Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43337 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:24

Evaeva

Tomu rozumím, ale ja o cizích rodinách nic neříkám, protože to je většinou jinak než si myslime. 

Novináři nepotrebovali napsat, že by to od té rodiny nikdo nečekal, ale že nešlo o romskou rodinu, kde jsou tyhle brzká těhotenství celkem běžné (a vlastně v komunitě prijímané pozitivně). Ale to dnes do novin nemůžeš, tak to pak všelijaké jak debilně obcházejí. 

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:25

continuity ja nikde netvrdím že je to normálne, ale tiež dovtedy nikto nič také by o tej rodine a asi ani o mladom nikto nepovedal. Takže normálna rodina dovtedy. A určite to musí byť pre nich neuveriteľne ťažké, vrátane medializácie. 

Offline Sweet Potato
40574 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:30

continuity Myslím, že to novináři vypichují právě proto, že takhle je to mnhohem zajímavější.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:46
Reakce na barbucha:

notna 

Tak samozřejmě, i v běžné slušné rodině může mladá/mladistvá dcera otěhotnět, to se stává... jen ten příbuzný otec to trošku komplikuje se obávám 

​No to taky, chudinka to dítě. Že to aspoň ten kluk nedomyslel, incest a následky. To nedával v dějepisu pozor? Vždyť Habsburskou čelist jsme se učili už my. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:48

Mně se teda vybavil ten nedávný případ, kdy bratr zabil svou sestru, protože se pohádali o mytí nádobí...věk tak nějak podobný. 

Offline continuity
43337 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:54

Janulik03já dokonce tvrdím, že těhotenství ve 14 mi nepřijde nic takového, co by se nemohlo stát i u nás doma. Ale ta tvoje známá asi to dítě neměla s bratrem, že ne?

Mnohem víc než těhotenství by mě zaskočilo, kdybych zjistila, že dcery si to rozdávají s nejakým příbuzným (bratra nemaje). Zrovna to tabu incestu je v naší kultuře docela silné, nějaká běžná náhoda to fakt není. 

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:58

Janulik03 tak já bych v tom tebou zmíněném případě rodinu dál považovala za "normální". Jen se jim prostě udála ne zcela "normální" věc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:00

continuity taky to mohlo být znásilnění, že 

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:04
Reakce na Kan:

​No to taky, chudinka to dítě. Že to aspoň ten kluk nedomyslel, incest a následky. To nedával v dějepisu pozor? Vždyť Habsburskou čelist jsme se učili už my. 

​dost možná o H ani neslyšel...

Offline continuity
43337 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:05

Evaeva no taky asi bude, znásilnění z podstaty tuším prošlo do 12 let? I když a tohle se to asi ještě vztahovat nebude. tak či tak predpokladám, že se to bude vyšetrovať. On je to trestný čin už kvůli tomu incestu, i kdyby byli dospělí. 

Bratr je sice ještě mladistvý, ale už mu není 14. 

Offline continuity
43337 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:07

Sweet Potatojá ti nevím, kdyby nenapsali nic, tak to většina považuje za romskou rodinu. Tady nemám nějaký silny názor, co by bylo je lepší. 

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:53

Ještě k té normální rodině. Takže kluk v životě neslyšel o incestu, v dobe internetu a sexuální vychovy ve skole, pokud sestru znásilnil, bála se to komukoliv v běžné rodině rict?, těhotenství nepoznal nikdo...dejme tomu, dcera ale tedy ale najednou zase menses nemá, takže se nekupuji vložky, blablabla...jsou to maličkosti možná,ale je to dost dlouhá doba,aby takhle mala a mladá tohle v normální rodině a okolí utajila. Samé otázky.

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:01

stes Podle mě všechny ty otázky jdou zodpovědět. Prostě je to běžná rodina, co nějak funguje, ale kluk je v nějakým smyslu prostě "narušenej" - neinteligentní, nebo nějak problémový chováním, handicapovaný na duchu nebo něco nevim. A dcera to neřekne ze strachu, tak jak to děti dělávají. Chybějících hygienických potřeb si nemusíš všimnout, pokud je sama používáš, já nemám přehled ani o svých zásobách, navíc tahle mladá děvčata mohou mít menstruaci velmi slabou a ještě třeba na dva dny, moc toho nemusí spotřebovat nebo zrovna začala menstruovat,to jako tam je možností.

Prostě chtěli napsat, že to není rodina fetáku nebo romů, ale nějak fungují, nakolik si tam jsou blízcí ve vztazích rodič-dítě, to asi neposoudí a nevím, zda to formuluje definici "normální rodiny". Ale prostě děti chodí do školy, nejsou zanedbané, rodiči nejsou alkoholici ani kriminálnící, atd atd. - tj. normální rodina.

Offline continuity
43337 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:03

stes tak moje dítě bylo od menarche bez menzesu další rok a i teď ji to chodí úplně nepředvídatelné, starší ho má od první menstruace podle kalendáře.  V tomto věku to není nic tak neobvyklého. 

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:04

Karja amen 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:11

continuity jasně, že je to trestný čin z podstaty. Spíš jsem tím myslela, že to nemuselo být se souhlasem té dívčiny. Tak jako tak, je mi jí líto.

Karja naprosto souhlasím 

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:11

continuity jo, to je fakt...dcera taky.  No tak spíš to,že prostě z nějakého divnyho důvodu neřekla.Karja hele takhle erudovane si zodpovím taky

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:16

stes Určitě je spousta statistik, kolik dětí neoznámí nějaké podobné věci a je jich určitě víc jak polovina. Však je to věčně v mediích, kolik let komu procházelo nějaké ubližování na dětech. Ty děti se většinou bojí i trestu pro ně, neumí si to racionálně asi zduvodnit, že jsou obět, ale že přece taky dělaly něco špatného a samy jsou špatné, a pak se jen už bojí a bojí....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:26

Karja no přesně. Kolik dětí neřekne, že dostalo pětku a to je naprostá banalita. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:38
Reakce na Makara:

Raduza prosím tě, kolem se v porodnici motá desítka lidí a oficiálně to museli nahlasit na OSPOD, takže zaměstnanci se zmíní doma, kamarádům, někdo to hodí na fejs a už to jde...

​jasně já vím, představa, že všichni zainteresovaní, kteří by měli držet hubu, jí držet budou, je velmi naivní.