Makara
tiez sa hlásim
Přiznání
Karja My máme na terase stoly z téhle sady, k tomu nějaké obdobné bezúdržbové židle, ale s výpletem, takže nestudí. Dřevo mají tcháni a právě když jsem to u nich viděla, tak jsem to nechtěla - část musí uklízet, a co nejde uklidit, pořád něčím natírají, aby to vydrželo, stejně to puchří a lezou z toho třísky. Máme tu i venku spoustu věcí ze dřeva, ale na zahradní nábytek jsem se mu chtěla vyhnout.
Myrtila My už máme nakoupeno a máme dřevěný.Já mám totiž nějaký osobní problém, že se mi nelíbí moc tyhlety antracitový a tmavý věci (ani se nám to kupodivu nikam nehodí, že jo, překvapivě, když se tomu vyhýbám). Makara Segra se o to taky nestará a je to už komplet zašedlé, a myslím, že k tomu se dostanu i s frekvencí olejování dvakrát ročně, prostě se to na tom nekrytém místě časem stane (na zimu to uklízíme). Hlavně už ted je to flekaté, protože na tím ulpí nějaká skvrna, ty to setřeš víc a už máš ten povrch nejednotný. Podle mě to spěje vždycky do záhuby, bud rychleji nebo pomaleji:D:D:D
Makara Mám jinou obsesi, nemám ráda, když víc lidí sedí u různých stolů s různejma ubrusama. Takže jsem si vypůjčila v kulturáku stoly, zakoupila režný organtýn a ušila ubrusy. Včera po sestavení tabule jsem zjistila, že tvar seskupení stolů do L bude lepší jak do U a že jsou dost okopaný nohy. Takže jsem si domluvila nátěr nohou, ale kdo a kdy se do toho vrhne, netuším.
Karja Chápu, no. On to není žádný výkvět estetiky a designu, je to prostě ryze praktické ![]()
Makara Stoly jsou základ domácnosti! To jediné mě mrzí na našem malém bytě, že se nám tam nevejde pořádný stůl :)
Myrtila Hele ten náš taky ne. Ted jsem viděla právě u kámošky po x letech černej kovovej stul se sklem a jako nelíbilo se mi to, ale to jak to bylo čistý a jako nový, to jako člověk zvažuje, zda není na čase změnit vkus:D
Já mám to (asi) štěstí, že u nás je starý, okřapaný vzhled preferován... Takže mám lacinou sadu z akácie, olejování proběhlo asi 2x za cca 6 let (předtím trochu ošmirglovat), venku celoročně. Funguje to, nerozpadá se to, a úměrně k nedostatku péče vypadá celkem důstojně.
Karja tak skleněnej stůl bych zrovna nechtěla ani za nic, protože je prostě studenej.
Kan
tak jasně že na oba stoly musí být ubrusy ze stejného materiálu, když ten kuchyňský na akci stěhuju do obýváku. Běžně ubrusy nevedu a stoly jsou "nahaté". Ten kuchyňský je vyrobený ze široké kuchyňské desky, v obýváku je dubový, co je ho škoda zakrývat.
Karja Ja mam cernej kovovej zahradní nábytek, stůl je se skleněnou deskou a to proste nechces. Deska je uz dávno poškrábaná, navíc je na tom vidět každý smítko prachu, bydlime vedle pole s řepkou, tak si to asi dovedeš představit :-D.
15minutová Praha. Až na ta dětská hřiště (nejbližší je za barákem, do 15 minut jich máme asi tak 15
) to vlastně u nás fakt odpovídá.
Myrtila To je fakt, to ani nemusíš stírat po večeři:D:D:D
Myrtila U nás mají děti i svuj dřevěný stul, co dělal děda, je pěkný, mnohem kvalitnější než ten vikslajvant z mountfieldu, ale jakmile se koupil ten velkej, tak u malýho nikdy neseděly, přemluvim je tam max na nějaký velký malování s temperama, jinak vůbec a to to vždycky prvně zkusej pronést na ten velkej:D:D
Karja No je pravda, že po grilování je spíš potřeba vzít terasu hadicí, ale stůl je úplně čistý ![]()
Karja No jasně, na velkém je víc místa
my jsme synovi pořídili na tvoření plastový stolek z ikea a taky ho tam pořád odněkud vracíme.
dzizisketa my máme do 15 minut všechno tam zmiňované. Akorát třeba pediatra už bych teď tak blízko asi nesehnala.
dzizisketa To všechno máme, pěšky. Ale netuším, jestli jsou ve školce či u doktora místa.
dzizisketa dzizisketa Myslí se pěšky nebo MHD?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí