Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline notna
9471 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:14
Reakce na Karja:

DruI Tak ty základní věci, jako hrubá, odměny, stravenky, dovolená, jetsli to dává smysl za ten minulý měsíc se dá zvládnout projet snad všem;)

​Přiznávám, na některé výplatní pásky taky hledím, jak husa do sodovky a musim se v tom zorientovat. Některé softwary mají ty sestavy šílený. Jsem si i říkala, jesti to není záměr ty lidi mást To samozřejmě ne, ale chápu, že se někdo nevyzná ve vlastní výplatní pásce.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:17

continuity Přemýšlím, jakou částku bych na tom účte musela mít, aby mě nezajímalo, co se tam děje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:22

continuity nevím no, tak když peníze vybereš z toho společného účtu a použiješ na to zaplacení, tak se druhý nepůjde hned ptát na co to bylo. Pokud teda nemluvíme o dárku v hodnotě desítky tisíc. Nebo já si o peníze říkám muži nepravidelně a nikdy neřekne ne

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 16:05

Evaeva no vidim, že hlídat účet, kam mají přístup dva lidi je mnohem složitější než jeden. Proste vidím divnou platbu v řádu stokorun (jedno předplatné, o kterém jsem myslela, že je dávno zrušené), tak hned řeším aniž by ten druhý měl ujímáni, že ho šmířuji. 

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 16:20
Reakce na notna:

DruI To říkám pořád, že finanční gramotnost se má lépe vyučovat už na základce.  Zrovna mzda není žádná raketová věda. A kvůli brigádám by bylo dobrý to v té devítce probrat.

​A hned by dětičky věděly, k čemu jsou jim procenta.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 16:28

Karja Ehm, tak jestli chceš toho mého finančního negramotu edukovat, tak já ti ho na chvíli pošlu :o) On má sice doktorát, ale fakt dokáže plavat i v tomhle.

notna No, to máš pravdu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 16:52

continuity no a to kontroluješ každý den nebo ti chodí notifikace? Protože o platbě za dárek by se muž dozvěděl třeba na konci měsíce a to už by dárek dávno měl

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 19:58
Reakce na notna:

continuity Přemýšlím, jakou částku bych na tom účte musela mít, aby mě nezajímalo, co se tam děje

​Nicméně je to moje životní aspirace

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 20:21

Evaeva no kouknu na to vždy, když přijde výplata, protože to dělám platby a ty dělám tak, že opakují ty z minulého měsíce. A když lezu na účet ( platím něco dítěti nebo tak), tak se prostě podívám, co mám na kartě, jestli zůstatky odpovídají tomu, co si myslím, že by to o mělo byt, co je v blokacich a pod. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 20:46

Karja No ta dovolená když se udává v hodinách, to jenom tak od oka nedáš . Jako já vím proč se to zavedlo a jak se dopočítám k zůstatku dovolené, ale není to takové to "podívám se a vidím". Divila by ses, ale hodně lidem to dělá problém, mám kamarádku mzdovku a ta říká, že den kdyby se nikdo nepřišel zeptat kolik mu vlastně zbývá dovolené ještě nebyl.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 20:53

Černá kočka Aha, no ja to mam asi ve dnech:D Protoze se podivam a vidim. 

Offline dzizisketa
9003 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 21:03

notna 

My máme výplatnici přehlednou barevnou tabulku (koukala jsem minulý týden na kolegovu, na jeho výzvu, samozřejmě). Je to všechno provázané v jednom systému, kde si docházku vedeme sami, včetně zadávání si dovolené, OČR a nemocenských, plánování služebních cest, tvoření zpráv z nich, rezervace automobilů atd. Takže dopátrat se zbývající a čerpané dovolené, jakož i přesčasů a nároku na náhradní volno je věc dvou kliknutí. Po konci měsíce se ty údaje přechroustají rovnou do výplatnice.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 21:17

Karja Tak to my máme evidentně ten software jak psala @notna. Ještě mě napadlo, jestli třeba nejste firma, kde mají všichni stejně dlouhou směnu?  U nás je mix všeho možného, tak možná proto se ukazují všem hodiny a každý si dny dopočítá podle toho v jakém režimu dělá.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 21:22

A my máme výplatnici tu trhací s dirkama na stranách

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 21:40

Černá kočka Ano, ja pracuji normalne 40/tydne, moji kolegove taky a navic dovolenou si rovname ke konci roku k nule. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 07:11

Přiznávám, že mě s... straky.

Je jich tady po Praze miliony a včera jsem sledovala (bezmocně,  protože hodně vysoko), jak vykrádají hrdličkám hnízdo.  A přemýšlím, kde si pořídit pořádný prak (ale s mou šikovností bych se asi trefila do hrdličky, straky nebo do svého psa... tak to nechám tak a jen si tady odložím) 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 08:54

Samantha tak jestli je vykrádají i holubům, tak ale dělají záslužnou činnost. Mě teda dost se*ou ty hrdličky, takhle tupě řvát na komíně, aby se to neslo celým domem už od pěti ráno, to umějí fakt jen ony. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 19:29

Pinot Noir fuj, styď se... jak by ti bylo, kdyby ti někdo jen tak sejmul dítě 

(i když třeba v noci pláče/plakalo, když mu rostly zuby) 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 19:49

Samantha ježiš, tak to je prostě příroda, to tu můžeme plakat nad každým sežraným mládětem v lese a na poli. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 07:02

Samantha souhlasim s tebou. Strak je hodne a s neustalou snahou likvidovat ve meste vsechno vzrostlejsiho, je obtizne nekde sehnat ukryt na hnizdo. Nenavist vuci holubum je takova komunisticka, ten jejich slovnik preziva doted, likvidace skodne apod. Holubi jsou taky zivi tvorove. Nemoci neprenaseji, to uz bychom vyhynuli. Myslim, zes jen vyjadrila litost nad osudem mladat, deklasovani formou umyslneho prehaneni svedci spis o bezcitnosti nez rozumnem nastaveni rovnovahy.