Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline stes
9344 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 12:46

Ale jo, jsou to hygienický potřeby, mělo by to bejt samozřejmostí....ale nějak mi tam nepasuje ten důvod, ta chudoba. Tohle přenesení zodpovědnosti, starosti apod.zase na někoho jiného,než rodinu,rodiče.. je další cesta do pekla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2025 12:59

stes to dítě nemůže za to, z jakých pochází poměrů a že si rodiče radši koupí chlast než jemu vložky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2025 13:00

Navíc mladé holky mají ms dost nahodile, takže když přijde nečekaně, tak to můžou snadno a elegantně vyřešit.

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 13:04

Evaeva šiš vážně? 

Offline tina
6323 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 13:18

Zrovna nedávno vezla kolegyně v pracovní době dceri do skoly vložky, protože ji přišla zoufalá smska, že to dostala o týden dřív a nic s sebou nemá.... Ani kamarádky nepomohly.

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 13:28

tina ale to je přesně případ, kdy je normální,že tam konečně budou. Mají tam být....ale ne jako sociální pomoc . O tom jsem psala a tak to vnímám. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 14:17

stes Jako já si taky myslím, že tam mají prostě být v rámci hygienických standardů alea teda nefascinuje mě ani tak to, že někdo brblá, že se to prezentuje jako boj s chudobou, jako spíš to, že se v každé diskuzi k tomuhle tématu vyrojí skvadra chlapů, co mají potřebu vykřikovat, co jako dostanou kluci, když holky budou mít vložky zdarma.

Offline stes
9344 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 14:26

DruI no co na to říct....

Online brrr
12377 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 14:31

DruI Mě zas fascinuje ta řada žen, které jsou (často velmi hnusně) proti. Jim se nikdy nestalo, že u sebe neměly vložku?

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 14:53
Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 15:00
Reakce na brrr:

barbucha Jasně, že se zásobování celé familie nabízí, ale jak píšu, vzhledem k financím bych tipla, že to budou spíš "pleny" než vložky a to nevím, jestli o ně bude rvačka. Ostatně už i na dámských toaletách v hospodách vložky bývají a taky je asi nikdo nenosí domů ostatním.

​Jasně že to nebude žádnej luxus. Ale hodit se budou... stejně jako lacinej hajzlpapír, blbý mejdlo a třeba dezinfekce. Hele jak je něco zadarmo...

U nás to třeba všechno museli začít dávat do zamykatelnejch schrán, kradlo se úplně všechno. Jenom voda nešla zamknout, a každej den tam byl u toho pítka vidět člověk, kterak si čepuje do přinesený petky! Pitomá dezinfekce druhej den už nebyla... Je to peklo!

Chápu úplně že pro aktuální potřebu je to fajn nápad, holka má kolikrát problém... ale oni to fakt prezentujou jako ten boj s chudobou a to se mi zdá přehnaný. Navíc až to nějaká holka bude skutečně potřebovat, stejně to tam zrovna nenajde!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 15:21

barbucha voda do petky s sebou je v poho, ne? Nebo kdo si nenatočí doma, je socka?

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 15:24

Nemyslete si, že už se to na těch ostravských školách neřešilo, že si to berou domu. Učitelky a uklízečky. Neb na doma zadarmo dobrý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2025 15:53

Podle člověka v tísni je v ČR menstruační chudobou ohroženo 38 tis. dívek.

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 16:10

žluťásek 

Skutečně si potřebuješ ve špitále, kde je to pítko xkrát na každým patře, přinést (z domova prázdnou) a nalejt celou litr-a-půl petflašku? A myslím že pítka jsou už i jinde: v obchodech, na úřadech... to jako dotyčnej cestou domů padne žízní, když se napije přímo na místě? Navíc jsme některý takový už i poznávali - přicházeli si tam z přilehlýho sídliště, nebyly to rodiny s žíznivejma dětma na výletě. Asi jim doma trvale netekla voda

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. srpna 2025 17:09

barbucha tak ja nevim...u nas teda pitko (jestli myslis ten barel s vodou a jednorazovymi kelimky) rozhodne neni vsude. A ja si klidne do prinesene lahve (ne obyc petky, ale treba sklenene lahve na vodu) vodu natocila, proc bych jako mela kupovat jednorazove lahve nekde v automatu a vyhazovat tunu plastu. 

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 18:04

u nas ve firme si v noci cepoval z toho barelu nocni vratny, do prinesenych petlahvi, 3-4 ks. takze tomu voda fakt netekla asi:-) a pravidelne rano byl v mycce cisteho nadobi jeden spinavy hrnek od kafe (kafe neni erar, platime si ho), nejvtipnejsi mi na tom prisla ta mycka, kdyby ten hrnek umyl nikdo nic nevi

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 18:28

barbucha aha, já nevím. Já si představuju pítko jako malý umyvadlo napojeny na vodovod, kohoutková voda. A přijde mi v poho si tam natočit do své láhve, nosím nerez láhev pořád s sebou a piju z ní vodu v průběhu dne. Obvykle v tom mám kus máty, voda se v tom hezky ochutí. 

Teď na to budu myslet, že mě někdo zas bude považovat za socku

Ale to už byly chleby v ubrousku a petky s vodou v batohu v Itálii, pamatuju z MP. Proč si jako nedám minerálku v kavárně a neužiju si atmosféru a na co potřebuju na chození po městě batoh

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 18:38

Jos 

No, my ty barely měli rozmístěný všude, první hned za vchodem, další po čekárnách... pokud nechceš vyhazovat "tunu plastu", stačí si na to napití nosit vlastní skleničku!

Pár takovejch s celejma flaškama, a odpoledne už voda není ani pro toho, kdo by se skutečně potřeboval napít. A nechoděj to doplňovat denně dvakrát a myslím že ani obden ne. Přijde mi to poněkud sobecký - při návštěvě ambulance snad člověk nepotřebuje vypít hned litr, leda by natolik šetřil že se už radši předem nenapije ani doma!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2025 18:43

barbucha z barelu mi to taky přijde divný. Z pítka vůbec.