Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online continuity
43250 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:37

Lilly_Ku

Tak. A k tomu ještě za chvíli budete řešit regulaci a AI act.

Já jsem začínala v security, kdy na to nebyly žádné zákonné požadavky, jen zdravý rozum a nějaké průmyslový standardy, které se vyvinuli praxi, což bylo fajn, protože se nemuselo pořád znova vymýšlet kolo. Ta argumentace byla náročnější než: "musíme to udělat, protože to vyžaduje legislativa", ale dost to oddělilo zrno od plev. První průser přišel s GDPR a pak to šlo jen do kytek.

Doufala jsem marně v zlepšení, dnes jsme v situaci že Evropská korporace (což je každá druhá společnost) by měla jeden incident reportovat 2-6x podle toho, co se přihodilo. Do 24 hodin. Člověk by myslel, že je důležitější to vyřešit, než vyplnit tři různé formuláře třem regulátorum, kteří si to neumějí předat. A odpověď je v nejlepším případě: bereme na vědomí, dejte do 72 hodin vědět, jak jste pokročili. 

A to už nemluvím o tom, že prakticky se nezlepší vůbec nic, všude běhají akorát mraky konzultantů, kteří s notnym přispěním AI produkují tuny papíru a různé analýzy, nebo prodají technologie, které umí správně nasadit a provozovat nižší desítky lidí v republice. Minule jsem byla na semináři, kdy nějaký obchodním s teplnou vodou s vážnou tváří vykladal, jak máme číst stovky stran, které tady vyprodukovali úřady jako doporučující  metodiku a máme být ještě vděční, že nám takto pomáhají.

Cítím se fakt stará. Jediný důvod, proč jsem do toho ještě nehodila vidle je, že dítě chce studovat v Mnichově a to bude drahé.  

Kdyby to v něm případě šlo, zkratim si úvazek hned zítra, ale já mám pozici, že kdybychom tam byli tři, tak pořád máme co dělat, takže vidím v barvách, jak by to dopadlo.  

Online continuity
43250 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:40

Tabea

já zadávala tickety, na které každý kašlal nebo mi ho rovnou zamítli, že to není incident, protože to nikdy pořádně nefungovalo. A incident je jen situace, kdy to fungovalo správně a teď nefunguje.

Offline Lilly_Ku
4558 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:49
Reakce na Tabea:

Lilly_Ku tak chatbot, když něco potřebuju, by pro mě byla poslední kapka

​jj, to me dostalo uplne nejvic

jsem si rikala wollt ihr mich verarschen, tyvole ja nejsem uzivatel jehoz podporu se snazime co nejvic vojebat, pardon optimalizovat, ja mam opravdovej problem :D

Offline Lilly_Ku
4558 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:52

continuity u nas se prave taky topime v praci, proto si chci zkratit ten uvazek, abych protoze dobre pracuju krome pochval za odmenu nedostala jeste vice prace a zodpovednosti.

a jestli to bude znamenat ze me vyhodi tak nest.

chapu, ze s detma nebo kdyz clovek ma vseobecne zavazky, tak ta rovnice je trochu jina. no uvidime, jak se to vyvine.

Online Tabea
8179 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:01

Lilly_Ku nedělají na vás tajně nějakou psychologickou studii? Jako když mi virtuální asistentka, poté, co jsem tak napůl mimo řekla, že se zblázním, do telefonu řekla, že chápe, že to může být frustrující, ale že můžeme spolu hledat řešení (napřed mi říkala, že požadovaný postup najdu dokumentu cw742b) tak jsem měla chuť rozšlapat headset.

Online continuity
43250 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:03

Lilly_Ku no u mne je situace taková, že to stihnout nemůžu v žádném případě, takže ta očekávání ani nejsou, že to spasim, ale spis nějaké nutné minimum + co si zrovna vymyslím, protože mě to baví. Kdybych si zkrátila úvazek, tak pořád dělám to minimum a přijdu o ty věci, co mne baví. A přesčasy mi neplatí ani teď, takže se zkráceným úvazkem bych na tom byla ještě hůř. Ale u nás jde celkem jednoduše neplacené volno, možná to bude do budoucna cesta na nějaké povyražení. 

Online continuity
43250 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:09

Tabea ti lidi, co ten support dělali a uměli už jsou dávno v trapu, protože personální náklady. 

Mě třeba pořádně nefunguje zrovna ten tool na vypořádávání ticketu, půlku poli a tlačítek nevidím, dělám to spíš poslepu. Ticket mi zadal podpůrný tým na dodavatele před 20 dny. Něco mi říká, že to budu takto dělat až do ukončení pracovního poměru. 

Online Tabea
8179 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:35

continuity my jsme zrušili smlouvu, takže už jsme taky v trapu. Jinak kam se poděli lidi, se podivuju pořád. Když nejsou řidiči autobusů, pracovníci hotlinek, personál do domovů důchodců, zaměstnanci do výroby, ... My, když máme novýho zaměstnance, co se narodil v Německu, tak už je to pomalu rarita. A to napříč celou firmou, platem to není. Asi jsou mladší Němci všichni rentiéři. 

Offline pecka
6204 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:38

Sweet Potato Torrah 999

Teraz začína misia zohnať dobrého neurológa s voľným termínom v blízkej dobe 

Online Tabea
8179 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:49

pecka držím palce, ať brzy najdeš. A hlavně ať už se to neopakuje.
Příště už bys nemusela vyhmátnout takový fešáky.

Online Tabea
8179 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:49

pecka držím palce, ať brzy najdeš. A hlavně ať už se to neopakuje.
Příště už bys nemusela vyhmátnout takový fešáky.