Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:02

Makara tiez sa hlásim 

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:13

Karja My máme na terase stoly z téhle sady, k tomu nějaké obdobné bezúdržbové židle, ale s výpletem, takže nestudí. Dřevo mají tcháni a právě když jsem to u nich viděla, tak jsem to nechtěla - část musí uklízet, a co nejde uklidit, pořád něčím natírají, aby to vydrželo, stejně to puchří a lezou z toho třísky. Máme tu i venku spoustu věcí ze dřeva, ale na zahradní nábytek jsem se mu chtěla vyhnout. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:22

Myrtila My už máme nakoupeno a máme dřevěný.Já mám totiž nějaký osobní problém, že se mi nelíbí moc tyhlety antracitový a tmavý věci (ani se nám to kupodivu nikam nehodí, že jo, překvapivě, když se tomu vyhýbám). Makara Segra se o to taky nestará a je to už komplet zašedlé, a myslím, že k tomu se dostanu i s frekvencí olejování dvakrát ročně, prostě se to na tom nekrytém místě časem stane (na zimu to uklízíme). Hlavně už ted je to flekaté, protože na tím ulpí nějaká skvrna, ty to setřeš víc a už máš ten povrch nejednotný. Podle mě to spěje vždycky do záhuby, bud rychleji nebo pomaleji:D:D:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:23

Makara Mám jinou obsesi, nemám ráda, když víc lidí sedí u různých stolů s různejma ubrusama. Takže jsem si vypůjčila v kulturáku stoly, zakoupila režný organtýn a ušila ubrusy. Včera po sestavení tabule jsem zjistila, že tvar seskupení stolů do L bude lepší jak do U a že jsou dost okopaný nohy. Takže jsem si domluvila nátěr nohou, ale kdo a kdy se do toho vrhne,  netuším. 

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:29

Karja Chápu, no. On to není žádný výkvět estetiky a designu, je to prostě ryze praktické

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:43

Makara Stoly jsou základ domácnosti! To jediné mě mrzí na našem malém bytě, že se nám tam nevejde pořádný stůl :)

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:49

Myrtila Hele ten náš taky ne. Ted jsem viděla právě u kámošky po x letech černej kovovej stul se sklem a jako nelíbilo se mi to, ale to jak to bylo čistý a jako nový, to jako člověk zvažuje, zda není na čase změnit vkus:D

Offline mitford sister
1720 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:57

Já mám to (asi) štěstí, že u nás je starý, okřapaný vzhled preferován... Takže mám lacinou sadu z akácie, olejování proběhlo asi 2x za cca 6 let (předtím trochu ošmirglovat), venku celoročně. Funguje to, nerozpadá se to, a úměrně k nedostatku péče vypadá celkem důstojně. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 31. července 2025 13:58

Karja tak skleněnej stůl bych zrovna nechtěla ani za nic, protože je prostě studenej. 

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 31. července 2025 14:05

Kan tak jasně že na oba stoly musí být ubrusy ze stejného materiálu, když ten kuchyňský na akci stěhuju do obýváku. Běžně ubrusy nevedu a stoly  jsou "nahaté". Ten kuchyňský je vyrobený ze široké kuchyňské desky, v obýváku je dubový, co je ho škoda zakrývat.

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 31. července 2025 14:07

Karja Ja mam cernej kovovej zahradní nábytek, stůl je se skleněnou deskou a to proste nechces. Deska je uz dávno poškrábaná, navíc je na tom vidět každý smítko prachu, bydlime vedle pole s řepkou, tak si to asi dovedeš představit :-D.

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 31. července 2025 14:17

15minutová Praha. Až na ta dětská hřiště (nejbližší je za barákem, do 15 minut jich máme asi tak 15 ) to vlastně u nás fakt odpovídá.

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 31. července 2025 14:45

Karja Skleněnou desku taky nevím, jestli bych chtěla, přesně, z důvodů, jak píše Vari. Ten náš má desku z kovu, je to prostě takový plot naležato, je to dírkované, takže déšť tím proteče a veškerý bordel taky, což je výhoda i nevýhoda zároveň. Ale hlavně je to úplně bezúdržbové.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 31. července 2025 15:16

Myrtila To je fakt, to ani nemusíš stírat po večeři:D:D:D

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 31. července 2025 15:18

Myrtila U nás mají děti i svuj dřevěný stul, co dělal děda, je pěkný, mnohem kvalitnější než ten vikslajvant z mountfieldu, ale jakmile se koupil ten velkej, tak u malýho nikdy neseděly, přemluvim je tam max na nějaký velký malování s temperama, jinak vůbec a to to vždycky prvně zkusej pronést na ten velkej:D:D

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 31. července 2025 15:34

Karja No je pravda, že po grilování je spíš potřeba vzít terasu hadicí, ale stůl je úplně čistý

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 31. července 2025 15:35

Karja No jasně, na velkém je víc místa my jsme synovi pořídili na tvoření plastový stolek z ikea a taky ho tam pořád odněkud vracíme. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 15:35

dzizisketa my máme do 15 minut všechno tam zmiňované. Akorát třeba pediatra už bych teď tak blízko asi nesehnala.

Offline Sweet Potato
40575 příspěvků moje polička 31. července 2025 16:05

dzizisketa To všechno máme, pěšky. Ale netuším, jestli jsou ve školce či u doktora místa. 

Offline Allysa
906 příspěvků moje polička 31. července 2025 16:08

dzizisketa dzizisketa Myslí se pěšky nebo MHD?