Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2025 09:46

Myrtila já tě chápu. My v největších chodíme na hřiště do stínu, žádné MHD, prostě se snažíme to přežít. Ale pořád mi to přijde jednodušší než ty dlouhodobé vyhlídky, teplota se bude zvyšovat

Offline Jitka77
1948 příspěvků moje polička 27. června 2025 09:55

Myrtila Velmi rozumím a soucítím, aspoň že máte zahradu. V bytě jsou horka ještě jiný level.

Jsou ale i lidé, kteří po teplejším počasí touží. Tady vidím do budoucna potenciál výměny...

Offline Samara
příspěvků moje polička 27. června 2025 09:59

Blanka Vrele souhlasim. Nechapu, ze tak mnoho lidi a inzenyru zejmena povazuje vliv cloveka na pocasi za nemozny. Prijde mi to jako umyslne nasazovani klapek na oci.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:06

Janulik03 Já nejsem moc koupací typ, ale ten bazén mi přijde jako uplně nejgeniálnější věc, co jsme za poslední dobu udělali. Uplně jinak se s tím žije v těch vedrech. Já jsem celkem v pohodě, protože jsem prostě doma a tam máme příjmně, nemusím se nikde péct. Ale děti přijdou splavené ze školky a školy a ten bazén je uplně probere. Máme ten největší nadzemní a ten je dost velký, aby se tam pohodlně koupali dospělí i děti,zárověn to není taková investice finanční ani pracovní. 

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:09

Myrtila no ja na to nesazim, ja se jen divim

Blanka divim se tomu, ze nikdo neresi to prizpusobeni, predstava, ze to dokazeme nejak zmenit nebo zvratit je smesna

Offline Raduza
příspěvků moje polička 27. června 2025 10:10

viktorka_od splavu Myrtila 

Je to tak, bohužel. 

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:13

viktorka_od splavu Přesně. Třeba v Japonsku jsou ta léta strašná, ale všude je neuvěřitelné množství zeleně (já vím, že jim to tam bují samo, ale stejně!). Parky na každém rohu. Já mám třeba hodně stinnou zahradu, kolikrát mě to až štve, ale v létě je to výhra. Sousedi z obou stran si ale zahradu prakticky vyplenili, nemají tam žádný strom, jeden si stěžuje na ty naše, že mu stíní, druhý si stěžuje, že chci vykácet tůje (ne na jeho straně, ale na druhé), protože mu tím pokazím výhled do zeleně! Oba prosím chytří, vzdělaní (doktoři), to nepochopíš. Jeden dokonce tajně pokácel strom před domem, protože prý "až vzroste, tak mu bude stínit", ten strom byl na druhé straně silnice a slunce nikdy není v tom úhlu, že by stín dopadal přímo na jeho dům. 

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:45

Karja ja som nikdy bazén nechcela, ale keď boli decká mali, kupovali sme tie nafukovacie a sem tam v nich skončili aj dospelí.

Keď si mladí postavili dom, bazén je súčasťou terasy, dali si ho do slanou vodou. My sme trvalo pozvaní sa kúpať, ja som bola raz , muž keď chodí k nim niečo robiť, tak sa ovlazi, ale inak mi je to úplne fuk. To musíš už niekam ísť a tak....

Doma miesto trampolíny chceme vírivku, to je pre mňa úplne najviac vyhovujúce. 

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:49

Garfie nj, nekteri jedinci si nevidi na spicku nosu, ale ze tu neni vubec zadny zajem tohle resit nejak celkove, obce, architekti, nevim, moc tomu nerozumim. par let zpatky jsem byla v moskve a vim jak to vypada, kdyz je vsude jen beton, kamarad tam zil, takze vysvetloval proc tam jezdi pravidelne nekolikrat za den kropici vozy.. jinak by se tam nedalo prezit. tak aspon asi maji tu vodu a nejak to reflektuji (ty stalinske bulvary nezbouraji to je jasny)

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:50

Janulik03 Ano, já také dávám přednost jinému typu ochlazování, nebaví mě to domácí koupání ani na návštěvách. Odpočítávala jsem vždycky, kdy už konečně děti budou moct samy do bazénu beze mě a já už budu moct být jen venku a nelézt tam s nima. Ale takhle když odněkud přirazíš na hranici upalu, tak to se taky svlažim:D::D.

