Pinot Noir já mám tenhle problém občas i u mělkého rybníka, že tam přijdu celá spařená a i v té vodě je mi horko, nebo mi není ani trochu zima, prostě žádné osvěžení se nekoná. Oni měli takové to nadzemní plivátko, v létě tam měli třeba 28 i víc stupňů.
Přiznání
Evaevamůj muž je na příliš teplou vodu schopen nadávat i u moře. ![]()
Evaeva tak my máme aktuálně 33° a je to tak akorát.![]()
Pinot Noir tak tam bych ani nezkoušela lézt ![]()
continuityproč myslíš, že jedeme k Baltu
(teď si dělám trochu srandu, u středozemního moře jsem nebyla tisíc let, tak nevím)
Evaevamůj muž je na příliš teplou vodu schopen nadávat i u moře.
Aktuální teplota moře v Dalmácii je taková, že jen o malý stupínek výš už jsou termály, to by si užil ![]()
Řvousenka no právě, já vím proč o prázdninách to středomořím bojkotuji. Až vysmahnout děti z domu přijde zas jeho čas.
continuity tak my se tam koupeme od začátku dubna denně, i když je venku třeba 15 stupňů, to bychom do chladnějšího prostě nevlezli. Pokud by byla voda chladná, já bych do ní při venkovních teplotách pod třicet stupňů vůbec nevlezla, protože nemám potřebu se ochlazovat, pokud nejsou tropické teploty. No a investovat milion korun a pak to využít jen v tropických dnech, je nesmysl.
Garfie Víš kolik je ze stromu listí? Kdo to bude uklízet? To je nejčastější argument, který slyším. A když se člověk podívá na ty zahrady u domů, strom házející pořádný stín má málokdo. Já si pamatuju už od dětství, kdo si nechal na dvoře strom, většinou ořech nebo třešeň, měl tam příjemně. Kdo se zbavil stromu a pěkně si to vydláždil, měl tam výheň. Nejvíc se sedávalo na lavičkách pod těmi stromy.
Zuzuli Ale jo tomu rozumím akorát postrádám nějakou oficiální osvětu v tomhle směru máme tu mediální masírku na spoustu nesmyslu ale zrovna tohle mi připadá dost důležitý a nic. Jo jasně prostě z toho nekoukají žádný prachy
Pinot Noir Však stačí si přečíst, co se strhne na různých těch městských FB stránkách, když někde není posekaná tráva.
Jo, u nás se začaly sekat jen takové pruhy a nechávat neposekané ostrůvky. Hned je to lepší, než ten komplet vysušený úhor. No ale lidem to vadí, nejvíc keců mají pejskaři, protože psi pak tam můžou chytit klíště. ![]()
V oblasti, kde bydli nasi mladi, zrusili uz tri travnate placky, vykaceli na nich stromy a narvali tam bytove domy do co nejtesnejsi mozne blizkosti k tem puvodnim. A myslim, ze jsou naplanovane dalsi dva na pozemku, kde jsou uz docela vzrostle lipy.
My máme pás "trávy" popri chodníku pred obchodmi. A je tam zákaz vstupu, asi aby nikto neposlal to seno.

Karja to mas pravdu, venkovni nevyhrivany bazen na Vysocine mi neprijde jako vyhodna investice. Jedine, ze bys vedle provozovala saunu a mela to na ochlazeni![]()
Pinot Noirkaždý jak mu vyhovuje, pro mě je 33 na koupání prostě nepředstavitelné. Když je ve vířivce 36, tak se mi tam dělá mdlo. A to se tam nehybu.
Tak moji rodiče léky proti bolesti doma mají, dva roky prošlé
.
Mám radost, dnes jsem vezla mamku na kontrolu po komplikované operaci nohy a všechno dobré, ještě jsem ji vezla na mamograf a tam ty laborantky hodně příjemné. Ale to bývá standardem, že se výsledky rozdávají lidem na chodbě? Ten dobrý výsledek, to člověk vezme papír a jde, ale co když to někdo nemá dobré? To mu taky strčí papír do ruky a dělej co umíš? I u toho dobrého výsledku by se nic nestalo, kdy by se to předávalo v ordinaci (dobrý den, dopadlo to dobře, chcete se na něco zeptat?)
Černá kočka dva roky jsou pro mě furt v normě ![]()
continuity no a když má vzduch 15°, koupala by ses ve vodě, která má 25? Nebo míň?
Černá kočka to si ji zavolají na ultrazvuk jeste.
Asi by to šlo dělat v ordinaci, ale všechno by to trvalo déle.
Mně to teda už posílají smskou za tři dny, stejně jako cytologii emailem, takže buď ještě ráda, že to dávají alespoň do ruky. Druhá možnost je všude chodit 2x kvůli dvěma minutám a těch prevencí je po 50 už celkem dost - někdo i musí cestovat celkem daleko. Podle mne to úplně dobré řešení nemá.
Pinot Noir to samozřejmě dělám, pokud na takové místo narazim. třeba na podzim se to stává, klidně i voda chladnější.
22-25 je voda úplně v pohodě na plavání a když je vedle vytopeny barák, může být voda těch 25 a venku kolem nuly (to si dám akorát koupací čepici). Jsou takové termály a plavecké bazény venku a lidi v tom normálně jsou.
Vyhovuje mi i kombinace 20 voda a 25 vzduch, to bylo v podstatě doteď a už mám letos uplaváno 10 dní v přírodě. ještě než začaly tyhle vedra, bylo to takto většinu času tady, i v té Albánii (tam to bylo jeden den na bundu, jinak to zachraňovalo slunce přes den, ale 30 tam nebylo a moře 20+).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí