Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 24. února 2026 20:48

Tak Betty Ono kolik bylo typů linek, dva? Tak holt i Mistr.

Offline Tak Betty
5993 příspěvků moje polička 24. února 2026 20:50

Aranel Asi tak , moje švagrová měla nějakou oranžovou.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 25. února 2026 05:36

Aranel jo oranžová (měla moje tchýně). V panelácích ještě bývala šedomodrá, myslím, že plechová.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:31

V práci nám z důvodu úrazu kuchařů vypadla kantýna. Chodí tam tak 45 lidí na oběd. Někdo přišel s nápadem vzít mražené jídlo od jedné firmy, s tím, že ho pomocná kuchyňská síla ohřeje v troubě.
Bohužel jsem nebyla dost rychlá a organizace padla na mě, i když je to úplně mimo moji práci. No, je to ve finále mimo zaměření všech. Ok, takže jsem vybrala jídla, sestavila jídelníčky, udělala online dotazníky. Každý den X změn, protože někdo zapomněl objednat, jiný vlastně chtěl být na HO, ale teď už zas ne, další si bere spontánně volno, další ochutnal jednou a už nechce... 

Já sním všechno a tím pádem jsem netušila, jak jsou někteří vybíraví. "Nejím vegetariánský, nejím těstoviny, nejím pepř, nejím houby, nejím...

Vůbec si nemůžu vybrat, není tam nic, co bych jedl/a.

Jídlo bylo moc horký...." 

Bojím se, že než se kuchaři v půlce března vrátí, tak se na někoho vrhnu. 
Kazdopadne bych k těm remcalum šla ráda na jídlo, podívat jak si doma sami vyváří. 

Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:41

Tabea jestli do té doby někoho neroztrhneš, tak jsi svatá žena!

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:52

Pinot Noir dneska mi přišel email, že v popisu masového jídla nebyly houby a že tam byli šampioni (místo žampiony ) a že sorry, ale že houby nejedí. Co ode mě čekají, nevím, jsem dneska na HO, tak jsem jim je nemohla přijít vyndat. Poslala jsem informaci na prodejce. S dovětkem, že odpověď nevyžaduju.
Ja do kantýny nechodím, zkusila jsem zbylou porci první den (čočkový eintopf s párky) a chutnalo to jak úplně normální jídlo v hospodě. Je to bez kvasnic, glutamátu a dalších blivajzů, který mimochodem naši kuchaři ve velkým používají. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 25. února 2026 14:34

Tabea upřímnou soustrast.

Mně říkala kámoška, pracuje v administrativě, ale ve větší výrobní firmě, třeba 120+ zaměstnancu. Že když jim vypadne kantýnská, myslím, že jsou dvě, co tam tak nějak se starají o provoz té kantýny, tak musí zaskočit někdo od nich. A že klasicky se všichni otočí na těch pár žen, co dělají nějaké nižší administrativní pozice a jdou nandavat obědy do jídelny:D:D:D

Offline Samantha
3240 příspěvků moje polička 25. února 2026 18:19

Tabea (se směju tomu tvému popisu, nikoli té situaci) 

a nemůžete se nějak v tom zajištění jídel střídat?

to aby si kuchaři z nemocenské přichvátli … aby měli komu vařit, než to tam pozabíjíš 

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 25. února 2026 19:02

Tabea 

Druhej den by byli vo hladu!

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 25. února 2026 20:27

Samantha těší mě, že jsem ti rozjasnila den.
Kantýna je v kompetenci mého šéfa a ten nic měnit nebude, když to super funguje.
Navíc jsem zřejmě jednooká mezi slepými, kterým by to teoreticky mohl přehodit (umím udělat formulář, dělat pivot tabulky atd.). Kuchaři mají dovalit 16.3., tak už to budu muset doklepat. 

Offline Sweet Potato
39745 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:12

Tabea Tlapkám ze všech sil.

Offline Aranel
6396 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:13

Tabea Jídlo bylo moc horký!!!!!!!!! No vidím to jako barbucha .

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:13

Tabea v kauze "nastenka" ťa zaujímalo, ako sa kolegovia stavajú k forme onlne vs fyzická. V pondelok na porade som nastolila túto otázku. Najskôr na mňa nechápavo pozerali, o čom rozprávam. Potom som povedala, ako funguje tá na EduPage (správa sa nedá poslať len vybraným učiteľom, čiže 2.stupňu, len všetkým) a dohodli sme sa, aké správy pôjdu online a čo bude visieť na fyzickej. 

A ako aj tu podotkli viaceré, jedna kolegyňa povedala, že ten, kto nečíta oznamy na fyzickej, nebude čítať ani online.

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:19
Reakce na letfenixa:

A ako aj tu podotkli viaceré, jedna kolegyňa povedala, že ten, kto nečíta oznamy na fyzickej, nebude čítať ani online.

​kdyz to vezmu ciste jen podle nasi skolky, tak ja veci na fyzicke nastence dost casto prehlidnu. Musim si na miste vzdycky vzpomenout, ze se na ni mam podivat, jestli tam nahodou neni neco noveho. Ale kdyz mi na mobilu pipne upozorneni, ze na nastence v aplikaci je nova zprava, tak si ji vzdycky prectu, dost casto rovnou preposilam printscreen muzi, at je taky v obraze, nebo zapisuju v telefonu do diare. Plus se tam obcas mrknu treba cestou v metru, jestli tam neco neni. Stejne tak casto ctu dceri co bude k obedu v satne z aplikace, nez abych se sa podivat do prizemi na jidelnicek na nastence. Online mi prijde mnohem lepsi

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:27

Zuzuli já si často nástěnku ve školce fotila, abych si to přečetla v klidu. A posílala jsem to kámošce, která často nebyla v obraze.

letfenixa Diky za report!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. února 2026 21:27

Zuzuli my žádnou apku nemáme, ale cedule na dveřích do třídy se nedá přehlédnout Plus nám to posílá zástupce rodičů na wa, stejně jako fotky třeba.

Já bych ocenila apku na odhlašování obědů, jako máme ve škole, to mi fakt schází, přes mail mi to štve. Tak jsem to přehodila na muže

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. února 2026 03:26

Tabea mě fascinuje, jak dospělí lidé lpí na vařeném jídlu k obědu. Já bych jim řekla, ať si doma připraví svačinu, sní si jí v tý kantýně a hotovo 

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 26. února 2026 06:49

Evaeva ta apka je prave moc fajn, je tam nastenka, jidelnicek, info ke krouzkum, fotogalerie a omluvenky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2026 07:29

Zuzuli jo, věřím 

Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 26. února 2026 08:49

Mermaid přesně