Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:30

Samara no jo, lidi toho podělají víc než holubi

Pinot Noir já nepláču, to bych se brzo zhroutila 

podávám pohled z druhé  strany na tvou reakci typu : "vadí mi to, tak to ať to není" 

nejsem žádný ekoterorista, nechci tě vychovávat, jen prostě zastavávám názor, že člověk se má postarat o to, co si ochočil 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:39

Samantha a jak se chceš o je starat? holubi jsou ve městech přemnožení a vytlačují jiné druhy ptáků. Je to nepůvodní druh, v Bratislavě ho třeba v některých lokalitách drží na uzdě poštolky.

Normálně se ve městech odchytávají a zabíjejí. Aktuálně se uvažuje se o výstavbě městských holubníku, kde by se nalakaly na potravu, snesly vejce, které by se pak nahradily atrapami jako humánnější metody oproti tomu zabíjením. 

Nemoci roznáší, to je prokázány fakt. U nás ve srocuji na dětském hřišti, to je velká paráda, když se v tom pak hrabe batole. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:52

continuity

tak statisticky již holuby a hrdličky  přetlačily ve městech právě straky a sojky, na ty straky a sojky jsou pravě nasazeny poštolky (nikoliv na holuby) 

a ano, existuje humánnější řešení - například ty holubníky - stejně tak, jako to začalo, když si lidi holuby ochočili a přitáhli si je jako zdroj jídla ke svým domovům 

to víš, na dětském hřišti je spousta dobrot, ale edukace batolat ohledně zbytků jidla je stejně nemožná jako u holubů

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 09:07

Samantha ale já přece nepíšu nic o tom, že chci likvidovat holuby, protože mi vadí, ale že jim sežrala vejce straka, to mě fakt nerozlítostní.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 09:13

Mimochodem, vždycky když někde napíšu, že mi vadí cizí kočky na zahradě, kočky, které sousedi prokazatelně vypouštějí ze svých domů a bytů, aby se přišly vys*at do cizích zahrad a záhonů a ulovit si sýkorku u krmítka, tak dostanu sprchu, že to je přece příroda. Leda tak kulový, příroda jsou  ty straky, i když mi může být líto vykradeného hnízda, tohle za přírodní proces, na rozdíl od vypuštěných domácích mazlíčků, považuju.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 09:31

Samara nenávist k holubům je komunistická?

Viděla jsi někdy, jak vypadají balkóny, parapety nebo zasklení těch balkonů bytů na sídlišti, kde jsou holubi přemnožení? To je mám milovat, když špiní a ničí všechno, na co sednou nebo kolem čeho proletí? A nemocí přenášejí dost, něco si o tom načti, než začneš poučovat o živých tvorech 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 09:45

Mermaid balkón ještě jde, ale co okolí zastávek metra

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 10:02

Evaeva tak to je okolí metra, lavičky, sochy, venkovní dekorace...

Když umyjeme zasklení balkónu a do pár hodin je tam první flekanec, tak bych těm šmejdům nejradši zakroutila krkem vlastníma rukama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 10:18

Mermaid no právě, udržovat ten veřejný prostor je naprosto nemožné. 

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 12:07

Tady tu redukci holubí populace odebráním vajíček v holubníku dělá v Brně magistrát a teď nově i věznice. Dobrý počin.

Jinak k hrdličkám se mi taky nějak nedaří vyškrábnout soucit, děsně tupý pták.

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 13:25

Jo, ptáčci...

Mám hrdličky mnohem radši než holuby, jejich zvuky mi nevadí... ale já mám ráda i paví skřeky připomíná mi to dětství u babičky, kde snad holubi vůbec nebyli, ale hrdliček mraky a pávů dost

A teď mám radost že mi na balkón začaly konečně zase lítat i sýkorky aspoň. I když je to divný, že v zimě ani jedna, a to jsem jim tady podstrojovala, aby nehladověly... ale začaly až teď, kdy už přece jen mají víc možností. Zvláštní, proč jim to tak trvalo

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:20

barbucha hnizdi, potrebujou vic potravy, zimni krmici uz nekrmi...

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:22

Kvuli hrdlickam jsem prestala sypat do krmitka - domecku a poridila zavesne, na kterem se neudrzi. Vzdycky se narvaly dovnitr a vsechno vyzraly.

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:28
Reakce na Kokoska:

barbucha hnizdi, potrebujou vic potravy, zimni krmici uz nekrmi...

​To mi došlo, ale co teda dělali v zimě, že vůbec přežili? Já tady luxusní lojový koule v kokosový skořápce, do krmítka speciální směsi pro zpěvný ptactvo a slunečnici... a nic! No, zjevně ale přežili, jdu dosypat

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:31

barbucha sypej. Ja uz nekrmim, je kolem nas dost prirody, kde si muzou obstarat brouky, larvy, zizaly, vsechno mozne. 

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:35

Kokoska 

To u nás v podstatě taky, a stejně začali u mě. Nasypu. Domeček mám taky visací... ty blbý holubi to ale zkoušej i tak

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:38

Kokoska my sypeme pořád, ale asi je toho fakt dost, protoze moc nelitaj, oproti zime 

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:39

barbucha ja jsem se v zime kolikrat bavila, kdyz to straka, holub nebo ty hrdlicky zkousely. Ono na to z vetve dosahnout nejde a hrdlicka tam cumela jak puk na sykorky, ktere vzdycky priletely, zobly, odletely... tak aspon si sezraly, co z tech krmitek vypadalo.

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:41

Potrefenáhusa tech sezranych 20 kg slunecnic a 50 lojovych kouli jim musi stacit, zas az v zime.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:52

Kokoska u nas to prodavaj v obchode s krmením pro slepice na kila, nechavame si to namichat a stoji to celkem par korun, ale nechtěj ted 

Taky mam v chytrý knize, ze by se mely krmit furt a ze v období mláďat maj nároky nejvetsi, ale asi to nečetly