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 27. června 2025 10:52

Janulik03 ten bazén je super věc, zvedlo nám to kvalitu letního pobytu tady o několik levelů, a vlastně nejen letního, koupeme se od 4. dubna. Ale je kolem něj dost práce, nebo teda spíš starostí, takových těch chlapských, kolem technologií, vychytat jejich nastavení, něco se i předělávalo, protože původní záměr nefungoval, jak měl... Provoz není zadarmo a pořizovací cena je teda hrozná darda. 

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 27. června 2025 11:53

viktorka_od splavu architekti by to i resili... jenze to vzdycky cele selze na dalsich aspektech. Jasne, ze urbanisticka koncepce mesta je plna parku, stromu, vodnich prvku, pesich zon a pruhledu. Tak aspon vypadaji vsechny urbanisticke souteze, co jsem kdy videla. Pak ale dojde na realizaci, zjisti se, ze volic chce hlavne parkovaci mista na ulici zadarmo a nejake stromy ho az tak moc nezajimaji, pesi zony se meni na prujezdne silnice, parky se osekavaji o plochy na parkovani. Vzdycky pak prijde dopravak a polovinu zelene zrusi, protoze to neodpovida pozadavkum na komunikace.

Do stavajicich ulic ve meste se stromy vysadit nedaji, protoze podzemi je tak prospikovane kabely, trubkami a vsim dalsim, ze by se to muselo vzit uplne z gruntu a vsechny rozvody prelozit, aby se tam nejaky strom vesel. A podle krajinarske architektky, co ma kancelar hned vedle nas, je stejne zivotnost stromu ve meste jen kolem 20 let, protoze na nej kazdou chvili nekdo moci, at uz pes nebo clovek. Stejne jako ty drive vysazovane druhy stromu uz se nedavaji, protoze v tom ohrivajicim se meste to nevydrzi a postupne ty stare odchazeji. 

Ja nechci hajit treba satelity, kde to je fakt tragedie, kde jen vyjimecne k nejake koncepci udrzitelne zastavby doslo. A ve starsi zastavbe, ktera byla stavena v uplne jine dobe s jinymi podminkami, se to cele resi fakt blbe. Ono to, ze se nejaka ulice vydlazdi kamenem misto asfaltu, aby dochazelo k vsakovani vody do podlozi a ke korenum stromu, zrusi se parkovaci stani na ukor nove zelene, ulice se treba zjednosmerni, aby vozovka nezabirala tolik mista, nevede vetsinou k vseobecne spokojenosti, spis k nastvani na ty ekoteroristy, co vykladaji, jak auta nepatri do mest a misto toho sazi stromy.

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 27. června 2025 12:26

Pinot Noir no vy máte tie deti okrem iného. Naši sú tiež stále doma vo vode, iba niekedy dcéra hromži , keď si pubertiak dovlecie kamošov.

modelka pózuje na nový set

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2025 12:45

Karja já měla u tchýně vždycky problém, že ten malý nadzemní bazén měli vždycky už od půlky července tak vyhřátý, že to na žádné schlazení nebylo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2025 12:48

Zuzuli a ještě si zapomněla na jeden důležitý aspekt kromě aut, a to jsou prachy. Všechno to prostě něco stojí a naše společnost pořád nechápe, že by to měla být priorita

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 27. června 2025 13:00

Evaeva Tak to mohlo být, pokud to měla malé nebo si to nějak přihřívala či přikrývala. Ten velký bazén se v našich podmínkách bez ohřevu tolik neohřeje, stačí to na noc nezakrýt a zase to trochu vychladne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2025 13:06

Karja ano, přikrývala. Jim to vyhovovalo. Já bych radši asi ledovou sprchu

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 27. června 2025 13:07

Evaeva mně naopak připadají nevyhřívané bazény studené, to snesu, možná když je těch 35°, jinak je mi prostě zima. Že by mě bazén neosvěžil, nebo mi připadal moc teplý, to se mi v životě nestalo. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 27. června 2025 13:08

Evaeva Tcháni si to také hodně vyhřívají, ale musí ze zdravotních duvodů a dá jim to hodně práce mít to třeba na 31C, ale oni bydlí trochu výš, je tam chladněji. Dcera vlezla letos i do čerstvě napuštěného bazénu, ta malá čekala si pět dní, ale té starší to vůbec nevadilo:D:D:D

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 27. června 2025 13:09

Pinot Noir Však stačí si přečíst, co se strhne na různých těch městských FB stránkách, když někde není posekaná tráva.