl. Na nějaké koncepčnější úpravy celkového prostoru a fungování (města, doprava a tak) bych moc nesázela, to než bude, my už nebudem.
Horúce leta,zimy bez snehu, dramatický pokles zrážok , prívalové dešte, prudké striedanie teplot, zatiaľ ešte iba ojedinelé menšie seizmické úkazy ..... A tak máme, čo jsme /ne/chtěli - ja si pamätám, ako presne toto predpovedali klimatologovia pred +- 30 rokmi. Veľa ľudí to bagatelizovalo, včítane môjho muža .Ten už teda dosť dávno „ prozřel “, ale čo z toho, keď ešte stále sú ľudia, myslím tí dôležití, čo zatvárajú oči a pritom tak hlúpo rozhodujú o veciach za celú planétu . Som skeptická k tomu, že by sa tá „ klimatická zmena “ dala ešte zastaviť, natož vrátiť ,a ani si nechcem predstavovať, ako to bude vyzerať za dalšie desaťročia, a možno aj skôr . Ale ,možno že som len hlúpy kuvik .
Teploty tiež nemôžem vyššie ako 29.
Po zhliadnutí Pinot Noir bazénu, zvažujem, že skleník premenime na bazén . Stačí vykopať dieru, betón okolo už je, a zastrešenie dať na koľajnice. No idem to večer navrhnúť doma, keď sa neozvem, zbohom moje drahé ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí