Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
36032 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:43
Reakce na 999:

Mně se občas známí ptají, jestli je to hodně drahý, když každý druhý měsíc lítám na víkend do Londýna. Teď jsem měla na prodloužený víkend vnuka, byli jsme v ZOO, Národním muzeu, Zemědělském muzeu, v Technickém muzeu, všude v suvenýrech, taky hodně zmrzliny, jídla v restauracích...A z Londýna se stala rázem levná lokalita :-)).

​Naprosto rozumím a potvrzuju Zlatý ty krátký výlety - jednak ty vstupy zadarmo všude možně, a pak taky člověk nemusí dvakrát denně stolovat ve vyhlášený restauraci, ani na to není čas... no a přijede vnoučátko do tuzemska a bába aby chroustala suchý kůrky. A to ten tvůj ještě nepije!

Online continuity
43446 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:51

Evaeva to jste v tom za 500 ještě za levno.

U nás dorty nikdo neji, já objednám po obědě jeden dezert a morduje se s ním celá rodina. letos jsem nejvíc zmrzliny snědla já, asi 6 kopečku za 18 dní. Když už jsme byli na apartmánu, tak jsem holky nemohla vykopat ani aby si seběhli po schodech na tu zmrzlinu a muž si dal radši pivo. 

No ale prodražilo se to stejně, dcera utopila starý foťák na podvodné focení, zapomněla tam zamknout dvířka. měl 13 let, tak jsme to moc neřešili, jenže teď jsem zjistila, že nový alespoň srovnatelný stojí 12 tisíc . dostanou to asi všichni k Vánocům, čím bych považovala letošní dárky za vyřízené.

Online continuity
43446 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:53

barbucha no když tady byli loni synovci stálo mě to asi desítku jen na vstupech. ségra jim dala peníze na jídlo, ale já jsem jim vařila. Neřekli nic a celé to někde propili.

Online viktorka_od splavu
49399 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:54

Karja haha, ted jsme si s dcerou daly v Telci kazda 2 kopecky zmrzliny a 180,-, kdyby k tomu byly jeste kafe a voda asi bychom tam musely nechat ledvinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:59

continuity taky píšu aspoň jinak my jsme na sladké, akorát muž tolik ne, ale zmrzlinu si dá rád. U kluků není problém sladký oběd a za dvě hodiny ten dortík

viktorka_od splavu my si dáváme jen jeden. Velký mi přijde dost. Ale teda 90 za jeden, kde jste to byly?My se obvykle pohybujeme okolo těch 60 korun.

Online viktorka_od splavu
49399 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:03

Evaeva tak u nas je kopecek za pade a mrnavej, tak me nenapadlo ze budou fakt velky, jeden by byval stacil, nicmene jako pet lidi v cukrarne si predstavovat nechci. 

Offline Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:06

Tak za jídlo my na výletech nedáme skoro nic, nikdo nic nejí, jedna malinovka pro staršího, maximálně 1 kopeček zmrzliny, 1 suchý rohlík, potkáme-li obchod. Ale zato plyšový hady a leguány, měňavý pohlednice a miliontý meč na kůži na krk nebo přívěsek na batoh, to vlečeme domů vždycky! 

Online Karja
44848 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:07

viktorka_od splavu Tak to jsou asi takové podniky kam člověk jde vyjímečně.... Ale ted jsme taky byly u vody a takoví mrnavci se tam prodávali za 40, tak taky když jsem tam byla s jednou, tak měla dva kopečky, s oběma už každá jen jeden a samozřejmě taky bez kafe:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:09

viktorka_od splavu já právě chodím do těch, kde mají "domácí" zmrzlinu a tam dělají kopečky velké. Syn byl teď v šoku, když někde dostal něco, co se ani kopečkem nazvat nedalo, to byl prakticky jen špinavý kornout.

To víš no, prodraží se to, ale dovolená není každý den a naštěstí si to můžeme dovolit. Ale víc mně štve, že za stejnou cenu dostaneš klidně i hnusný kafe a divný dort. Už jsem to tu psala, ale korneto za 70 na pískovně mně fakt šokovalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:11

Pinot Noir my jsme letos každému koupili akorát jeden kámen Tohle už půjde z kapesného, i tak se nám tu hromadí letáky z infocenter a další kraviny, úplně zadarmo

Online Karja
44848 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:12

Evaeva To už mi přijde právě jako docela standard, právě mě překvapilo, že tě to překvapilo:D:D:D

Online Blanka
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:25

Mne sa páčilo, ako si chlapcov vychovala dcéra, teda vtedy ešte obaja rodičia. Všade, kam sa išlo cez vstup, sa muselo prejsť aj obchodom so suvenýrmi. A deti vedeli , že „ pozerať môžete všetko, ale či tu niečo kúpime , rozhodneme my “ . Chlapci s tým boli v pohode, či už niečo dostali, alebo niekedy nie. Naopak ja som mala problém, keď sme s nimi boli tu na Slovensku niekde na hrade apod.  a chcela som, aby si niečo vybrali , mne by to urobilo radosť . A oni pozerali, „ vyberali “ a občas povedali, že nechcú nič, čo raz  viedlo k tomu, že predavač z toľkého okukovania bez úžitku už prejavil  silnú nevôlu .