brrr v první třídě mají naštěstí jen A4 a A5, předpokládám, že v druhé to bude stejné. Ale na tohle jsou dobrý ty malý papírnictví poblíž dané školy, tam obvykle mají a vědí, který bude dobrý na co. U nás se obaly vyžadují, ale předpokládám, že na druhém stupni už je to fuk.
Přiznání
DruI no, na mňa tie Blíženecke popisy sedia ako uliate.
A vy jste všech u dostaly od školy seznam, co máte koupit? U nás sice škola začíná za 2,5 týdne, nevím ale nic. Ani koho bude mít dcera za třídní, nebo jestli bude mít jen jednu nebo víc. Já vůbec nemám šanci odhadnout kolik jakých sešitů. Navíc každý ročník používá jiné. Už se mi všechno ježí, jak poletím všechno shánět první týden školy, kam jsem ještě šikovně naplánovala dvě nebo tři návštěvy lékařů s dětma a syn má hned druhý školní den večer fotbalový zápas s týmem.
Karja naše paní učitelka jim za obal dává vlastní přebal toho sešitu
Sešity teda kupuje hromadně, ale teď mi došlo, že to by tvoji dceru asi nepotěšilo, kdyby jí ten hezký obrázek zakryla ![]()
Tabea ano, my máme seznam od června. Ty sešity neodhadneš? Já už na druhém stupni plus minus věděla, kupovali jsme to o prázdninách a pak jen doplnila, co chybělo. (Dcera teda ještě na druhém stupni asi není, že?)
Evaeva na hezký sešity se u nás nehraje, všechno je v barevných obalech. ![]()
letfenixa No a četla jsi o tom pokusu, kdy všem zúčastněným předložili tu stejnou charakteristiku, ale všem tvrdili, že je to charakteristika právě jejich znamení a všichni se v tom popisu našli? ;o) Ale fakt je, že když chci vzbudit soucit, tak vytáhnu teorii naší sousedky, že prej dítě blíženec vydá nejmíň za dvě normální děti a nechám se litovat, že mám doma ty blížence dva ![]()
DruI tak ono dítě (tvrdohlavý) beran asi taky nebude nic extra
To asi najdeš všude něco
Evaeva vůbec. Nevím, jaký sešity (řádkování), i když to bych asi vygooglovala. Ale kolik sešitů na matiku, jestli malý nebo velký, na francouzštinu malej nebo velkej, řádky nebo jen prázdný stránky, to samý němčina a ostatní předměty. Navíc ještě ty barevný obaly. Matika a němčina byly dosud červená a modrá, zbytek netuším, jaký bude mít nová učitelka/učitelky systém. Takze i kdybych došla koupit třeba 5 radkovaných sešitů, 2 kostkovaný a dva bez ničeho, tak je možný, že učitelka bude chtít místo 16 listů 32. Nebo něco úplně jinyho, takže půjdu znova. Takže to nemá smysl teď kupovat na slepo.
Dcera jde do třetí, syn do pátý.
Evaeva No to jsem se od té sousedky taky dozvěděla, že je dobře že jsem býk, to jsem prej dostatečně tvrdohlavá na to, abych sebou děti nenechala orat ;o) Obecně si holt myslím, že naše děti jsou holt po rodičích, takže si ani nemůžu moc stěžovat.
DruI Blížence zadnyho nemam, ale dneska jsem šla děti vyzvednout do družiny, kde byl druhý den nový vychovatel. Moje děti byly poslední, vychovatelé tam byli ještě tři a tenhle se mě ptal, jak to jako dělám, aby se někdy unavili, že on už je úplně hotovej i když seděl a oni se nezastavili.
Je to mladej týpek. Ale je fakt, že při vyzvednutí mu dcera seděla za krkem. ![]()
Tady jede družina o prázdninách mimo závodní uzavírku od 8 so 17h.
Tabea aha. No na tom druhém stupni už to nebylo tak striktní. První si nepamatuju ![]()
TabeaDobře děláš, že nekupuješ sešity do zásoby! Mně takhle u našich už pár desetiletí leží balík sešitů, co jsem si kdysi ve škole koupila do zásoby a už nikdy nespotřebovala :o)
DruI já ve svých dětech vidím i další příbuzné
Ale po kom je mimino, to je mi záhadou ![]()
DruI tak to mně nezbyl ani jeden
mi to málokdy vystačilo do konce roku, ty v srpnu koupené zásoby. A pak mě štvalo, že další sešit na ten předmět vypadal jinak ![]()
Tabea No jak bys to dělala, dáš je do družiny a tam se unavěj! ;o) Já mám teda dojem, že moje děti se k akčnosti vyhecovávaj buď navzájem, nebo s kamarádama, protože když je každej sám, tak si dovedou hrát krásně klidně a umírněně!
Evaeva Mimino vám podstrčily víly? ;o)
Já jsem taky neměla ráda změnu designu sešitů! Ale já jsem očividně byla laxní v dělání zápisků, tak jsem jich holt nikdy nespotřebovala tolik :o)
DruI
kéž by družina stačila. Dojedem na kole domů a dcera mi řekne, že musíme něco dělat, abych taky měla sport. ![]()
DruI nie, nečitala.
A k tým zošitom: jeden suedmak, teda už osmak, nosí zošity také, aké som mala ja
tak ho vždy chválim ![]()
Tabea Lukáško dostane zoznam až v škole, ale väčšinou majú pracovné učebnice, a veru zopár prvackych zošitov ostalo netknutych. Obalene má všetko už od Veľkého Upratovania Obyvačky.
Ja ako učiteľka kážem na MAT aj FYZ veľké čisté zošity a na písomky z MAT malé čisté.
Já jsem ještě ze školních potřeb nekoupila nic a už jsem v tom za čtyři tisíce
to máme dva a půl tisíce za družinu, litr do jídelny, bačkory za 600.
Sešity doufám pořídí paní učitelka zas hromadně, obaly otočíme stejný co má už od první třídy, aktovku jsem vyprala, penál prej prát nesmím, protože ty čmáranice uvnitř pomáhají určit, kam která pastelka patří.
Čím píšou vaše malý děti? Já kupuju furt Tornáda, ale ta spotřeba je hrozná a jsou jednorázový. Gumovací nechci. Existují nějaký bombičkový, který mají kuličkový hrot? Prostě ne ten klasický tvar, odkud vytejká inkoust všemi směry, když se zatlačí a rozskřípe se?
V devadesatkách byly takový pera, co se jim říkalo keramický, s tím se psalo výborně. Něco takového, ale zmizíkovací.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí